Zet Barça de sterke reeks in La Liga door?

Zet Barça de sterke reeks in La Liga door?

17-09-2022

Op een avond waar FC Utrecht en NEC zoals verwacht maar weinig tot scoren kwamen, moeten we toegeven dat ook wij niet hadden verwacht dat PEC Zwolle thuis zou gaan verliezen. Toch zetten we ook nu de schouders er weer onder en pakken we door met drie wedstrijden op deze zaterdag de 17e van september. We pakken vandaag 1 potje uit de Eredivisie en wel die tussen Sparta en FC Groningen. Vervolgens maken we de stap naar de Engelse Premier League waar Manchester City op bezoek gaat bij Wolverhampton Wanderers. Tot slot maken we de overstap naar La Liga, waar Barcelona het in eigen huis op gaat nemen tegen Elche. Uiteraard geven we je bij elk van de 3 wedstrijden 1 wedtip.

Sparta Rotterdam - FC Groningen

We beginnen deze Weekend Preview met de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Groningen, twee ploegen uit de middenmoot van de Eredivisie. Waar Sparta tot nu toe 7 punten heeft behaald zien we dat de Noorderlingen 1 puntje meer binnen heeft geharkt. Zeker voor de Spartanen is dit begin absoluut niet slecht te noemen, aangezien zij het in hun eerste 6 wedstrijden al hebben moeten opnemen tegen Ajax, AZ en Feyenoord. Een tot nu toe prima prestatie van de ploeg van Maurice Steijn. Groningen opereert nog enigszins wisselvallig. Knappe overwinningen worden afgewisseld met op het oog onnodig puntverlies. Denk hierbij aan de thuiswedstrijden tegen FC Volendam en Vitesse. Welk van deze twee ploegen gaat er vandaag aan de haal met de punten?

Dubbele kans voor FC Groningen

Net als wij zien ook de bookmakers niet één uitgesproken favoriet in deze wedstrijd. Als we kijken naar de historie van wedstrijden op het Kasteel van beide ploegen tegen elkaar, dan valt wel op dat Sparta hier zelden wint. Dit is voor de thuisploeg jammer genoeg maar 1 keer voorgekomen in de laatste 9 wedstrijden. Wat dat betreft liggen de bezoekjes van de Groningers aan Rotterdam wel. Wij zien hierin een dubbele kans voor FC Groningen dan ook als de meest geschikte uitkomst. De quotering hiervoor ligt bij Jack’s op 1,75.

Wolverhampton Wanderers - Manchester City

Van Het Kasteel maken we de overstap naar de machtige Premier League. Hierin gaat het Manchester City van Pep Guardiola op bezoek bij de Wolves. Waar de thuisploeg de laatste jaren toch meer dan prima presteert, lijkt het dit jaar eigenlijk nog nergens op. Niet voor niets zijn zij terug te vinden op een matige 15e plek. Daarbij wisten zij dit seizoen pas 1 wedstrijd te winnen. Manchester City daarentegen doet als vanouds bovenin mee en is nog ongeslagen. Het is hierin niet de vraag óf Haaland gaat scoren, maar hoeveel hij er gaat maken. 

Meer dan 2,5 schoten op doel Haaland

Zoals iedereen de afgelopen week weer heeft kunnen zien is Erling Braut Haaland van een andere planeet. Hij schiet als vanouds met scherp en wist in maar liefst 13 x te scoren in de laatste 9 duels. Daarbij loste hij in zijn laatste 4 wedstrijden telkens meer dan 2 schoten op doel. Dit is een lijn die wij vandaag ook verwachten, aangezien City de laatste seizoenen tot veel goals komt in wedstrijden tegen de Wolves. Meer dan 2,5 schoten op doel van Haaland levert je bij bet365 een quotering van 2,20 op. 

FC Barcelona - Elche CF

Tot slot richten we ons het op het herboren FC Barcelona. Ondanks de nederlaag tegen Bayern München van afgelopen week zijn er voldoende aanknopingspunten om aan te nemen dat de Catalanen er wel weer bovenop komen. Niet voor niets deden zij 18 doelpogingen op bezoek in de Allianz Arena. In La Liga gaat het de ploeg van Xavi momenteel ook voor de wind. 4 van de 5 wedstrijden tot nu toe werden gewonnen, waardoor Barça op een keurige 2e plek achter Real Madrid terug te vinden is. Tegenstander van vandaag, Elche, staat momenteel laatste met 1 punt uit 5 wedstrijden. Wat dat betreft lijkt dit een makkie te worden voor de thuisploeg. 

Barcelona wint zonder tegendoelpunt

Het kwaliteitsverschil van vandaag lijkt simpelweg te groot voor Elche om ook maar enigszins in aanmerking te komen voor een verrassing. Net als de rest van de wereld verwachten wij dan ook dat Barcelona eenvoudig gaat winnen. Wij denken daarbij dat ze dit gaan doen zonder ook maar een tegendoelpunt te hoeven incasseren. De quotering voor Barcelona wint zonder tegendoelpunt ligt bij bet365 op 1,66.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën