Verheydt scoort! Wedden?

Verheydt scoort! Wedden?

29-05-2022

De dag na de Champions League finale staan er gewoon weer een aantal nieuwe finales op het programma. Nogmaals de bevestiging dat we helaas echt aan het einde van het voetbalseizoen 2021-2022 zijn aangekomen. Vandaag hebben we met AZ - Vitesse, ADO - Excelsior en Huddersfield Town – Nottingham Forest in ieder geval drie wedstrijden vol belangen. Wie gaat Europa in, wie promoveert naar de Eredivisie en wie gaat er vanuit de Engelse Championship naar de Premier League? Na vandaag weten we meer. En heb jij hopelijk een iets vollere bankrekening.

AZ – Vitesse

Afgelopen donderdag gebeurde er precies wat wij verwachtte. AZ dat het in uitwedstrijden lastig heeft, beide teams die scoren en dat met een overwinning voor de Arnhemmers als gevolg. En godzijdank staat het stadion nog overeind. Daar kunnen ze overigens in Alkmaar wel over meepraten. Vandaag is het zaak voor AZ om hoe dan ook te winnen, aangezien een seizoen zonder Europees voetbal voor de ploeg van Pascal Jansen not done is. Net als Heerenveen moeten ze echter wel een achterstand goedmaken.

Winst AZ

Wij verwachten dat AZ ‘gewoon’ gaat winnen. Niet in de eerste plaats omdat ze de laatste 4 van de 5 thuisduels tegen Vitesse wisten te winnen. Daarnaast hebben ze al laten zien dat ze van een achterstand terug kunnen komen en er staan als het echt moet. Een overwinning van AZ is voor ons dan ook een uitgemaakte zaak. De quotering die je hiervoor krijgt ligt bij BetCity op 1.72.

ADO Den Haag – Excelsior

Naast de wedstrijd om plaatsing voor de voorronde van de Conference League, staat ook de wedstrijd om promotie naar de Eredivisie op het programma. Den Haag ging afgelopen week compleet uit z’n panty toen Sem Steijn in de laatste minuut de gelijkmaker op het bord zette. 1-1 is natuurlijk een veel betere uitgangspositie dan een 1-0 nederlaag. Toch is hier nog niets beslist, aangezien Excelsior dit seizoen juist in uitwedstrijden van zich laat horen. Niet voor niets werden Roda en Heracles niet al te lang geleden opzij gezet in eigen huis. Ook eerder dit seizoen wist Excelsior te winnen in Den Haag.

Doelpunt Verheydt

Als er een speler is die Excelsior in de gaten moet houden, dan is het wel Thomas Verheydt. De topscorer van ADO wist in de laatste 7 thuiswedstrijden maar liefst 6 keer te scoren. En dat zijn vaak ook niet de minste doelpunten. Wij verwachten dat Verheijdt het vandaag nog een keer gaat laten zien en het net gaat vinden. De quotering voor een doelpunt van de ADO-spits ligt bij Jack’s op 2.04.

Huddersfield Town – Nottingham Forest

De laatste wedstrijd van vandaag is er eentje die gaat om prijzengeld van meer dan 100 miljoen euro. Dat is namelijk het bedrag dat de promovendus naar de Premier League krijgt bijgeschreven. Geen gekke bonus, toch!? Bij ons in de Kelderklasse moeten we het vaak doen met een gazeuse en een roze koek. Niet dat daar overigens iets mis mee is. Het mooie aan de play-offs in Engeland is dat deze over een wedstrijd gaan. Een wedstrijd in een vol Wembley, iets dat voor veel gasten toch een jongensdroom is.

Minder dan 43.5 passes voor Ryan Yates

Uiteindelijk is het logisch dat deze wedstrijd gaat tussen de nummer 3 en 4 van het afgelopen seizoen. Daarin speelde Ryan Yates dit jaar 43 wedstrijden voor Nottingham Forest. De verdedigende middenvelder miste daardoor maar weinig potjes. Het lijkt ons dan ook meer dan gepast om Yates even in het zonnetje te zetten en hem uit te lichten in een wedtip.

Wij verwachten namelijk dat hij vanavond minder dan 43.5 passes gaat geven. Gemiddeld gaf de 24-jarige middenvelder 38.8 passes per wedstrijd. Daarnaast gaf hij de laatste 6 wedstrijden maar 1 keer meer dan 43.5 passes. Die ene wedstrijd ging overigens om een wedstrijd inclusief 30 minuten verlenging. De quotering voor minder dan 43.5 passes voor Ryan Yates ligt bij Bet365 op 1.83.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën