Winnen Ajax en PSV opnieuw?

Winnen Ajax en PSV opnieuw?

03-09-2022

Welkom bij de Weekend Preview van Oddsbeater. Waar de meeste mensen in Nederland hoogstwaarschijnlijk voornamelijk naar de Grand Prix van Zandvoort kijken, spelen de twee grootste kanshebbers voor de Eredivisie titel van 2022-2023 vanavond hun vijfde wedstrijd van het seizoen. Regerend landskampioen Ajax ontvangt na een rumoerige week het Cambuur van Henk de Jonge. PSV daarentegen lijkt zich op te gaan maken voor de eerste serieuze wedstrijd van het seizoen. Zij gaan namelijk op bezoek bij FC Twente. Ook kijken we vandaag naar de Merseyside Derby tussen Everton en Liverpool. Weten The Reds hun weg naar boven te blijven vervolgen of steken de grote, blauwe rivalen hier een stokje voor? Wij bereiden je voor aan de hand van drie wedtips.

Ajax - Cambuur

Ajax kende een uiterst roerige week, waarin de grootste uitgaande transfer ooit plaatsvond. De Braziliaan Antony vertrok voor ongeveer €100 miljoen, waarna de Argentijn Lucas Ocampos werd aangetrokken als vervanger. Op het eerste oog een interessante speler die furore maakte in de Ligue 1 en La Liga. Meestal betekent dit goed nieuws, wanneer dit soort spelers naar de Eredivisie komen. Vorig jaar eindigde de wedstrijd tussen beide ploegen in een historische 9-0 overwinning voor de Amsterdammers. Cambuur speelde enigszins naïef, waardoor Ajax extreem eenvoudig en snel afstand deed van de Friese tegenstander. Heeft Cambuur hiervan geleerd?

Doelpunt Steven Bergwijn

Zolang de bookmakers gunstige quoteringen blijven uitdelen voor op het eerste oog vrij logische weddenschappen, geven wij ze maar al te graag als tip. Wij verwachten dat Ajax vanavond ruimschoots de betere is, waarbij de aanvallen elkaar in een rap tempo opvolgen. Hierdoor zien wij de kans schoon dat Ajax topscorer Steven Bergwijn ook vanavond het net weer gaat vinden. De quotering hiervoor ligt bij bet365 op 2,40.

FC Twente - PSV

Zoals in de inleiding al aangekondigd, begint het serieuze werk in de Eredivisie voor PSV. Na eenvoudige zeges op Excelsior, Go Ahead Eagles, Volendam en Emmen gaan ze nu op bezoek bij FC Twente in de Grolsch Veste. Het is een wedstrijd die de Eindhovenaren al drie keer op rij niet wisten te winnen. Al deze wedstrijden eindigden in een gelijkspel. FC Twente kende vorige week een dramatische nederlaag op bezoek bij FC Volendam, waarna het zich rap herstelde tegen Excelsior en met 4-0 won. Dit leek weer een beetje op het Twente van dit seizoen tot nu toe. Wij zijn vooral benieuwd hoe PSV het vanavond gaat doen en of ze ook nu weer een fraaie zege kunnen boeken. 

Meer dan 3,5 doelpunten

Wedstrijden van PSV zijn dit seizoen allemaal voorzien van meer dan genoeg doelpunten. Daarnaast bieden de twee onderlinge wedstrijden van vorig seizoen meer dan genoeg houvast om ook nu weer op het puntje van de stoel te gaan zitten.. Vorig jaar eindigde de ontmoeting in Enschede in 3-3, terwijl PSV in Eindhoven met 5-2 de baas was. PSV wist dit seizoen in vier wedstrijden al 22 keer te scoren, waarbij het er ook vijf tegen kreeg. Om die reden verwachten wij vanavond meer dan 3,5 doelpunten. De quotering hiervoor ligt bij Jack’s op 2,40.

Everton - Liverpool

Tot slot nemen we een kijkje bij de Merseyside Derby in Liverpool. Hier nemen de rooie het op tegen de blauwe in het stadion van laatstgenoemde. Oftewel, Liverpool dat op bezoek gaat bij Everton op Goodison Park. Het is een wedstrijd die altijd vol met strijd zit, waarbij Liverpool de laatste jaren de sterkste blijkt te zijn. Na de moeizame overwinning op Newcastle kan Liverpool de Champions League plekken alweer ruiken, terwijl Everton nog wacht op haar eerste overwinning.

Beide Teams Scoren - JA

 Waar Liverpool doorgaans wordt geroemd om haar sterke verdediging, lijkt dat dit seizoen tot nu toe enigszins anders te liggen. Alleen in de thuisoverwinning tegen het geplaagde Bournemouth wist de ploeg van Jurgen Klopt de ‘0’ te houden. Afgaande op laatstgenoemde statistiek gaan wij er vanuit dat Liverpool vanavond helaas voor hen opnieuw een tegendoelpunt moet slikken. Everton wist daarbij in vier van de vijf wedstrijden te scoren, waardoor wij in alle eenvoud tot Beide Teams Scoren - JA komen. De quotering hiervoor ligt bij LivescoreBet op 1,85.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën