Wie gaan er naar de kwartfinale?

Wie gaan er naar de kwartfinale?

07-02-2023

Vandaag is het aan Johnny Heitinga en zijn ploeg om te laten zien dat het lek echt boven is bij de Amsterdammers. In de achtste finale van de TOTO KNVB-Beker gaat Ajax op bezoek bij FC Twente, een tegenstander waarvan de Ajacieden al lange tijd niet van weten te winnen. Ook zien we dat ADO Den Haag het gaat opnemen tegen Go Ahead Eagles. We sluiten de Preview af met een wedstrijd uit de Portugese competitie, waarin Boavista bezoek gaat bij Estoril. Ben jij klaar voor een paar lekkere tippies? Lees dan snel het onderstaande artikel.

FC Twente – Ajax 

De meest aantrekkelijke ontmoeting in de achtste finale van het Nederlandse bekertoernooi is die tussen FC Twente en Ajax. Het gaat hierbij om de nummers 5 en 3 van de Eredivisie. Beide ploegen speelden onlangs tegen elkaar in Amsterdam, waarin de bezoekers uit Enschede de bovenliggende ploeg bleken te zijn. Bij Ajax is de glimlach weer terug na de overwinningen op Excelsior en Cambuur, terwijl FC Twente juist wat punten liet liggen in de laatste weken. Weet Ajax deze editie wel te winnen van de Tukkers? Of is het Johnny Heitinga effect nu al uitgewerkt? 

Doelpunt Dusan Tadic 

Eerder dit seizoen kreeg Ajax-aanvoerder Dusan Tadic bakken kritiek over zich heen. Hij was inderdaad wat minder in vorm, maar laat de laatste weken toch zien dat hij het absoluut nog niet verleerd is. Met zijn nieuwe positie als spits komt hij veelal dicht bij de goal. Niet voor niets scoorde hij in zijn laatste 2 wedstrijden. We weten daarbij allemaal dat hij ook verantwoordelijk is voor het nemen van de penalty's. Wij gaan daarom voor minimaal 1 doelpunt voor Dusan Tadic, de man die weer eens laat zien hoe goed hij is. Een doelpunt van de Serviër levert je bij bet365 een quotering van 3,50 op. 

ADO Den Haag - Go Ahead Eagles

De laatste wedstrijd in de achtste finale van het Nederlandse bekertoernooi gaat tussen het ADO Den Haag van Dick Advocaat en Go Ahead Eagles. ADO lijkt de laatste weken weer enigszins omhoog te kunnen kijken en zijn inmiddels 6 wedstrijden ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. The Eagles doen het keurig en staan momenteel op een knappe 12e positie in de Eredivisie. Afgelopen weekend werd knap met 1-0 gewonnen van NEC Nijmegen, waardoor er een mooie sprong op de ranglijst werd gemaakt. Kan ADO zijn goede vorm doorzetten? Of is de ploeg van trainer René Hake een maatje te groot?

Asian Handicap +0,5 - ADO Den Haag 

Wij hebben op de een of andere manier wel vertrouwen in de ADO Den Haag. In het begin van het jaar werd de ploeg van toenmalig trainer Dirk Kuijt met grote regelmaat uitgelachen, terwijl er nu echt weer goede resultaten worden geboekt. Wat dat betreft is de hand van trainer Dick Advocaat goed zichtbaar. Go Ahead won dit seizoen pas 2 van de 9 gespeelde potjes op vreemde bodem, waardoor wij verwachten dat ADO er vanavond minimaal een gelijkspel uit gaat slepen. Het kan namelijk altijd spoken in Den Haag. Een Asian Handicap +0,5 voor ADO Den Haag levert je bij bet365 een quotering van 1,90 op.  

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Estoril – Boavista

We sluiten deze Donderdag Preview af met een wedstrijd tussen Estoril en Boavista. Dit zijn twee ploegen die wij nog nooit eerder behandelden in onze voorbeschouwingen. Bij gebrek aan betere wedstrijden zijn we vandaag toch echt op de nummer 14 en 9 van de Primeira Liga uitgekomen. Boavista, ooit nog uitkomend in Europa, staat waarschijnlijk vooral bekend als de ploeg die in zwart-witte geblokte shirts speelt. Bij een eventuele winst stijgen zij richting de 7e plek en hebben zij nog enig uitzicht op Europees voetbal. Estoril moet vooral uitkijken dat het niet degradeert. Momenteel staan ze maar 4 punten boven de altijd gevreesde degradatiestreep. 

Beide teams scoren – NEE  

Als er een ding opvalt aan wedstrijden van thuisploeg Estoril, dan is het wel het gebrek aan doelpunten. In de laatste 5 potjes die zij in competitieverband speelde, werd er in totaal maar 7 keer gescoord. Opvallend daarbij is dat er in al deze wedstrijden maar 1 ploeg was die het net wist te vinden. Wij gaan daarom voor een wedstrijd, waarin alleen Estoril of Boavista tot scoren weet te komen. Beide teams scoren - NEE levert je bij LivescoreBet een quotering van 1,85 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën