Veel Eredivisie voetbal op zaterdag

Veel Eredivisie voetbal op zaterdag

27-01-2023

Na een heerlijke week vol met voetbal is het vandaag alweer tijd voor de 19e speelronde van de Eredivisie. In Engeland is er dit weekend geen Premier League, maar is er volop FA Cup voetbal. In deze preview richten wij ons volledig op ons eigen kikkerlandje, want er zijn vandaag maar liefst vijf wedstrijden in de Eredivisie. We hebben er drie uitgekozen voor de analyse en de wedtips!​

PSV-Go Ahead Eagles

We beginnen om 16:30 met PSV tegen Go Ahead Eagles. In Eindhoven is het nu ook wel een beetje crisis nadat er afgelopen week werd verloren van FC Emmen. Überhaupt is PSV niet echt lekker bezig in 2023, want er werd in vier wedstrijden slechts één keer gewonnen. En dan waren het ook nog niet eens de moeilijkste tegenstander. Vanavond moet Go Ahead Eagles verslagen worden, maar de Eagles zijn een stugge tegenstander. De mannen uit Deventer staan bovenaan in het rechterrijtje en dat is een hele knappe prestatie. Gaan we vandaag weer een stunt zien? 

Beide teams gaan scoren 

PSV draait een moeizaam seizoen en vooral defensief is het kwetsbaar. Van alle 18 clubs zijn er 7 clubs met minder tegendoelpunten dan PSV. Normaal gesproken zou je PSV toch wel in de top verwachten van zo’n ranglijst. In 18 wedstrijden hield PSV slechts 5x de nul en ook in de eerste wedstrijd tegen de Eagles kreeg het twee tegendoelpunten. PSV is na Ajax wel de meest scorende ploeg, maar heeft natuurlijk wel een jasje uitgedaan met het vertrek van Gakpo en Madueke. Toch verwachten wij dat beide teams vanavond gaan scoren en dat levert je bij Jack’s een prachtige quotering van 1,98 op. 
Check de actuele quoteringen in de Oddsvergelijker

NEC-Sparta

De volgende wedstrijd die we nader hebben bekeken is NEC tegen Sparta, de wedstrijd om 20 uur. Sparta is samen met FC Twente de verrassing van het seizoen en staat slechts twee punten achter Ajax op een zesde plaats. NEC draait ook een prima seizoen, maar speelt meer dan de helft van zijn wedstrijden gelijk. En als je niet wint, dan kun je niet bovenin meedraaien, dus staat NEC op een negende plek. Alsnog een prima prestatie met wellicht meer in het vooruitzicht. Dan moet er wel gewonnen worden van Sparta, en dat wordt nog een hele opgave. 


Sparta verliest niet

Eerder dit seizoen speelde beide teams ook al tegen elkaar en toen wist Sparta vrij eenvoudig met 2-0 te winnen. Bij Sparta is het alleen maar beter gaan draaien en in 2023 werden tot nu 8 van de 12 punten gepakt. Een ploeg in vorm dus. NEC kan nog steeds niet beschikken over spelmaker Tannane, dus dat gemis moet op een andere manier worden opgelost. Als we naar de odds kijken, dan zien we dat NEC de favoriet is en dat verbaast ons toch wel. Natuurlijk, thuisvoordeel, maar Sparta kan van iedereen winnen op het moment. Daarom denken wij dat Sparta vandaag niet gaat verliezen en zetten we een draw no bet weddenschap. Mocht de wedstrijd gelijk eindigen, dan krijgen we onze inzet terug. Sparta draw no bet levert je bij bookmaker bet365 een quotering op van 2,20 en die kun je niet laten liggen.
Check de actuele quoteringen in de Oddsvergelijker

AZ-FC Utrecht

​De laatste wedstrijd op zaterdagavond is de wedstrijd tussen de nummer twee en de nummer zeven van de ranglijst, oftewel AZ-FC Utrecht. Een lekker potje tussen, normaal gesproken, twee subtoppers. Maar AZ presteert dit seizoen boven verwachting en staat maar twee puntjes achter koploper Feyenoord. Kan AZ de prestatie van het jaar 2009/2010 herhalen? FC Utrecht heeft trainer Henk Fraser ontslagen, maar met Silberbauer aan het roer gaat het nog niet geweldig. In 2023 werden er vijf punten behaald in vier wedstrijden, en dat kan natuurlijk beter. Het gat met Sparta is drie punten, dus is een overwinning noodzakelijk vandaag.

Pavlidis gaat scoren

De man in vorm bij AZ is Vangelis Pavlidis. De spits scoorde dit seizoen pas zes keer, maar de helft daarvan maakte hij in de laatste vier wedstrijden. Door de blessure van Dani de Wit is het ook mogelijk dat Pavlidis de penalty's neemt. En dat maakt het, samen met zijn huidige vorm, extra interessant om op hem in te gaan zetten. Bij bookmaker Circus krijg je een quotering van 2,55 voor een doelpunt van Pavlidis en die moet je wat ons betreft meepakken!

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën