Wie plaatsen zich voor het EK 2024?

Wie plaatsen zich voor het EK 2024?

15-11-2023

We gaan ons opmaken voor de laatste twee speelronden in de kwalificatiereeks voor het EK Voetbal 2024 in Duitsland. In sommige groepen zijn de beslissingen al gevallen, terwijl er verschillende groepen zijn waarbij de beslissing deze week gaat vallen. Natuurlijk kijken wij reikhalzend uit naar het moment dat Nederland zich officieel heeft geplaatst voor het eindtoernooi. Voordat het zover is, moeten we nog twee dagen wachten. Daarom focussen we ons vandaag op Georgië - Schotland, Cyprus - Spanje en Liechtenstein - Portugal.

Georgië - Schotland

Als we het over Georgië hebben, dan gaat het al snel over Georges Mikautadze en Napoli-ster Khvicha Kvaratskhelia. Ondanks dat er een dusdanig kwaliteitsverschil tussen beide spelers zit, zijn dit bij uitstek twee sterspelers van de Oost-Europeanen. Vandaag speelt Georgië in Tbilisi tegen het sterker geachte Schotland. De Schotten zijn inmiddels geplaatst voor het eindtoernooi in Duitsland, maar willen ongetwijfeld revanche nemen voor de laatste drie duels, die allemaal verloren gingen. Weet Schotland de rug te rechten en vandaag te winnen van de nummer 4 van groep A?

Schotland wint

Wij denken dat Schotland inderdaad sterker voor de dag komt, dan tijdens de laatste drie interlands. Daar moeten we wel aan toevoegen dat deze drie nederlagen werden geleden tegen toplanden als Engeland, Spanje en Frankrijk. Wel hebben we tegen Spanje gezien dat er absoluut kansen lagen voor de Schotten. Wij denken dat Schotland, net als in de heenwedstrijd, wint van Georgië. Winst voor Schotland levert je bij Circus een quotering van 2,18 op.

Check de actuele EK-kwalificatie quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

Cyprus - Spanje

Spanje begon enigszins moeizaam aan groep A. Toch richtte La Furia Roja zich op en staan de Spanjaarden inmiddels alweer veilig op de eerste plaats. Tegenstander Cyprus ondergaat een zeer matige reeks en staat stijf onderaan. Sterker nog, er werd geen punt behaald. Verder zien we dat de Cyprioten al 10 wedstrijden op rij geen enkele wedstrijd om plaatsing voor het EK wisten te winnen. Spanje zal ongetwijfeld als groepswinnaar willen eindigen. En daarom lijkt het er sterk op dat Spanje vanavond met een sterke basiself op de proppen komt.

European Handicap -3 - Spanje

Wij gaan uit van een zeer ruime zege van de Spanjaarden. Tegen een land met een doelsaldo van 2 voor en 25 tegen zou dit moeten lukken. De laatste drie wedstrijden van Cyprus gingen verloren met 4-0, 4-0 en 6-0, waardoor wij ook vandaag een verschil van minimaal 4 treffers verwachten. Om die reden kiezen we voor een European Handicap -3 voor Spanje. Net als tijdens de 6-0 nederlaag eerder dit jaar van Cyprus in Spanje. Een European Handicap -3 voor Spanje tegen Cyprus levert je bij Jack’s een quotering van 2,10 op.

Check de actuele EK-kwalificatie quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

Liechtenstein - Portugal

Tot slot kijken we naar de wedstrijd van het al lang en breed geplaatste Portugal. Zij gaan vandaag op bezoek bij dwergstaat Liechtenstein en lijken opnieuw een zeer eenvoudige zege te gaan boeken. De Portugezen wonnen namelijk alle wedstrijden in de groep en doen dit met grote regelmaat met flinke cijfers. Helaas voor Liechtenstein gingen voor hen alle wedstrijden verloren en wisten zij maar twee keer te scoren. Wij gaan daarom uit van een zeer ruime zege voor Portugal, waardoor zij hun ongeslagen status behouden.

2 of meer doelpunten Cristiano Ronaldo

De grote man bij Portugal is al sinds jaar en dag Cristiano Ronaldo. Ondanks het feit dat er meerdere supersterren op het veld staan bij de Portugezen is het de laatste tijd toch steeds weer CR7 die alle aandacht naar zich toetrekt. Niet voor niets scoorde hij vier treffers in zijn laatste twee interlands. Deze belangrijke goals tegen Slowakije en Bosnië laten zien dat de gigant uit Madeira het nog altijd in zich heeft. Wij gaan vandaag voor opnieuw 2 of meer treffer voor Cristiano Ronaldo. Dit levert je bij Unibet een quotering van 1,86 op.

Check de actuele EK-kwalificatie quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën