Verstappen naar goud!

Verstappen naar goud!

20-05-2022

Formule 1? Staat dat er nu echt? Ja, dat klopt. Wegens een gebrek aan interessante potjes en het spannende Formule 1 weekend in Barcelona, gaan wij hier vandaag eens uitgebreid op vooruitblikken. Met ‘onze’ wereldkampioen Max Verstappen in topvorm kan het ook niet anders dat we hier wat aandacht aan besteden. Zeker na zijn zinderende overwinning van twee geleden in Miami. Tijdens de laatste Grand Prix, die overigens voor het eerst in Miami werd verreden, liet de Limburger nog maar eens zien dat hij echt een klasse apart is. Om dit raceweekend van nog wat meer spanning te voorzien, geven wij je een aantal interessante wedtips.

Max Verstappen in Spanje

Wanneer we Max Verstappen en het Circuit de Barcelona-Catalunya in een adem noemen, voel je eigenlijk al dat het klopt. Het was niet voor niets dat hij in 2016 zijn allereerste Grand Prix overwinning van zijn carrière, toentertijd geheel onverwachts, wist te winnen in Spanje. Op dat moment van de ster van Red Bull Racing nog maar 18 jaar en 226 dagen oud. Weet jij trouwens nog hoe onze lieve Olav Mol destijds reageerde? Johee, Johoo, Jo f*cking Hoo wat bizar! Een uitspraak die ongeveer het hele land heeft gehoord.

Hamilton maakt(e) de dienst uit

Als we kijken naar de edities na die succesvolle van Max in 2016, dan is er maar een grote meneer die hier de dienst uitmaakt. De laatste 5 wedstrijden in Spanje werden namelijk allemaal gewonnen door Lewis Hamilton. Grote kans dat het overigens bij deze 5 wedstrijden blijft, aangezien de Brit en zijn Mercedes het absoluut niet hebben dit seizoen. De grote vraag is natuurlijk of hij dit jaar weer enigszins in de buurt kan komen of dat de winst, zoals bijna altijd dit seizoen, naar Leclerc of Verstappen gaat.

Een doorslaggevend weekend

Je voelt aan alles dat het een spannend weekend gaat worden op het circuit in Catalonië. Dit komt door het feit dat veel teams met bepaalde updates zullen gaan komen. De kans is daarom groot dat dit een grote impact gaat hebben op de rest van het F1-seizoen. Dit wordt overigens vaak in Spanje gedaan, daar de meeste teams dit circuit als ‘nulpunt’ nemen. Niet voor niets worden hier altijd de trainingen in de winter gehouden. Ook ligt dit circuit simpelweg dichtbij de fabrieken van de teams. Deze zijn voornamelijk gevestigd in Italië, Frankrijk of Engeland. Iets dat het toch makkelijker maakt om bepaalde materialen in Spanje te krijgen.

Nyck de Vries

Even heel kort over Nyck de Vries. Wist je dat er dit weekend een tweede Nederlander aan bod komt? Nyck de Vries neemt namelijk tijdens de eerste vrije training het stoeltje van Alexander Albon over. De vraag is of dit in een later stadium nog een vervolg krijgt. Dat de Nederlander talent heeft, lijkt in ieder geval duidelijk.

Eerste vrije training – Een sterk begin voor Leclerc

Het lijkt erop dat de vrije trainingen in het begin veelal in het voordeel van Ferrari eindigen. Ondanks dat dit later in de kwalificatie enigszins bijtrekt, lijkt het erop alsof de Italiaanse renstal vaak sterk begint. Om die reden verwachten wij ook in Barcelona een sterk begin van Charles Leclerc, met de snelste tijd in de eerste vrije training als gevolg. De quotering bij Jack’s hiervoor is 2.25.

De kwalificatie – Pole position voor Max

Net als tijdens de vrije trainingen lijkt het erop alsof Leclerc sneller is dan de Red Bull wagen van Verstappen. Toch was het een foutje van Verstappen die ervoor zorgde, dat hij vorige week niet op pole position eindigde. In de race daarvoor, in Italië, was de ‘pole’ wel voor Max. Hij zal daarom getergd zijn hoe dan ook een goede kwalificatie af te leveren. Om die reden verwachten wij dat hij enorm gefocust zal zijn in de kwalificatie en deze dan ook als snelste aflegt. De quotering voor een pole position voor Verstappen ligt bij TOTO op 2.21.

De hoofdrace – Winst voor Max

Goed, er moet natuurlijk ook nog wat te wedden zijn, is het niet? Aangezien Max Verstappen de laatste als een tierelier draait, verwachten wij niets anders dan een overwinning van de nummer 2 in het jaarklassement. Zeker aangezien hij vorig jaar redelijk simpel 2e werd met meer dan een halve minuut voorsprong op Leclerc. De Monegask lijkt zijn kneitergoede vorm van een paar weken geleden ook een beetje kwijt te zijn, daar er soms een schoonheidsfoutje aan te pas komt. Een overwinning voor Max Verstappen levert je bij BetCity een quotering van 2.10 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën