Wedden op Boxing Day

Wedden op Boxing Day

25-12-2021

Helaas sukkelt de Eredivisie in een welverdiende winterslaap en moeten we het de komende drie weken zonder Eredivisievoetbal en de Keuken Kampioen Divisie doen. Dat wordt afzien. Gelukkig kunnen we altijd bouwen op onze Engelse vrienden. Want hier spelen ze tussen Kerstmis en de jaarwisseling rustig door.

Hopelijk gooit corona geen roet in het eten en gaan de nog niet afgelaste wedstrijden gewoon door. De midweekse speelronde was weer een succesvolle voor de OddsBeaters, want drie van de vier wedtips waren goed. Kortom: een mooie afsluiter van de eerste seizoenshelft.

Vandaag in de voorbeschouwing: Boxing Day. De Engelsen kijken massáál wedstrijden van hun cluppie en velen kijken al maanden reikhalzend uit naar deze prachtige voetbaldag. Wil je weten hoe de Boxing Day-traditie is ontstaan? Lees er hier alles over.

Zes Premier League-wedstrijden op Boxing Day

Van de 41 wedstrijden die in het Engelse betaalde voetbal op Tweede Kerstdag gepland stonden, zijn er maar liefst 23 afgelast. Wat overblijft zijn zes Premier League-wedstrijden, vier wedstrijden in de Championship, vier League One-wedstrijden en ten slotte worden er in League Two ook nog vier wedstrijden gespeeld. Genoeg mooie wedstrijden, en genoeg op om in te zetten.

Chelsea moet bijblijven

In de race om het kampioenschap heeft Chelsea inmiddels zes punten achterstand op koploper Manchester City. Op Boxing Day gaan The Blues op bezoek bij Aston Villa. Chelsea won midweeks in de EFL Cup soepel van Brentford, maar kwam daarvoor al twee keer op rij niet verder dan een gelijkspel in de Premier League. Aston Villa draait een wisselvallig seizoen, maar staat nog wel in het linker rijtje.

Normaal gesproken gaat Chelsea deze pot winnen en zo denken de bookmakers er ook over. De vraag is hoe diep Aston Villa bereid is om te gaan. Op dinsdag – ja, ze hebben één dag rust! – wacht namelijk alweer een uitwedstrijd in Leeds. Je zou zeggen dat de drie punten daar makkelijker voor het oprapen liggen. De quotering voor een overwinning van Chelsea bedraagt 1,72 en die durven wij wel aan. Chelsea heeft de laatste wedstrijden al te veel punten laten liggen, dus ze móeten deze drie punten echt pakken om in het spoor van de directe concurrentie te blijven.

Voortbordurend op het feit dat wij denken dat Chelsea de bovenliggende partij wordt in deze wedstrijd, nemen we een kijkje bij bookmaker bet365. Hier kan je inzetten op het aantal passes van een bepaalde speler. Linksback Matt Targett geeft gemiddeld 37 passes per Premier League-wedstrijd. Echter, in de grote wedstrijden tegen Spurs, Manchester City, Liverpool en Manchester United behaalde hij geen enkele keer meer dan 32 passes. In de eerste wedstrijd tegen Chelsea kwam hij slechts op 24 passes. Daarom wedden wij dat Matt Targett tot minder dan 32,5 pass komt tegen Chelsea. De quotering voor deze weddenschap bedraagt 1,83.

Tottenham op weg naar de top

Sinds de aanstelling van Antonio Conte begin november verloor Tottenham Hotspur geen wedstrijd meer in de Premier League. In zes wedstrijden werden maar liefst 14 punten verzameld en dus zijn de Spurs weer op weg naar de plekken die aan het einde van het seizoen beloond worden met het felbegeerde Champions League-voetbal. Op de Tweede Kerstdag treffen zij het Crystal Palace van manager Patrick Vieira. De Zuid-Londenaren staan op een nette elfde plaats en draaien een prima seizoen.

Spurs is de favoriet in deze wedstrijd met een quotering van 1,74. Geen onaardige quotering voor een ploeg die zijn oude vorm weer teruggevonden lijkt te hebben. Deze pakken wij dus zeker mee op Boxing Day. Come on you Spurs!

De laatste wedstrijd op Boxing Day

Zondagavond verzorgt Brighton & Hove Albion tegen Brentford het kersttoetje. Niet echt een affiche waar de gemiddelde voetbalfan voor wakker blijft, maar je bent toch aan het uitbuiken van het kerstdiner. Dus waarom niet?

De bookmakers zien Brighton als favoriet in deze wedstrijd: de odds komen neer op 1,90. Beide ploegen staan na 16 wedstrijden op 20 punten en dus kun je spreken van een gelijkwaardig duel. Een winnaar voorspellen in deze wedstrijd is een moeilijke opgave. We richten ons daarom weer op het aantal passes van een bepaalde speler. Bij Brighton staat Enock Mwepu de laatste duels in de basis. Deze rechter centrale middenvelder is afgelopen zomer overgekomen van Red Bull Salzburg en heeft zich in de basis geknokt.

Tot nu toe speelde hij slechts vijf wedstrijden in de basis, mede door een blessure. In deze Premier League-wedstrijden haalde hij nooit meer dan 42 passes. In deze gelijkwaardige wedstrijd verwachten wij minder dan 42,5 pass van Mwepu. Kleine kanttekening: er is een goede kans is dat hij de 90 minuten niet vol maakt. De quotering staat op 1,83 en daarom pakken wij deze weddenschap zeker mee.
Geniet van al het moois op Boxing Day. 

Stay safe en fijne feestdagen gewenst namens het OddsBeater-team!

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën