Winnen Feyenoord en Ajax vandaag wel?

Winnen Feyenoord en Ajax vandaag wel?

08-01-2023

Ga er maar eens lekker voor zitten vandaag. Het is zo’n typische zondag, waarop we de hele dag kunnen genieten van topvoetbal in heel Europa. In Nederland trapt Feyenoord om 12.15 af in de Utrechtse Galgenwaard en gaat het geplaagde Ajax op bezoek bij NEC Nijmegen. Nadat we hopelijk hebben genoten van twee spannende potjes kunnen we vanavond rustig onderuit gaan liggen en genieten van Atlético Madrid tegen FC Barcelona. Wij bereiden je voor op deze 3 wedstrijden en komen vanzelfsprekend met een wedtip per wedstrijd. Zo maak jij de zondag nog een stukje spannender.

FC Utrecht - Feyenoord

Hoe kunnen we deze Weekend Preview anders beginnen dan met koploper Feyenoord. Je leest het goed, het is Feyenoord Rotterdam dat momenteel de minste verliespunten heeft en zich hierdoor knap meet met Ajax en PSV. Arne Slot heeft de boel uitstekend op de rit. En dat is knap na het verlies van zo’n groot deel van het team dat vorig jaar de finale van de Conference League behaalde. Vandaag gaan de Rotterdammers op bezoek in Utrecht. Zij kenden een tumultueuze periode met het vertrek van trainer Henk Fräser. Kan de nummer 7 de nummer 1 verrassen? We weten het rond klokslag 2 uur.

Asian Handicap +0,5 - FC Utrecht

Het vertrek van de trainer is een hard gelach voor de Domstedelingen. Na een moeizaam begin werden de laatste 4 wedstrijden in de Eredivisie gewonnen, waardoor de weg omhoog duidelijk is gevonden. Feyenoord kreeg ook twee klappen te verwerken, middels het verlies van Gernot Trauner en Quinten Timber. Beide spelers raakten voor langere tijd geblesseerd, waardoor Feyenoord het voorlopig zonder deze twee sterkhouders moet doen.

De huidige vorm van FC Utrecht, de personele problemen van Feyenoord en de knappe 3-1 overwinning van Utrecht op Feyenoord van vorig jaar doen ons vermoeden dat Feyenoord vandaag niet gaat winnen. Wij gaan daarom voor een Asian Handicap +0,5 voor FC Utrecht, waarin een gelijkspel of overwinning van FC Utrecht goed is voor het winnen van deze weddenschap. Bij LiveScore Bet ontvang je een quotering van 1,99 voor een Asian Handicap +0,5 voor FC Utrecht.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

NEC Nijmegen - Ajax

Dit is absoluut nog niet het seizoen van Ajax. De recordkampioen van Nederland ging met een bijzonder slecht gevoel de winterstop in en staat momenteel drie punten achter koploper Feyenoord. Daley Blind vertrok naar Bayern München, de kritiek op Alfred Schreuder zwengelt nog altijd aan en de druk op het bestuur is gigantisch. Het is daarom de vraag of er in de winterstop iets is veranderd. Dit zal blijken in de wedstrijd tegen NEC Nijmegen, de ploeg van Rogier Meijer die momenteel knap in het linkerrijtje staat. Kan Ajax weer eens 3 punten bijschrijven? Of weet ook NEC de Amsterdammers te verrassen?

Doelpunt Brian Brobbey

Kan jij je het o, zo belangrijke doelpunt van Brian Brobbey van vorig jaar tegen NEC nog herinneren? De krachtpatser van Ajax draaide knap weg en besliste de wedstrijd door het enige doelpunt te maken. Ondanks het feit dat de jonge aanvaller nog veel moet leren scoort hij er toch lustig op los. Hij kende een kleine droogte voor de jaarwisseling, maar maakte onlangs in de met 5-4 gewonnen oefenwedstrijden tegen FC Volendam toch weer een hattrick. Wij verwachten om die reden dat Brobbey vandaag een doelpunt gaat maken. Dit levert je bij bet365 een quotering van 2,30 op.

Atlético Madrid - FC Barcelona

We sluiten het weekend af met het treffen tussen Atlético Madrid en FC Barcelona. FC Barcelona presteert dit jaar uitstekend en gaan hoogstwaarschijnlijk samen met Real Madrid uitmaken wie er vandoor gaat met de landstitel. En dat is knap van de ploeg van Xavi, gezien de laatste jaren. Atlético Madrid kent een minder jaar. Ondanks de vierde positie kunnen ze de titel wel op hun buik schrijven. Al blijft de ploeg van Diego Simeone bestaan uit vechters en er zomaar iets kan gebeuren. Barcelona moet overigens wel weer zorgen scherp te blijven, aangezien de laatste 2 potjes dramatisch waren te noemen. Een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Espanyol en een 4-3 overwinning na verlenging tegen Intercity (niet het personeel van de NS) is simpelweg niet goed genoeg.

Minder dan 2,5 doelpunten

Wedstrijden van Atlético Madrid tegen FC Barcelona in Madrid zijn vaak razend spannend. Er worden zelden grote overwinning geboekt, waardoor er tot de laatste minuut wordt gestreden. Iets waar vooral de thuisploeg in uitblinkt. Opvallend is dat er in de laatste 5 wedstrijden in het Wanda Metropolitano geen enkele keer meer dan 2 doelpunten vielen. Om die reden verwachten wij dat het vanavond ook karig gaat zijn wat betreft de doelpuntenproductie van beide teams. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij Unibet een quotering van 1,85 op.

Check de actuele quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën