Wedden op de Australian Open 2023

Wedden op de Australian Open 2023

15-01-2023

Het jaar is pas net begonnen, maar nu al staat één van de meest prestigieuze tennistoernooien op het programma. In het land van Down Under begint namelijk aanstaande maandag de Australian Open. Het is de eerste in een reeks van vier Grand Slams, waarin ’s werelds beste tennissers het tegen elkaar op gaan nemen. Gaat Novak Djokovic het toernooi voor de tiende keer winnen? Of krijgen we een grote verrassing? Natuurlijk zijn we ook benieuwd hoe het de Nederlanders vergaat. Wij bereiden je in dit artikel voor op de Australian Open en voorzien je op voorhand van de nodige wedtips.

Tennis bij OddsBeater

Je bent van ons gewend dat we dagelijks met een Preview komen over de meest interessante voetbalwedstrijden van de dag. Dit betekent echter niet dat we het alleen bij voetbal houden. In onze Oddsvergelijkerheb jij namelijk de mogelijkheid alle quoteringen rondom de Australian Open met elkaar te vergelijken. Hierdoor weet jij exact bij welke bookmaker je de hoogste quoteringen ontvangt. Kies jouw favoriete wedstrijd, vergelijk de wedmarkten en direct weet jij waar je het zoeken moet. Inderdaad, we maken het je niet te moeilijk!

Djokovic dit jaar wel welkom

Kan jij het je nog herinneren dat Novak Djokovic vorig jaar de nodige problemen had in Australië? Ditmaal niet dankzij een lastige tegenstander of zachte tennisballen, maar door de Australische overheid. Doordat de Serviër lang onduidelijk was over het wel of niet gevaccineerd zijn, volgden talloze rechtszaken. Uiteindelijk werd besloten dat Djokovic niet welkom was op het toernooi, waardoor de Serviër het toernooi niet voor de 10e keer kon winnen. Gelukkig voor hem is hij dit jaar meer dan welkom in Australië en kan hij laten zien waarom hij eerder zo succesvol was in Melbourne.

De grootste uitdagers van de Serviër

Misschien wel de grootste uitdager van Djokovic tijdens deze editie van de Australian Open is er niet bij. De jonge Carlos Alcaraz moet helaas opgeven door een blessure. De winnaar van de US Open kende een weergaloos seizoen en kende een weergaloos seizoen, waarna hij als 19-jarige de nummer 1 op de ATP Ranking werd. Djokovic zal er niet al te veel om malen en zal hierdoor vooral omkijken naar spelers als Rafael Nadal, Daniil Medvedev, Casper Ruud en Stefanos Tsitsipas. Met name de tweede genoemde in dit rijtje is een grote uitdager, aangezien de ondergrond in Melbourne op het lijf van de lange Rus is geschreven.

Winst Novak Djokovic?

Opvallend is dat er bij geen enkele bookmaker getwijfeld wordt aan de 10e eindzege voor Novak Djokovic. Zo ontvang je bij bet365 een quotering van 1,83 als jij verwacht dat Djokovic het toernooi opnieuw op zijn naam schrijft. Dit lijkt dan ook het meest in de lijn der verwachting te liggen. Bij de meeste bookmakers wordt Medvedev gezien als de grootste uitdager van de Serviër. Heb jij vertrouwen in de Hardcourt gigant? Een eindoverwinning van Daniil Medvedev levert je bij Jack’s een quotering van 7,00 op. Denk jij dat Rafael Nadal het nog een keer gaat flikken en zijn 3e overwinning op de Australian Open gaat binnenhalen? Dan wordt je rijkelijk beloond met een quotering van 17,00 bij bet365.

Het vrouwentoernooi

Voor de Australiërs was het vorig jaar vooral het vrouwentoernooi dat het meeste indruk maakte. Hierin won de Australische Ashleigh Barty namelijk het toernooi. Het was voor het eerst in ruim 40 jaar dat een Aussie het toernooi in eigen land wist te winnen. Deze statistiek was waarschijnlijk ook bekend bij Barty zelf, aangezien ze na deze overwinning besloot haar racket aan de wilgen te hangen. Dit betekent dat we dit jaar hoe dan ook een andere winnaar dan vorig jaar krijgen. Gaat de Poolse Iga Swiatek ook met de Australian Open aan de haal? Of wordt zij net als tijdens de WTA Finals verrast?

Winst Iga Swiatek?

Iga Świątek kende een ongekend jaar, waarin ze de ene na de andere zege behaalde. Gelukkig voor ons en voor het vrouwentennis an sich liggen er de nodige kapers op de kust. Wat te denken van Aryna Sabalenka of de Franse Caroline Garcia? De quoteringen voor de grote favoriet bij de vrouwen (Iga Swiatek) liggen beduidend hoger dan de grote favoriet bij de mannen. Winst voor de Poolse nummer één van de wereld levert je bij bet365 een quotering van 3,20 op. Denk jij dat Swiatek zich ook in Melbourne gaat laten verrassen door de concurrentie? De eindzege voor Aryna Sabalenka levert je bij bet365 een quotering van 8,00 op. Niet gek voor de dame die in bloedvorm is!

De Nederlanders in Australië

Vorig jaar was het de Nederlander Botic van de Zandschulp die vanuit het niets begon te klimmen op de internationale tennisladder. Hij won wat toernooien en kwam redelijk voor op de Grand Slams. Dit laatste gold overigens ook voor Tim van Rijthoven en Tallon Griekspoor. Laatstgenoemde kwam vorige week nog in het nieuws, aangezien hij voor het eerst een ATP toernooi op zijn naam wist te schrijven. In India wist hij namelijk de Pune Open binnen te halen. Een zeer welkome opsteker voor de man uit Haarlem. Hoe gaan de Nederlanders het dit jaar doen?

De enige Nederlandse dame

Waar het Nederlandse tennis lange tijd even in de lift zat, wordt er nu even een pas op de plaats gemaakt. Er zijn namelijk maar drie Nederlanders die deelnemen aan het toernooi in Melbourne. Bij de mannen zijn dit van de Zandschulp en Griekspoor, terwijl bij de vrouwen alleen Arianne Hartono meedoet. Zij kwam als enige Nederlander de kwalificatie door en neemt het in de eerste ronde van het toernooi op tegen de als 53e geplaatste Amerikaanse Shelby Rogers. Van de Zandschulp neemt het in zijn eerste ronde op tegen de nummer 72 van de wereld Ilya Ivashka. Mocht hij doorgaan, dan neemt hij het in de 2e ronde op tegen Pavel Kotov of Tallon Griekspoor. Wat dat betreft lonkt er een Nederlands onderonsje in Melbourne.

Winst van de Zandschulp en Griekspoor

Wij verwachten dat Botic van de Zandschulp doorgaat naar de 2e ronde. Jij ontvangt een quotering van 1,41 bij Circus als jij denkt dat hij Ivashka verslaat. Ook denken wij dat Griekspoor zijn goede vorm doorzet en wint. Winst voor Griekspoor levert je bij Holland Casino een quotering van 1,35 op. Houd de wedstrijden van beide spelers goed in de gaten en zorg ervoor dat je vervolgens de quoteringen goed vergelijkt in onze Oddsvergelijker.

Ben jij klaar voor de Australian Open? Wij in ieder geval wel!

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën