Wedtips Sparta-FC Twente

Wedtips Sparta-FC Twente

07-06-2023

Het is tijd voor de finale van de play-offs voor Europees voetbal. De eindstrijd gaat tussen Sparta en FC Twente, de nummer 5 en 6 van het afgelopen Eredivisie seizoen. Wat dat betreft stellen we direct dat dit een terechte finale is. Waar FC Twente probleemloos met SC Heerenveen afrekende, had Sparta beduidend meer moeite met FC Utrecht. De Spangenaren versloegen de Domstedelingen na strafschoppen, waarna Het Kasteel uit z’n voegen barstte. Wij bereiden je voor op de heenwedstrijd tussen Sparta en FC Twente en geven je 3 wedtips.

Sparta, de sensatie van dit seizoen

Had jij voorafgaand aan het seizoen verwacht dat Sparta de finale van de play-offs zou gaan spelen? Dan heb je ongetwijfeld een zeer leuke vakantie geboekt. Op het moment dat Maurice Steijn vorig jaar instapte als trainer van de Rotterdammers, stond de ploeg op degradatie. Inmiddels is niets meer te gek bij Sparta. Zelfs het op papier sterker geachte FC Utrecht ging de kuikenbak in, waardoor Sparta voor het eerst in tientallen jaren Europees voetbal kan gaan spelen. Al hebben zij in FC Twente een wel erg lastige tegenstander. 

FC Twente, de grote favoriet

Scheidend trainer Ron Jans presteert het haast onmogelijke door nog altijd perfect te presteren met zijn team. Vaak kakt een team enigszins in wanneer men op de hoogte is van het vertrek van de trainer. FC Twente dendert echter maar door en won de laatste 6 duels op het hoogste niveau in Nederland. Met name de thuiszeges op Ajax en SC Heerenveen waren hierin van grote klasse. Dit laat zien dat FC Twente absoluut de favoriet is in dit tweeluik. Daarbij moet wel gezegd worden dat FC Twente veruit de meeste punten in wedstrijden in de eigen Grolsch Veste behaalde. Zetten de Tukkers vanavond een goed resultaat neer?

Asian Handicap +0,5 - Sparta

In competitieverband wist FC Twente dit seizoen 2 keer niet te winnen van Sparta. Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel, waarbij Sparta absoluut niet de mindere was. In Enschede stonden de Spartanen zelfs een lange tijd met 2-1 voor. Voor ons reden genoeg om te verwachten dat Sparta vandaag niet verliest. Zeker omdat zij met een goed resultaat naar het oosten van Nederland zullen willen afreizen. Wij gaan voor een Asian Handicap +0,5 voor Sparta, een weddenschap die je bij Unibet een quotering van 1,98 oplevert. 

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker. 

Meer dan 0,5 schoten op doel - Tobias Lauritsen

Een van de grote verrassingen in de Spartaanse gelederen is spits Tobias Lauritsen. De boomlange Noorse aanvaller van 1,94 meter scoorde onlangs nog 2 keer tegen FC Twente en wist ook te scoren in de laatste 2 uitwedstrijden tegen FC Groningen en FC Utrecht. Dit laat zien dat de spits levensgevaarlijk is, waardoor we minimaal 1 schot op doel verwachten. Een schot op doel van Tobias Lauritsen levert je bij Jacks.nl een quotering van 1,68 op.

Doelpunt Vaclav Cerny

Waar Sparta veel te danken heeft aan Lauritsen, mogen de supporters van FC Twente hun handjes dichtknijpen met de vorm van Vaclav Cerny. De Tsjechische aanvaller ondergaat een geweldige fase en wordt inmiddels aan diverse binnen-en buitenlandse topclubs gelinkt. Niet gek als je de ene na de andere assist of doelpunt aflevert. De doelpuntenteller staat inmiddels op 14, waarbij hij er 5 in zijn laatste 7 duels maakte. Wij gaan de gok aan en rekenen op een doelpunt van de speler in vorm. Een doelpunt van Cerny levert je bij Circus een quotering van 3,10 op. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën