Wedden op de bekerfinale

Wedden op de bekerfinale

16-04-2022

De dag van de TOTO KNVB bekerfinale is dan eindelijk aangebroken. In een volle Kuip neemt Ajax het tegen PSV op en strijden beide teams om de felbegeerde ‘Dennenappel’. Ondanks het feit dat dit voor beide ploegen ‘slechts’ om de beker gaat, zijn beide teams erop gebrand weer een nieuwe prijs aan de prijzenkast toe te voegen. Verder weten we vandaag tussen wie de finale van de FA Cup in Engeland zal gaan en zien we de Franse gigant Benzema weer in actie tijdens de kraker in Spanje tussen Sevilla en Real Madrid. Het belooft een geweldige voetbaldag te worden.

PSV-Ajax

De twee beste teams van het land nemen het vanavond tegen elkaar op in het stadion van de nummer 3, Feyenoord. Misschien een tikkeltje pijnlijk voor de Rotterdammers. Aan de andere kant hebben zij een mooi seizoen met de fraaie halve finale tegen Marseille in het verschiet. Dat Ajax de laatste weken aan het tobben is, is duidelijk. Ondanks dat weten ze de wedstrijden op de een of andere manier toch te winnen. PSV speelt ook niet onverdienstelijk en pakt de punten, maar de vraag is hoe zij herstellen van de pijnlijke uitschakeling tegen Leicester City. Hoe bedoel je onnodig?

Beide teams gaan scoren

Beide teams blinken dit jaar uit in het maken van doelpunten. Een kleine kanttekening is wel dat ze ook met enige regelmaat de bal uit het net moeten vissen. Ondanks het feit dat Stekelenburg waarschijnlijk gaat keepen, hapert de verdediging van Ajax de laatste tijd. Om die reden verwachten wij dat beide teams vanavond gaan scoren. Beide teams scoren levert je bij TOTO een quotering van 1,60 op.

Gravenberch schiet op doel

Het begint een repeterend verhaal te worden, maar de laatste weken tipten wij – met succes – minimaal één schot op doel van Ryan Gravenberch. De laatste vijf wedstrijden was het telkens één keer raak en konden wij hier een groen vinkje bij zetten. In deze bekerfinale is de quotering wederom zeer aantrekkelijk en dus kunnen wij deze niet laten gaan. Een schot op doel van Gravenberch levert je bij bookmaker TOTO een quotering op van 2,75. Zettuh!

Chelsea-Crystal Palace

De tweede halve finale van de FA Cup gaat tussen Chelsea en het verrassend goed presterende Crystal Palace. In een volgepakt Wembley zullen beide teams strijden voor die felbegeerde plek in de finale van de belangrijkste competitie van het land. Het is overduidelijk dat Chelsea de grote favoriet is. De vraag is echter hoe zij reageren op de uitschakeling tegen Real Madrid. Ze speelden Real Madrid bij vlagen helemaal kiekeboe. Toch was het niet genoeg. ‘Palace’ daarentegen wist niet heel lang geleden het op dat moment in vorm zijnde Arsenal met 3-0 naar huis te sturen.

Minder balbezit voor Chelsea

De ploeg van Tuchel heeft in bijna alle wedstrijden meer balbezit dan de tegenstander. Gemiddeld genomen over de Premier League halen zij een balbezit percentage van 60,6%. Wij verwachten dat Chelsea ook tegen Crystal Palace meer balbezit hebben dan de tegenstander. Wel is de verwachting dat dit minder dan 64,5% zal zijn. In de eerdere twee ontmoetingen tussen de ploegen haalden Chelsea ook geen hoger percentage dan het hierboven genoemde. Een percentage balbezit lager dan 64,5% voor Chelsea levert je bij Jack’s een quotering van 1,85.

Sevilla – Real Madrid

Een heuse kraker op de Spaanse velden vanavond. Real Madrid plaatste zich afgelopen dinsdag na een kraker van jewelste voor de halve finale van de Champions League. Een geweldige opsteker voor het team van Ancelotti, dat sterspeler Benzema opnieuw mocht bedanken na een knappe kopbal. Sevilla daarentegen presteert en staat knap op een 3e positie in La Liga. Ze hebben nu nog 3 punten voorsprong op Atlético Madrid en zijn daarmee op jacht naar een CL-ticket. ‘De Koninklijke’ heeft het altijd lastig in Estadio Ramon Sanchez Pizjuan. De grote vraag is: zet Real de volgende stap richting de titel of weten de Andalusiërs het nog enigszins spannend te maken?

Doelpunt voor Benzema

We kunnen eigenlijk maar één tip geven vanavond. En dat is een goal van Karim Benzema. In de laatste 9 wedstrijden wist hij maar liefst 14 keer het net te vinden. Met 24 doelpunten in totaal gaat hij dan ook ruim aan kop om de prijs voor topscorer. Een doelpunt van de Fransman levert je bij BetCity.nl een quotering van 2,43 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën