Vijf wedstrijden in de Eredivisie op woensdag

Vijf wedstrijden in de Eredivisie op woensdag

24-01-2023

Gisteren hebben we kunnen genieten van FC Emmen-PSV en Sparta-RKC en vandaag staan er maar liefst 5 wedstrijden in de Eredivisie op het programma. Verder speelt Manchester United in de halve finale van de EFL Cup tegen Nottingham Forest. Kan ten Hag zich met zijn team kwalificeren voor de eerste finale onder zijn bewind?

Feyenoord-NEC

​Feyenoord wist de Klassieker niet te winnen, maar mag zichzelf nog steeds de trotse koploper van de Eredivisie noemen. Vandaag moet worden afgerekend met NEC in de eigen Kuip om ervoor te zorgen dat de voorsprong behouden blijft. NEC is de hekkensluiter van het linker rijtje en staat dus netjes op een negende plaats. Het gat met nummer 8 FC Utrecht is vier punten, dus als NEC mee wil blijven strijden om de play-offs, dan is een overwinning gewenst. Of wellicht het elfde gelijkspel van dit seizoen…

​Dimata is in vorm

Afgelopen weekend scoorde Dimata, de spits van NEC, twee doelpunten waaronder één penalty. Met de afwezigheid van Tannane kunnen er andere spelers opstaan en Dimata laat dat de laatste wedstrijden zien. In zijn laatste vier basisplaatsen in de Eredivisie scoorde hij vier keer, waaronder 1x tegen Ajax. Vanavond verwachten wij dat NEC wel gaat scoren en dan moet het Dimata wel worden. Omdat Feyenoord de grote favoriet is, is de quotering erg hoog. Je krijgt namelijk bij bet365 een quotering van 6,50 voor een doelpunt van Dimata. Gokje waard, toch?! 

Fortuna Sittard-SC Heerenveen 

Op een mooie 7e plek staat SC Heerenveen halverwege het seizoen geposteerd, een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs. Afgelopen weekend won SC Heerenveen redelijk eenvoudig van FC Groningen door twee doelpunten van Amin Sarr. Fortuna Sittard weet in 2023 nog niet wat winnen is, maar had wel twee lastige tegenstanders met PSV en AZ. Toch pakte het knap een punt tegen PSV. Met een 13e plaats op de ranglijst doet Fortuna Sittard het netjes, maar de degradatiestreep blijft in zicht.  

SC Heerenveen gaat winnen 

Vanavond verwachten wij een uitoverwinning voor SC Heerenveen. De Friezen hebben laten zien dat ze een lastige tegenstander zijn en krijgen bovendien weinig doelpunten tegen met name door De Toren van Joure oftewel Andries Noppert. Voorin begint het steeds beter te draaien ook door het binnenhalen van aanvallende middenvelder Pelle van Amersfoort die al twee keer wist te scoren sinds zijn komst. Een overwinning van SC Heerenveen levert je bovendien een interessante quotering op. Bij bookmaker Unibet krijg je 2,40 voor een overwinning van de Friezen. Dat is wat ons betreft de moeite waard! 
Check de actuele quoteringen in de Oddsvergelijker

Nottingham Forest-Manchester United

Erik ten Hag heeft de laatste twee wedstrijden twee keer de deksel op de neus gekregen. In de uitwedstrijd tegen Crystal Palace schoot Olise een geweldige vrije trap binnen, waardoor dure punten liet liggen. In de topper tegen Arsenal was het Nketiah die in de 90e minuut de winnende treffer binnenschoot. Voor Arsenal welteverstaan, dus wordt het weer tijd voor een overwinning voor Manchester United. Vanavond staat de eerste halve finale wedstrijd op het programma uit tegen Forest. Volgende week volgt de return op Old Trafford. Zet United een goede uitgangspositie neer?

Rashford scoort weer 

De man in vorm bij United is natuurlijk Marcus Rashford. Tegen Palace scoorde hij niet, voor het eerst in 7 wedstrijden, maar tegen Arsenal was het wederom raak. De quotering blijft uitermate interessant, dus kunnen wij niet anders doen dan deze weddenschap blijven tippen. Op 27 december scoorde Rashford ook al tegen Forest, dus wat dat betreft spreekt dat in ons voordeel! Bij bookmaker Jack’s krijg je een quotering van 2,85 voor een doelpunt van Rashford. Speel jij hem mee?   

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën