Wordt Bayern kampioen?

Wordt Bayern kampioen?

23-04-2022

Het is zaterdag, de dag van het voetbal. Misschien sta je vandaag zelf te ploeteren op de velden. Genieten met je vrienden in een elftal van een potje slecht voetbal met opengehaalde knieën door het kunstgras. Uitslagen die de dubbele cijfers halen en uiteraard achteraf met een krat koud bier in het midden van de kleedkamer. Zo zou het leven moeten zijn. Elders in Nederland en in Europa wordt er echter wat serieuzer gespeeld. Vanavond gaat Ajax namelijk op bezoek bij NEC, ontvangt Arsenal Manchester United en staat de absolute kraker tussen Bayern München en Borussia Dortmund op het programma in de Bundesliga. Wordt Bayern vanavond weer kampioen? Reden genoeg om hierop voor te beschouwen.

NEC – Ajax

De grootste vraag van de avond is hoe Ajax voor de dag komt na de officiële bevestiging van het vertrek van Erik ten Hag en de teleurstellende nederlaag in de bekerfinale van afgelopen week. Dat het rommelt binnen de Amsterdamse gelederen, lijkt duidelijk. En toch staan ze nog altijd 4 punten voor op PSV met nog maar 5 wedstrijden te gaan. Het is hoe dan ook zaak dat Ajax vanavond de punten mee neemt uit de Goffert. Op die manier zouden ze weer een stap dichter bij de titel zijn. Al moet gezegd worden dat dit absoluut geen makkie gaat worden. NEC doet het goed dit jaar en presteert boven verwachting met een fraaie 10e plaats.

Schot op doel van Gravenberch

Net als de laatste weken geven we je de tip om in te zetten op een schot op doel van Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch. De afgelopen weken bleek dit een succes met zelfs een paar doelpunten van de Ajacied. Minimaal één schot op doel van Gravenberch levert je bij bet365 nog steeds een fantastische quotering van 2,50 op. Dat hij momenteel de man in vorm is, lijkt duidelijk. Dus waar wacht je nog op?

Arsenal – Manchester United

Het lijkt wel gisteren dat deze twee ploegen hun laatste wedstrijd hebben gespeeld. En door het moordende speelschema van de Premier League scheelt dit ook helemaal niet zo veel. Waar Arsenal een prachtige overwinning boekte op Chelsea ging United er keihard af tegen aartsrivaal Liverpool. Daarmee lijkt de chaos binnen de club uit Manchester compleet. Zeker met het persoonlijk drama rondom Cristiano Ronaldo en de bedreigingen omtrent Harry Maguire. Al met al komt Erik ten Hag niet direct in een gespreid bedje terecht volgend jaar.

Beide teams gaan scoren

Huidige nummer 5 en 6 van de Premier League zullen alle zeilen bij moeten zetten om de felbegeerde 4e plek te bereiken. Deze plek geeft als laatste stek recht op CL-voetbal. Iets dat beide ploegen financieel zeker nodig hebben. Buiten het sportieve gezien dan. Door de wisselvalligheid is het lastig te voorspellen wie deze wedstrijd gaat winnen. Wat wel duidelijk is, is het feit dat er het nodige mankeert aan de verdediging van beide ploegen. Tegendoelpunten zijn dan ook niets nieuws voor ze. Om die reden verwachten wij dat beide teams vanavond het net gaan vinden. Beide teams scoren levert je bij Circus een quotering van 1,64 op.

Bayern München – Dortmund

Vanavond is het tijd voor de grote kraker in de Bundesliga. Dortmund, de nummer 2 van Duitsland, gaat op bezoek bij alleenheerser Bayern München. Bij een overwinning van de Rekordmeister zijn ze weer kampioen van onze oosterburen. Dat zal voor niemand meer een verrassing zijn. Er zou nog een wonder kunnen plaatsvinden, waardoor die Gelben uit Dortmund er met de cup vandoor gaan. Het is afwachten wat de ploeg van Bayern vanavond gaat laten zien, aangezien het ook bij de Zuid-Duitsers intern rommelt. Zeker de uitschakeling in de CL tegen Villarreal kwam keihard aan. Sommige spelers schijnen zich daarnaast te irriteren aan de verschillende speelwijzen die trainer Julian Nagelsmann hanteert. Eindelijk, het borrelt een keer in Zuid-Duitsland. Maar dat zal ze niet weerhouden van de titel.

Asian Handicap op Bayern

De laatste jaren blijkt dat wedstrijden tussen deze twee ploegen een waar spektakel zijn. Zo werden er in de laatste 5 wedstrijden maar liefst 25 doelpunten gemaakt. Uiteraard de meeste door de mannen in het rood wit. Doordat Bayern kampioen kan worden in eigen huis en wat goed te maken heeft, verwachten wij dat ze er uiteindelijk met de overwinning, en dus het kampioenschap, vandoor gaan. Een Asian Handicap -1,5 op Bayern levert je vanavond bij bet365 een quotering op van 1,96. Wint Bayern München met twee doelpunten verschil, dan winnen wij deze weddenschap.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën