Wedtips voor de Nations League

Wedtips voor de Nations League

09-06-2022

Donderdagavond… Voor velen vroeger studentenavond, waarbij je met een vat bier in je mik thuiskwam en vrijdag een vrije dag van school nam. Herkenbaar? Voor ons wel. Gelukkig zijn we nu allemaal een stuk volwassener en doen we dat soort stommiteiten niet meer. Liever focussen we onszelf op het voetbal van de dag. En voor degenen die een beetje bij de tijd zijn, de laatste avonden is er nogal wat voetbal. De Nations League is in volle gang, waarbij er elke avond wel een topland in actie komt. Vanavond zijn dit er ook weer een aantal. Wij gaan je voorzien van wat tips, zodat je deze avond weer vol spanning voor de buis of achter LiveScore kunt zitten. Fijne avond alvast.

Zwitserland - Spanje

De eerste wedstrijden waar wij ons op gaan focussen is Zwitserland en Spanje. Twee ploegen die tot nu toe enigszins tegenvallen. Met respectievelijke 2 en 0 punten bungelen beide landen onderaan de groep. Reden genoeg om vanavond volle bak te gaan en eindelijk een keer de 3 punten binnen te halen. Zeker Spanje is dit aan z’n stand verplicht. Het topland, met een aantal waanzinnige talenten in de gelederen, kan niet zomaar een paar wedstrijden zonder winst zitten. Voor de Zwitsers, normaal gesproken toch een lastige tegenstander, lijkt het allemaal niet zoveel meer uit te maken. De poule winnen gaan ze toch niet meer doen en het liefst zitten ze lekker aan een Zwitsers meertje met een koude pint.

Minder dan 2,5 doelpunten

Gezien de zeer matige vorm van Zwitserland en het feit dat Spanje deze wedstrijd koste wat het kost moet winnen om het gezicht te redden, verwachten wij een overwinning van La Furia Roja. Toch is er iets anders dat meer opvalt deze wedstrijd. Al 5 wedstrijden op rij wordt er bijzonder weinig gescoord in onderlinge duels. Het gemiddelde van deze 5 wedstrijden ligt namelijk op 1,33. Om die reden verwachten wij ook vanavond niet meer dan 2.5 doelpunten. De quotering hiervoor ligt bij Jack’s op 1,86.

Portugal – Tsjechië

Na een knap punt te hebben behaald in en tegen Spanje, won Portugal afgelopen week erg knap met 4-0 van Zwitserland. Het mag overigens geen verrassing heten dat dit voornamelijk aan de hand van Cristiano Ronaldo gebeurde, die uiteindelijk weer 2 doelpunten toevoegde aan zijn totaal. Tsjechië daarentegen hield knap stand tegen Spanje en sleepte er een verdienstelijk gelijkspel uit. Dit houdt in dat beide teams met vier punten aan de leiding gaan in Groep 2 van de hoogste divisie van de Nations League. De grote vraag is natuurlijk wie er na vanavond bovenaan staat.

Minder dan 9,5 schoten voor Tsjechië

Tsjechië is een goed georganiseerde ploeg die zeker weten met goede resultaten op de proppen komt. Het is echter geen team dat een tegenstander compleet van het kastje naar de muur speelt. Grote kans dat ze dit vanavond ook zeker niet bij Portugal gaan doen. Zij staan er namelijk bekend om de boel goed dicht te houden. Zo kregen ze afgelopen week in de wedstrijd thuis tegen Zwitserland maar 5 schoten om de oren. Een grappig detail is dat Tsjechië thuis tegen Zwitserland maar 6 schoten wist te lossen. En dat tijdens een overwinning. Voor ons geeft dit reden genoeg de tip te geven, waarbij Tsjechië minder dan 9.5 keer gaat schieten. De quotering hiervoor ligt bij BetCity.nl op 1,75.

Zweden – Servië

De laatste wedstrijd van de deze donderdag gaat tussen Zweden en Servië. Beide ploegen komen uit in League B en allebei verzekerd van 1 overwinning uit 2 wedstrijden. Zo won Servië afgelopen week overtuigend met 4-1 van Slovenië en ging Zweden helaas voor hen onderuit tegen FC Håland. Willen beide ploegen nog kans maken op promotie, dan moeten zij er alles aan doen om vanavond te winnen.

Assist Tadic

Een speler die altijd op scherp staat is natuurlijk Dusan Tadic. De assistenkoning van de Eredivisie moest het afgelopen wedstrijd geheel tegen de verwachting in doen met een invalbeurt, maar gaf prompt weer even twee assists af. De verwachting is dan ook dat hij vanavond gewoon weer in de basis staat. En wij, als groot voorstander van de voetballer Tadic, gaan er dan ook maar vanuit dat hij vanavond of via een steekpass, vrije trap of corner een doelpunt voorbereid. Een assist van Tadic levert je bij Jack’s een quotering van 3,40 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën