Wedden op Glory

Wedden op Glory

22-10-2021

Het was een prachtig affiche: wereldkampioen Rico Verhoeven tegen Alistair Overeem. Overeem vertrok in maart bij UFC en tekende bij Glory – een opmerkelijke overstap van mixed martial arts (MMA) naar kickboxen. Tijdens zijn eerste gevecht, zo was de bedoeling, wilde hij Rico 'The King of Kickboxing' Verhoeven van de troon stoten. De Brabantse geweldenaar draagt de kampioensriem voor zwaargewichten al sinds 2013 en Overeem zag zichzelf al staan in Arnhem. Een onbekende blessure gooide roet in het eten en dus zaten ze bij Glory met de handen in het haar.

Jamal Ben Saddik – de vervanger van Overeem

Welke vechter trekt volle zalen én is (enigszins) opgewassen tegen de Brabander die al jaren domineert op het hoogste niveau? Het antwoord van de Glory-organisatie is Jamal Ben Saddik. De Belgisch-Marokkaanse vechter staat één plaats onder de Nederlander op de ranglijst en nam het twee keer eerder op tegen Verhoeven. De eerste keer, in 2011, verloor Verhoeven. Hun laatste gevecht vond plaats op 9 december 2017. De Brabander won door een technische knock-out in de vijfde ronde.

In januari 2021 moest Jamal 'The Goliath' Ben Saddik een geplande confrontatie met Verhoeven laten schieten door een rugblessure. Vervolgens belandde hij twee maanden later in de cel, wegens mogelijke betrokkenheid bij de verkoop van cryptotelefoons. In diezelfde maand werd voor de derde keer schildklierkanker geconstateerd. Een depressie volgde, maar naar eigen zeggen is hij weer de oude: "Het leven is vallen en opstaan, maar je bent pas een vechter wanneer je blijft opstaan en dat is hetgeen ik weer heb gedaan." Dat hij komend weekend de ring betreedt na deze loodzware periode, mag misschien een wonder heten. Zelf verwoordt hij het anders: "Dit is voor mij een droom die uitkomt." Wij denken dat zijn droom pas écht uitkomt als hij zaterdagavond de ring ver

Wie is Rico Verhoeven?

Zijn tegenstander, die ook een carrière als acteur nastreeft, is al jaren ongeslagen. De statistieken zijn imposant: 68 wedstrijden gevochten, waarvan 58 gewonnen. De regerend wereldkampioen won 18 keer door zijn tegenstander knock-out te slaan. Kijken we naar Ben Saddik, dan valt meteen op dat hij íets meer knock-outs achter zijn naam heeft staan: de in Antwerpen geboren vechtsporter won maar liefst 28 van de 35 partijen door een knock-out. Ben Saddik heeft overigens minder ervaring: hij vocht 42 Glory-wedstrijden.

De atletische en technisch zeer begaafde Nederlander is met 1,96 meter en zo'n 118 kilogram de 'kleinste' van de twee. De Belgische Marokkaan is maar liefst 2,05 meter lang en weegt circa 117 kilo. Het is onbekend welke invloed het gevangenisvoer op zijn gewicht heeft gehad. De stijl van The Goliath, die officieel onder de Marokkaanse vlag uitkomt, is wat minder verdedigend dan The King of Kickboxing.

Over de vorm van Rico bestaat geen twijfel: hij is in bloedvorm en er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor hem. Vooralsnog maakt hij zijn bijnaam, 'The King of Kickboxing', al jaren waar. We verwachten dat hij afwachtend begint en, zoals gewoonlijk, rustig zijn punten pakt. Geen spektakel en gek gedoe, maar bedachtzame en tactische combinaties. In welke vorm Ben Saddik na zijn turbulente jaar verkeert, is bij ons onbekend.

Wedden op kickboksen

Wat wel bekend is, is dat kickboksen interessant is om op in te zetten. Niet alleen deze wedstrijd, maar in het algemeen. In sommige gevallen is er sprake van een duidelijke underdog, maar in deze sport kan één rake stoot of trap een partij 180 graden draaien of zelfs beëindigen. Dit onvoorspelbare element maakt wedden op deze wedstrijden zo mooi. Heb je je volledig in de vechtsporters, hun stijl, vorm, zwakke en sterke punten verdiept? Dan ben je in staat om een weloverwogen bet te plaatsen.

Terug naar aanstaande zaterdag. De bookmakers zien in Verhoeven de favoriet: de odds bedragen 1,27 op het moment van schrijven. De kans dat de titel in Belgisch-Marokkaanse handen komt, is volgens de aanbieders wat kleiner: de quotering bedraagt daarom 3,00. De wedstrijd kan ook onbeslist eindigen, maar dit komt zeer weinig voor. Daarnaast zijn er nog meer weddenschappen mogelijk. Denk aan de volgende opties: inzetten op de manier waarop de winnaar wint (bijvoorbeeld door een knock-out, of op punten) of het aantal rondes dat de wedstrijd duurt. Glory organiseert ook toernooien. Vooraf inzetten op de vechter die volgens jou het toernooi wint, kan dus ook.

Wat denk jij? Komt de droom van Ben Saddik écht uit en gaat hij aan de haal met de felbegeerde titel? Of slaat Rico hem rechtstreeks terug in een depressie en blijft de gordel in Nederland?

De historie van Glory

Badr Hari vocht in de periode van 2007 tot 2013 zijn partijen in de K-1, destijds de grootste kickboks organisatie. In 2011 raakte de K-1 in financiële problemen probeerden drie investeerders het merk te kopen. Helaas lukte dat toen niet, waarna zij in 2012 besloten om zelf een kickboks organisatie te starten genaamd Glory.

In Nederland verworf Glory de grootste bekendheid toen Badr Hari het opnam tegen Rico Verhoeven tijdens Glory Collision I in december 2016. Uiteindelijk kwam Rico Verhoeven als winnaar uit de strijd nadat Badr Hari moest opgeven met een elleboogblessure.

Drie jaar later vond er een rematch plaats in een uitverkocht Gelredome. Glory Collision 2 werd ook gewonnen door Verhoeven, maar Hari stond op punten voor. Totdat hij zijn enkelband scheurde en niet meer verder kon.

Zaterdag 23 oktober vind Glory Collision 3 plaats, wederom in het Gelredome, maar dit keer met Jamal Ben Saddik in de rol van Badr Hari.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën