Wordt Max wereldkampioen?

Wordt Max wereldkampioen?

10-12-2021

Wat waren we on fire deze week in de Champions League! Vier van de vijf wedtips waren goed en dus stroomde er cash binnen op de accounts. De kopgoal van Haller, waarvoor je 9,00 keer je inzet had gekregen, viel helaas niet. Dat kan natuurlijk gebeuren. 

Het is weer vrijdag en dat betekent dat er een prachtig sportweekend voor de deur staat. En, goed nieuws, er is meer dan alleen voetbal. 

De ontknoping in Abu Dhabi

We beginnen deze weekend preview een keer niet met voetbal. Want op zondagmiddag om 14:00 uur zit half Nederland aan de buis gekluisterd om te kijken hoe Max Verstappen het er in de hitte van Abu Dhabi vanaf gaat brengen. Het is een bloedstollend seizoen en zondag weten we ein-de-lijk of Max de eerste wereldtitel op zijn naam schrijft. Lukt hem dat, dan is hij de eerste Nederlander ooit die dat kunstje flikt. 

De bookmakers zijn het hele jaar al (on)zeker over de kansen van de Nederlander. Op zijn hoogtepunt kreeg je slechts 1,22 voor een titel voor Max, maar later in het seizoen, op het moment dat het er wat minder rooskleurig uitzag voor de Nederlander, stegen de odds naar 2,20. Het hele verloop kun je hier teruglezen.

Max won vorig jaar de Grand Prix van Abu Dhabi, maar ondertussen is het circuit enigszins aangepast en volgens de experts is de race in Abu Dhabi op het Mercedes-lijf geschreven. Bovendien kan de ervaring van Hamilton wellicht een doorslaggevende rol spelen. 

Wij hopen natuurlijk allemaal van harte dat Max er met de winst vandoor gaat. Een overwinning op het Yas Marina Circuit levert je 3,05 keer je inzet op, maar als Max wereldkampioen wordt dan krijg je daar 2,60 voor. Er kleeft uiteraard een risico aan het feit dat Max óók wereldkampioen kan worden als hij tweede wordt en Lewis bijvoorbeeld uitvalt. Het verschil is vrij groot, dus raden wij aan om in te zetten op een race-overwinning van Max. Een leuke funbet: zet in op het uitvallen van de twee coureurs. Vanwege de extreme druk is dit een scenario dat mogelijk is. Max gaat er dan overigens met het kampioenschap vandoor. Hiervoor krijg je een quotering van 4,50 per coureur.

Ajax-AZ, de topper van dit weekend

Koploper Ajax neemt het in eigen huis op tegen AZ, die dit seizoen op een teleurstellende achtste plaats bivakkeert. De verdediging van Ajax is dit seizoen ongenaakbaar: slechts twee tegendoelpunten in 15 Eredivisiewedstrijden is een ongekende prestatie. De vraag is of de Amsterdammers deze prestatie voort kunnen zetten tegen AZ…

Jesper Karlsson is dit seizoen bij 12 van de 28 doelpunten betrokken en is daarnaast de speler met de meeste schoten op doel in de Eredivisie: maar liefst 26 schoten op doel in 15 wedstrijden. Omdat Ajax een vrij hechte verdediging heeft, verwacht bookmaker bet365 weinig schoten op doel van AZ. Voor een schot op doel van Karlsson krijg je daarom een prachtige quotering van 1,83 en dat is toch te mooi om te laten liggen.

De lamme tegen de blinde

De nummer 18 tegen de nummer 17. Met respectievelijk zes en negen punten uit 15 wedstrijden is het droevig gesteld met PEC Zwolle en Fortuna Sittard. Zaterdagavond nemen ze het tegen elkaar op en wij raden af om naar dit ‘schouwspel’ te gaan kijken, want dit kan nooit leuk zijn voor de neutrale toeschouwer. Maar goed, we kunnen het iets minder neutraal maken door er een weddenschap op te plaatsen. Als we kijken naar de quoteringen is PEC flink favoriet, ondanks het feit dat het eigen stadion leeg is. Dit komt met name omdat Fortuna Sittard al zes wedstrijden op rij verloor en PEC iets beter in vorm is. 

Toch ligt de value wat ons betreft bij Fortuna. PEC is geen haar beter en bakt er ook echt weinig van, dus wij gaan hier voor een dubbele kans-weddenschap (X2) op Fortuna. De odds bedragen 2,04. Een mooi verdubbelaartje dus. 

De derby van Madrid

De afsluiter van het weekend vindt op zondagavond plaats in het Spaanse Madrid. In de stadsderby neemt Real Madrid het tegen Atlético Madrid op. Wat een doodzonde dat we niet meer op kaarten kunnen inzetten. Heb je afgelopen week Atlético tegen FC Porto zien spelen? Dat ging er weer ouderwets aan toe. Het regende temperament en kaarten.

Real Madrid heeft de laatste negen wedstrijden op rij gewonnen en groeit langzaam terug naar het oude topniveau. Atlético, daarentegen, speelt heel erg wisselvallig en moet winnen om het gat niet te groot te laten worden. We verwachten gewoon een stabiele overwinning voor Real Madrid, dat cruisend richting het kampioenschap lijkt te gaan. Een overwinning van de Galácticos gaat 2,05 keer je inzet. Wederom kans op een mooi verdubbelaar vlak voor het einde van het voetbalweekend.

Jack’s specials

De nieuwste bookmaker in het land, Jack’s Casino & Sports, heeft elke dag mooie Jack’s Specials. Voor dit weekend hebben we een paar mooie specials op een rijtje voor je gezet (de maximale inzet bedraagt €25):

  • Ajax wint zonder tegendoelpunt. Oude quotering: 2,40. Verhoogd naar: 2,75.

  • Ajax, PSV en Feyenoord winnen. Oude quotering: 2.73. Verhoogd naar: 3,25.

  • Liverpool wint en Salah scoort. Oude quotering 1.75. Verhoogd naar: 2,00.

  • Max Verstappen wordt wereldkampioen. Oude quotering: 2,50. Verhoogd naar: 2,75.

Daarnaast krijg je een €50 free bet als welkomstbonus als je een nieuw account aanmaakt. Heb je nog geen account? Registreer je dan via deze link of onderstaande banner!

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën