Verrassingen in het bekervoetbal

Verrassingen in het bekervoetbal

10-01-2023

We pakken hem deze woensdag weer op met het nodige bekervoetbal in Nederland. Vandaag komen onder andere AZ Alkmaar en Ajax in actie. De Alkmaarders gaan op bezoek bij Excelsior, terwijl Ajax gaat proberen FC Den Bosch uit te schakelen. Ook in het buitenland staat er het nodige voetbal op het programma. Wij hebben gekozen voor de meest opvallende wedstrijd uit de Franse Ligue 1. Hoe kan het ook anders dat dit om PSG gaat? Veel plezier met het lezen van onze nieuwste Preview en succes met het vullen van de betslips!

FC Den Bosch – Ajax  

De laatste weken zijn de ogen weer eens volop gericht op Ajax. De Amsterdammers zitten in een regelrechte crisis, waardoor de druk op trainer Alfred Schreuder hoger dan ooit is. Sterker nog, indien Ajax vanavond verliest van de Bosschenaren kan het zomaar eens klaar zijn. Ajax wist al 4 competitiewedstrijden op rij niet te winnen, terwijl FC Den Bosch momenteel op een zeer matige 16e plaats in de Keuken Kampioen Divisie bivakkeert. Kan Ajax eindelijk weer eens winnen? Of is zelfs FC Den Bosch een maatje te groot?

Ajax wint & Beide teams scoren  

Het is Ajax al een ongekend lange tijd niet gelukt het doel schoon te houden. Al 16(!) wedstrijden op rij incasseerde Ajax minimaal 1 tegendoelpunt. Een ongekende slechte reeks voor de ploeg die vorig jaar nog enorm uitblonk in het houden van de heilige ‘0’. Wij denken dat Ajax vanavond gewoon gaat winnen, maar dat ook FC Den Bosch een goaltje gaat meepikken. Ajax winst & Beide teams scoren levert je bij Unibet een quotering van 2,60 op.   

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker

Excelsior - AZ Alkmaar

Een andere wedstrijd in de TOTO KNVB Beker is die tussen Excelsior en AZ. Op het eerste oog een wedstrijd waarin het spannender zou moeten worden dan tijdens de hierboven genoemde wedstrijd. Excelsior staat momenteel op een zeer verdienstelijke 12e plaats in de Eredivisie en wist afgelopen zondag knap met 1-0 van FC Groningen te winnen. AZ doet het ook uitstekend, maar kwam afgelopen weekend in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Vitesse. Welke van de twee ploegen mag zich gaan melden in de volgende ronde? 

Asian Handicap +0,5 – Excelsior

Eerder dit seizoen wist Excelsior bijzonder knap met 2-1 te winnen van AZ Alkmaar. Dit tekent de kracht van de Kralingers in eigen huis. Van de 7 thuiswedstrijden werden er ‘maar’ 3 verloren, waarbij AZ dus ook de bietenbrug op ging. Daarbij lijkt Excelsior een beter gevoel aan het weekend te hebben overgehouden dan de ploeg uit de Zaanstreek. Wij gaan daarom voor een Asian Handicap +0,5 voor Excelsior, waarbij Excelsior wint of gelijkspeelt. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,80 op.  
Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

PSG – Angers

In Frankrijk staat vanavond een complete speelronde op het programma. Dat betekent dat de gehele Ligue 1, van koploper PSG tot hekkensluiter Angers, in actie komt. Laten dit nu net 2 ploegen die het vanavond tegen elkaar opnemen in het Parc des Princes in Parijs. PSG gaat nog altijd ruim aan kop in de Franse competitie, maar zag de concurrentie dichterbij komen door de 3-1 nederlaag op bezoek bij nummer 2 RC Lens. Voor Angers gaat het een bijzonder hels karwei worden om ook volgende jaar op het hoogste niveau aanwezig te kunnen zijn. Zij staan momenteel al 7 punten achter de veilige 16e plaats. Kan Angers verrassen? Of is PSG inderdaad uit op eerherstel?

PSG wint zonder tegendoelpunt

Wij gaan er vanavond blind vanuit dat PSG de wedstrijd tegen Angers gaat winnen. Ze zijn het aan hun stand verplicht en hebben absoluut iets goed te maken na de nederlaag tegen RC Lens. Daarnaast wist Angers in de laatste 4 wedstrijden tegen de Parijzenaren maar 1 keertje de scoren, waardoor ‘Paris’ in 3 van deze 4 potjes de ‘0’ wist te houden. Bovendien wist Angers in geen van haar laatste 3 uitwedstrijden in de Ligue 1 te scoren. Wij denken daarom dat PSG gaat winnen zonder tegendoelpunt. Dit levert je bij Jack's een quotering van 1,85 op.

​Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën