Wedden op de US Open

Wedden op de US Open

29-08-2022

Het is tijd voor de laatste Grand Slam van het tennisseizoen 2022. Maandag 29 augustus begint de US Open op Flushing Meadows, waarbij de finale van de vrouwen op zaterdag 10 september en de finale van de mannen op zondag 11 september gaat plaatsvinden. Het is de vierde Grand Slam van het huidige tennisjaar, waarbij de beste tennissers van de wereld neerstrijken in New York. Vorig jaar was het de Rus Daniil Medvedev die bijzonder knap de US Open wist te winnen bij de mannen, terwijl het bij de vrouwen zeer verrassend Emma Raducanu was die in de finale te sterk was voor Leylah Fernandez. Het is aan hen de titel te verdedigen. Daarnaast kijken wij natuurlijk enorm uit naar het optreden van vijf(!) Nederlandse deelnemers. Hier zit overduidelijk een stijgende lijn. Dit was al te zien tijdens het optreden van Botic van de Zandschulp tijdens de US Open van vorig jaar. Hier behaalde hij zeer knap de kwartfinale. Kan hij het dit jaar weer flikken? En behouden de huidige titelhouders hun titel? Wij bereiden je voor op de US Open, geven je een aantal interessant wedtips en vertellen waar je zoal op kunt wedden.

Het ontbreken van Novak Djokovic

In de inleiding beschreven we dat er ook tijdens deze US Open wordt gestreden tussen de beste tennissers ter wereld. Dit laatste klopt echter niet helemaal. Vorig week kwam namelijk in het nieuws dat Novak Djokovic dit jaar niet van de partij gaat zijn door het ontbreken van een COVID vaccinatie. Dit is iets dat hem eerder dit jaar al flink parten speelde tijdens de Australian Open. Op deze manier gaat het ook tijdens de voorbereidingen op de US Open voornamelijk over de Serviër, die opnieuw wordt geweerd van een van de grootste tennistoernooien ter wereld. Hoe je het ook wendt of keer, Daniil Medvedev, de nummer 1 van de wereld, is nu al af van zijn waarschijnlijk grootste concurrent.

Het toernooi bij de mannen

Door het ontbreken van Novak Djokovic zijn de meeste ogen vanzelfsprekend gericht op titelverdediger Daniil Medvedev. Naast de Rus zijn de grootste kanshebbers voor de bookmakers Rafael Nadal, Carlos Alcaraz en Nick Kyrgios. Winst van veelvoudig Grand Slam winnaar Rafael Nadal zal lastig worden, aangezien de Spanjaard al aangaf last te hebben van blessures. Aan de andere kant is dit iets dat we elk jaar weer horen van de voormalig nummer één van de wereld. Het is daarom slim hem nooit helemaal uit te sluiten.

Opnieuw winst voor Daniil Medvedev?

Daniil Medvedev is zoals gezegd de speler die we het meest in de gaten moeten houden. Hij wist een maand geleden de Los Cabos Open te winnen. Echter vallen ook zijn resultaten niet helemaal mee, aangezien hij tijdens de Canadian Open en de Cincinnati Masters de finale niet wist te behalen. Wat dat betreft is het zeker de vraag of hij in de absolute topvorm verkeert tijdens dit toernooi. Wat echter wel duidelijk is, is dat de US Open de Rus erg ligt. Vorig jaar wist hij de titel namelijk binnen te halen door in drie sets van Novak Djokovic te winnen. Wij zien hem dan ook nog altijd als de grote favoriet. Bij bookmaker Circus ontvang je een quotering van 3,25 voor winst van Daniil Medvedev.

Het toernooi bij de vrouwen

Het tennisjaar bij de vrouwen wordt het gehele seizoen al gedomineerd door de Poolse Iga Swiatek. Zeker door het bijzonder succesvolle gravelseizoen van de Poolse, waarin ze bijna een jaar ongeslagen was, is zij dit jaar de grote kanshebber om er met de titel vandoor te gaan. Haar grootste concurrente volgens de bookmakers is de Roemeense Simona Halep. De voormalig nummer één van de WTA-ranking wist twee weken geleden knap de Canadian Open te winnen, waarin ze in de finale te sterk was voor de Braziliaanse Haddad Maia. Het is echter wel de vraag hoe ze van haar in Cincinnati opgelopen blessure is hersteld. Vorige week moest ze namelijk opgeven door een blessure aan het dijbeen.

Doet Swiatek het weer?

Zoals gezegd is Swiatek de grote favoriet bij de dames. Ze gaat ruimschoots aan kop op de WTA-ranking en wist dit seizoen al meerdere toernooien te winnen. Voor winst van de Poolse ontvang je bij LiveScore Bet een quotering van 5,00. Heb jij meer vertrouwen in de ervaring van Simona Halep? Hiervoor ontvang je bij winst voor de Roemeense een quotering van 8,50.

De Nederlandse tennissers

Vorig jaar tijdens de US Open beleefde Nederlands beste tennisser, Botic van de Zandschulp zijn definitieve doorbraak in het wereldwijde tennis. Zo schakelde hij onder andere de veel hoger gekwalificeerde Ruud en Schwartzman uit, waarna de latere winnaar Daniil Medvedev uiteindelijk in de kwartfinale te sterk was voor de Veenendaler. Naast de als 21e geplaatste van de Zandschulp komen ook Griekspoor, Van Rijthoven en Brouwer in actie bij de mannen in de eerste ronde. Met name Van Rijthoven kende een opvallend seizoen, aangezien hij dit jaar uit het niets zijn eerste ATP toernooi wist te winnen. Voor Gijs Brouwer is het voor het eerste dat hij deelneemt aan een Grand Slam. In de laatste en beslissende kwalificatieronde was hij te sterk voor de Brit Paul Jubb. Hij neemt het tijdens zijn eerste wedstrijd ooit op een Grand Slam op tegen de Fransman Adrian Mannarino.

De wedstrijden van de Nederlanders

Zowel van de Zandschulp als Van Rijthoven komen al op de eerste speeldag in actie. Zij spelen tegen respectievelijk Machah en Zhang. Bij de dames komt overigens ook Arantxa Rus in actie. Zij neemt het op tegen de als 31e geplaatste Shelby Rogers. Van de Zandschulp is absoluut de favoriet tegen Machah en uiteraard verwachten ook wij dat hij de volgende ronde gaat halen. Bij Circus ontvang je hier een quotering van 1,51 voor. Ook zien wij Van Rijthoven een rondje verder komen. Hij mag dan volgens de bookmakers de underdog zijn, hij staat hoger op de ATP-ranking dan de Chinees en wist hun enige onderlinge wedstrijd tot nu toe te winnen. Voor winst van Tim Van Rijthoven tegen Zhang ontvang je bij Jack’s een quotering van 2,35.

Andere weddenschappen

Naast de eindoverwinning en winst in een partij zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om te wedden. Laten we dit toelichten aan de hand van de eerste ronde wedstrijd tussen Botic van de Zandschulp en Tomas Machah. Uiteraard kun je wedden op het aantal gespeelde sets en games. Ook zou je bijvoorbeeld in kunnen zetten op winst voor spelers. Zo krijg je bij bookmaker bet365 voor een overwinning van Van de Zandschulp, waarbij Machah minimaal 1 set pakt, een quotering van 2,50. Geen ondenkbare situatie was ons betreft. Zo kan je per speler voorspellen hoeveel sets zij pakken. Je kunt zelfs inzetten of jij verwacht of er een tiebreak komt of niet. Dit kan natuurlijk interessant zijn bij spelers die voornamelijk uitblinken in het serveren. Zij pakken bijna altijd wel hun eigen games, maar komen tekort als de ander serveert. Iets dat bijvoorbeeld aantrekkelijk is bij wedstrijden van John Isner.

Live wedden op tennis

Het is lastig om hier tips in te geven, maar live wedden tijdens tennis is iets dat veel gedaan wordt. Zo kan je soms aan de houding van spelers zien of ze er wel of niet goed inzitten. Heb jij de indruk dat een speler er echt totaal doorheen zit, terwijl de wedstrijd in principe gelijk op gaat, dan kun je natuurlijk een gokje wagen en op de ander wedden. Natuurlijk moet je hiervoor wel aandachtig toeschouwer zijn. Neem dus gerust een dagje vrij.

Odds vergelijken

Het is ook mogelijk om de quoteringen van alle US Open wedstrijden bij verschillende bookmakers te vergelijken. Ga naar de Oddsvergelijker en behaal een beter rendement met jouw weddenschap.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën