Wederom veel goals bij AZ-FC Utrecht?

Wederom veel goals bij AZ-FC Utrecht?

07-02-2023

De TOTO KNVB Beker en de Italiaanse Serie A, dit zijn de twee competities waar deze dinsdag om draait. In de Nederlandse beker worden vandaag de eerste wedstrijden in de achtste finale gespeeld, waarbij AZ Alkmaar het opneemt tegen FC Utrecht en SC Heerenveen op bezoek gaat bij NAC Breda. Naast de eerste 3 van 8 achtste finales zien we in Italië het geplaagde Juventus op het speelschema staan. Zij kennen een bijzonder roerige tijd en gaan vandaag op bezoek bij Salernitana, gek genoeg een van de huidige concurrenten van de Oude Dame. Wij bereiden je voor en geven je drie mooie wedtips.

AZ Alkmaar - FC Utrecht

Kan jij je de wedstrijd van eind januari tussen AZ Alkmaar en FC Utrecht nog herinneren? Zo niet, dan zou ik vandaag nog een afspraak bij de huisarts maken. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde namelijk in een 5-5 gelijkspel, waardoor dit treffen direct als meest doelpuntrijke wedstrijd van dit seizoen te boek staat. Vandaag nemen beide teams het opnieuw tegen elkaar op in Alkmaar. Ditmaal echter in de KNVB Beker. AZ kent een wisselvallige periode, waarin zeer sterke periodes worden afgewisseld met zeer matige. Als je namelijk kans wilt maken op de titel, dan is een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam simpelweg niet voldoende. FC Utrecht gaat lekker en staat eindelijk weer op de plek waar ze misschien wel thuis horen. Wie plaatst zich voor de kwartfinale?

Meer dan 2,5 doelpunten

Wij begrijpen als geen ander dat een 5-5 er vandaag niet in zal zitten. Toch valt ook buiten deze wedstrijd op dat beide ploegen vaak veel scoren in onderlinge potjes. De laatste 3 wedstrijden voor het 5-5 gelijkspel leverde namelijk ook al 13 doelpunten op. Om die reden verwachten wij ook vandaag weer minimaal 3 doelpunten. Blijkbaar zit er iets tussen beide ploegen dat garant staat voor goals. Veel goals. Meer dan 2,5 doelpunten levert je bij Circus een quotering van 1,74 op. 

Voor nieuwe spelers heeft Circus ook nog een Super Odds in de aanbieding. Dan wordt deze weddenschap geboost naar een quotering van 50,00, als je vandaag een nieuw account aanmaakt via deze link!

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

NAC Breda - SC Heerenveen

Een andere wedstrijd in de strijd op de felbegeerde dennenappel is die tussen NAC Breda en SC Heerenveen. Inderdaad, een potje tussen de nummer 11 van de Keuken Kampioen Divisie en de nummer 8 van de Eredivisie. Op voorhand zou je verwachten dat dit daarom een eitje moet zijn voor de Friezen. Het is en blijft echter een bekertoernooi, een competitie waar verrassingen regelmatig voorkomen. Waar Heerenveen tot en met het WK uitstekend presteerde, gaat het de laatste weken absoluut minder. Zo werd er maar 1 van de laatste 6 competitiewedstrijden gewonnen. NAC Breda kende juist een prima reeks van 4 ongeslagen wedstrijden, waarna het ADO van Dick Advocaat afgelopen weekend zowaar met 2-1 te sterk was voor de ploeg van trainer Peter Hyballa.

Winst SC Heerenveen

Natuurlijk is SC Heerenveen vanavond ‘gewoon’ de favoriet. Normaal zouden wij hierin op zoek gaan naar het aantal schoten van een speler of het aantal doelpunten dat gemiddeld valt in onderlinge wedstrijden tussen beide ploegen. Wij zien echter dat de quotering voor winst van SC Heerenveen zo hoog ligt, dat we hier niet omheen kunnen. De ploeg van Kees van Wonderen mag dan wel niet in bloedvorm verkeren, ze hebben een veel betere selectie dan de Brabanders. Daarom gaan wij voor een overwinning voor Heerenveen. Dit levert je, wederom, bij Circus een quotering van 1,78 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Salernitana - Juventus

We sluiten de Preview af met het treffen tussen de nummer 13 en 16 van de Italiaanse Serie A, Salernitana en Juventus. We weten inmiddels allemaal dat Juventus een zeer zware straf heeft gekregen, waardoor ze 15 punten in mindering kregen. Hierdoor bungelt de Oude Dame in het rechterrijtje en lijkt plaatsing voor Europees voetbal een utopie. Salernitana zal vooral blij zijn als het zichzelf veilig heeft gespeeld. Hierin zijn ze goed onderweg, aangezien ze momenteel ruim voor de gevaarlijke 18e positie staan. Kan Salernitana Juventus nog een klap geven?

Beide teams scoren - JA

Juventus wist geen enkele van de laatste 3 wedstrijden in de Serie A te winnen. Het 0-2 verlies in eigen huis tegen Monza leek hierin de genadeklap te zijn. Toch herpakte Juve zich keurig door Lazio Roma uit te schakelen in de Coppa Italia. Tel hierbij op dat Salernitana geen van de laatste 4 thuiswedstrijden wist te winnen en je zult begrijpen dat Juventus toch de favoriet is. Wel valt op dat Salernitana bijna altijd weet te scoren. In de laatste 9 duels in de Serie scoorde de ploeg uit Salerno namelijk in 8 wedstrijden. Wij denken dat beide ploegen vandaag het net gaan laten bollen. Net als eerder dit jaar in Turijn (2-2). Beide teams scoren - JA levert je bij bet365 een quotering van 2,05 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën