Wedden op het WK Darts 2022

Wedden op het WK Darts 2022

15-12-2022

We laten het voetbal even voor wat het is. Vandaag, donderdag 15 december, staat namelijk voor een groot deel in het teken van de start van het WK Darts 2022. Tijdens het meest prestigieuze dartstoernooi ter wereld nemen de beste spelers het tegen elkaar op. Dit jaar zijn er maar liefst 12 Nederlanders aanwezig. De meest Nederlandse ogen zullen uiteraard gericht zijn op de groene kanonskogel, terwijl het ook interessant gaat zijn hoe Raymond van Barneveld zich staande gaat houden. Na zijn sterke prestaties van afgelopen maand is hij absoluut iemand om rekening mee te houden.

In dit artikel vertellen we je meer over het WK Darts in Alexandra Palace en geven je uiteraard de nodige wedtips. Dit maakt het Darts alleen maar spannender. Daarbij laten we zien dat je op onze website, naast voetbal, ook de quoteringen van andere sporten kunt vergelijken. Hierdoor ben je altijd verzekerd van de hoogste quoteringen die uiteraard voor de hoogste winsten kunnen zorgen. Let’s Plaaaaaaaaaaaay Daaartsss!

Titelverdediger Gerwyn Price

De finale van het jaar 2020 werd gespeeld tussen Peter Wright en Michael van Gerwen. Waar de Nederlander op dat moment de grote favoriet was, was de titel uiteindelijk een prooi voor de extraverte Schot. Helaas voor hem ging het hem vorig jaar een stuk minder af, aangezien hij in de 3e ronde al werd uitgeschakeld door de onbekende Gabriel Clemens. Hierdoor kregen we hoe dan ook een nieuwe winnaar. Die winnaar werd Gerwyn Price. Hij versloeg een andere Schot, Gary Anderson, in de finale, waardoor hij de titel voor de eerste keer wist te winnen. Door deze zege nam hij op dat moment direct de nummer één plek op de Order of Merit over van Mighty Mike.

Een duidelijke favoriet bij de bookies

Opvallend aan de bookmakers is dat Michael van Gerwen bij uitstek de favoriet is. Zo ontvang je bij Jack’s een quotering van 3,50 wanneer de Brabander er met de titel vandoor gaat. Nummer 2 op deze lijst is titelverdediger Gerwyn Price, die bij Circus een quotering van 7,00 oplevert. Het is duidelijk dat MvG zich heeft herpakt na een mindere vorm, maar om nu te zeggen dat de drievoudig Wereldkampioen er momenteel het beste voorstaat gaat wat ver. Heb jij vertrouwen in een wereldse comeback van Raymond van Barneveld? Dan is dit uiteraard een gokje waard. Bij Unibet krijg je namelijk een quotering van 81,00 als jij denkt dat de Hagenees de Wereldbeker wint. Een funbetje waard?

Nederlanders in actie

De eerste Nederlander die in actie komt is Jermaine Wattimena. Hij neemt het vanavond op tegen de Noord-Ier Nathan Rafferty. Laatstgenoemde is terug te vinden op een 87e plek, terwijl de Nederlander op een 39e plaats is terug te vinden. Dit geeft ons aanleiding genoeg te verwachten dat The Machine Gun de man uit Noord-Ierland gaat uitschakelen. Een overwinning van Wattimena levert je bij Circus  een quotering van 1,54 op.

Natuurlijk moeten we de naam Jimmy Hendriks noemen. Hoe geniaal zijn de ouders van onze Jimmy wel niet? De 28-jarige darter uit Heemskerk lijkt helemaal niet op de voormalig rockster met (bijna) dezelfde naam. En toch durfden papa en mama Hendriks het aan. Jimmy Hendriks neemt het aanstaande dinsdag in zijn eerste ronde partij op tegen Jamies Hughes en lijkt hiermee een lastige loting te hebben. De Engelsman staat namelijk op een knappe 51e plek, terwijl Hendriks op de 124e plek staat.

Doet Jimmy Hendriks zijn naam eer aan?

Kan de man uit Heemskerk zijn opkomstnummer ‘Wiggle Wiggle’ nog vaker laten horen tijdens zijn eerste WK Darts? Wij verwachten dat het lastig wordt, al moet gezegd worden dat hij waarschijnlijk met veel vertrouwen aan de oche staat, aangezien hij vorige week een toernooi in Duitsland wist te winnen. Daarom gaan wij voor een overwinning voor Hendriks, een overwinning die je bij bet365 een quotering van 3,50 oplevert.

De grote jongens stromen later in

Tijdens het WK Darts in Londen stromen de grotere spelers pas in tijdens de tweede ronde. Dit betekent dat we Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort en Danny Noppert pas volgende week in actie gaan zien komen. Wij willen je één weddenschap overigens absoluut niet onthouden. Dirk van Duijvenbode, ook bekend als Aubergenius, staat er dit seizoen om bekend de hoogst mogelijke uitgooi te realiseren. Niet voor niets was hij halverwege 2022 de speler die 170 het vaakst wist uit te gooien. Bij Jack's en Unibet kun je hier op inzetten. Denk jij dat Dirk van Duijvenbode dit toernooi een 170 score uit gooit? Dan ontvang je een quotering van 3,50. Die moet je pakken, toch?

Dagelijkse boosts en specials

De bookmakers laten het WK Darts zeker niet links liggen, dus je kunt weer een hoop mooie boosted odds en specials verwachten. In het Boosted Odds overzicht op onze website kun je dagelijks alle boosted odds terugvinden van de verschillende bookmakers. Zodat je zelf niet iedereen hoeft af te gaan, op zoek naar value!

Op naar een geweldig WK!

Wij gaan proberen dit toernooi vaker bij je terug te komen met interessante wedstrijden van de Nederlandse spelers. Natuurlijk voorzien wij elk artikel van de leukste wedtips, waardoor jij weer wat inspiratie hebt om jouw betslip te vullen. Voor nu wensen wij jou alvast een geweldig WK toe!

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën