Vitesse tegen AZ en Darten

Vitesse tegen AZ en Darten

26-05-2022

Zo, hoe is het met jullie? Hersteld van de teleurstellende nederlaag van Feyenoord tegen AS Roma? Ook voor OddsBeater was het een dure avond, zoals op onze Instagram pagina te zien was. Uiteindelijk lijkt er precies te zijn gebeurd waar iedereen bang voor was. Achter komen tegen Mourinho in een wedstrijd waarin de belangen zo groot zijn, staat eigenlijk al gelijk aan verliezen. Het zal nog even duren, maar later zal Feyenoord ongetwijfeld terugkijken op een fantastische Europese campagne. Precies iets waar AZ en Vitesse volgend jaar ook op hopen. Zij nemen het vanavond op tegen elkaar in de finale voor een plek in de voorronde van de Conference League.

Premier League of Darts

Naast de wedstrijd in Arnhem staat deze donderdag ook weer in het teken van Darts. De laatst beslissing gaat vallen en na vanavond weten we wie we volgende week in de finaleavond gaan zien spelen. Wij gaan je hier een kleine voorbeschouwing op geven. Uiteraard zijn die weer voorzien van de nodige wedtips. Eens kijken of die kale knikker zijn oude vorm weer wat terug kan vinden.

Vitesse – AZ

Allereerst focussen we ons op de wedstrijd tussen Vitesse en AZ. Een wedstrijd die gisteren opeens in het nieuws kwam door een scheurtje in de tribune. Gezien het vaak afwezige publiek in Arnhem, kan het eigenlijk niet door de supporters komen. Laten we in ieder geval hopen dat het goed gaat en dat er niets verkeerd gaat. Buiten de veiligheid om gaat het natuurlijk wel ergens over vandaag. Beide teams zijn er op gebrand om zondag met dat play-off ticket voor de Conference League te staan. Een erg leuk toernooi hebben we het afgelopen seizoen wel gezien.

Beide teams gaan scoren

Beide ploegen hebben een prima terugwedstrijd tegen respectievelijke Utrecht en Heerenveen in de benen, waarin ze beiden terug zijn gekomen van een achterstand. De vraag is dan ook hoe fit beide ploegen nog zijn. Wat wel opvalt aan de wedstrijden van beide ploegen, is dat ze vrijwel altijd scoren. Zo scoorde Vitesse in 83.3% van de laatste 12 wedstrijden minimaal één doelpunt, terwijl dit percentage voor AZ zelfs op 91,7% ligt. Wat dat betreft gaan wij er vanuit dat beide ploegen vanavond het net gaan vinden. De quotering hiervoor ligt bij TOTO op 1,73.

Draw no bet Vitesse

AZ en uitwedstrijden is de laatste periode een regelrecht drama. Zo hebben ze geen van de laatste 5 wedstrijden op vreemde bodem gewonnen. Vitesse presteert daarentegen wisselvallig in de eigen Gelredome, waar normaal gesproken tegen AZ veelal positieve resultaten worden geboekt. Daarom raden wij aan in te zetten op een draw no bet voor Vitesse. Bij winst pak je een mooi bedrag, bij een gelijkspel krijg je je geld terug. Bij Jack’s krijg je hier een quotering van 2,20 voor.

Premier League of Darts – Speelronde 16

Vanavond staat ook de voorlaatste avond in de Premier League of Darts op het programma. Er is nog belangrijke beslissingen die moeten vallen, waarna volgende week de halve finale en de grote finale op het programma staan. Daar gaan we onze kale Brabantse bats Michael van Gerwen hoe dan ook in terug zien. Het lijkt dan ook logisch dat hij die finaleavond in Berlijn met een goed gevoel in wil gaan. Dat zou in principe geen probleem moeten zijn tegen de al uitgeschakelde Michael Smith.

Check-outs voor van Gerwen

Als er iets is aan deze wedstrijd dat opvalt, is het dat van Gerwen qua check-outs bovenaan de ranglijsten van de gehele Premier League staat. Zo heeft hij dit jaar in bijna 70% van zijn wedstrijden een hogere uitgooi dan zijn tegenstander. Voor tegenstander Michael Smith ligt dit percentage iets boven de 40%. Wat dat betreft verwachten wij dat Michael van Gerwen dit vanavond door gaat zetten. De quotering hiervoor ligt bij BetCity.nl op 1,71.

Joe Cullen – Peter Wright

De wedstrijd waar het vanavond echt om gaat is die tussen Joe Cullen en Peter Wright. Simpel gezegd gaat de winnaar van deze strijd door naar de finaleavond. Beide spelers staan op 22 punten, daar Cullen een veel beter legsaldo heeft. Wat dat betreft het Cullen genoeg aan een gelijkspel om een plekje bij de laatste vier te bewerkstelligen.

180’s voor Joe Cullen

Cullen is dit jaar misschien wel de speler die het gemakkelijkst een 180’er gooit. Niet voor niets heeft hij dit seizoen al 4 speelrondes de meeste 180’s van het hele speelveld gegooid. Daarin blijft hij Peter Wright in elke ranglijst van de Premier League ruim voor dit jaar. Om die reden verwachten wij dat Cullen vanavond meer 180’s gaat gooien van Peter Wright. De quotering hiervoor ligt bij bet365 op 2,00.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën