De beste bookmakers in Nederland

Wedden op sport - de beste bookmakers

Uitvogelen bij welke bookmaker je helemaal op je plek zit, is niet niks. De aanbieders zijn er in alle soorten en maten, maar lijken soms verdacht veel op elkaar. Bovendien spelen je persoonlijke voorkeuren een grote rol. We kunnen je dus niet vertellen welke bookmaker ideaal is. Wat we wél kunnen? Jou op weg helpen door je precies te vertellen waarop je moet letten. Uiteindelijk maak je zelf een weloverwogen beslissing.

1. Kies een veilige, betrouwbare bookmaker

Laten we vooropstellen dat je een mazzelpik bent. Waarom? Omdat de Kansspelautoriteit (Ksa) een essentieel deel van je huiswerk heeft gedaan. Want dat een bookmaker een licentie heeft gekregen van deze Nederlandse overheidsinstantie, betekent dat die aanbieder aan zeer strenge eisen voldoet.


Even terug naar die licentie. Op 1 oktober 2021 trad de Wet Kansspelen op afstand in werking. Sindsdien kunnen aanbieders een vergunning van de Ksa krijgen en legaal kansspelen aanbieden.


Wat het voor jou betekent dat een bookmaker er eentje heeft? Kort door de bocht: het biedt veiligheid en garanties. Bijvoorbeeld dat het spel eerlijk verloopt en je niet wordt besodemieterd door een louche aanbieder. Maar ook dat spelers die problematisch gedrag vertonen tegen zichzelf in bescherming genomen worden.


De keerzijde is echter dat het beleid van de Kansspelautoriteit niet altijd helemaal consistent en logisch is. Hierdoor mag je onder andere niet op overtredingen van voetballers wedden. En zo zijn er meer onredelijke beperkingen. Denk aan het verbod op inzetten op gele en rode kaarten. Dus nee, we vinden de huidige situatie (nog) niet ideaal, maar daar wel tegenover dat een deel van je zorgen uit handen is genomen. En een veilige, betrouwbare speelomgeving juichen we natuurlijk te allen tijde toe.


Het andere essentiële deel van je huiswerk? Dat hebben wij grotendeels voor je gedaan. Op deze pagina zie je in één oogopslag wat de voor- en nadelen per bookmaker zijn. Hoe we tot ons oordeel komen? Lees snel verder.

2. Hoe komt een bookmaker aan een hoge OddsBeater-beoordeling?

Ons team van experts, dat over jarenlange ervaring beschikt, weet precies wat voor eigenschappen een goede bookmaker in huis heeft. Hoewel het aantal bookmakers nu nog op twee handen te tellen is, kan het aanbod – zeker voor een beginnende speler – overweldigend zijn. Waar moet je nu spelen? Tel daar de talloze wedmarkten bij op en we begrijpen dat je het spoor bijster bent. Geen probleem, want we geven je graag wat handvatten. De factoren die je in overwegen kan nemen, zetten we hieronder voor je op een rijtje.


Houd wel in je achterhoofd dat je persoonlijke voorkeuren sterk meewegen. Met andere woorden: vraag jezelf af waar je behoefte aan hebt. Voor de ene speler is dat een solide cash out-functie en andere spelers zoeken juist naar een bookmaker die sporten, competities of wedmarkten aanbiedt die bij andere bookies niet worden aangeboden. Uiteraard is er een grote groep die vooral waarde hecht aan de scherpste quoteringen. Weer andere spelers zijn Over quoteringen gesproken: hierover later meer.


De (welkomst)bonus

Een bonus hier, een bonusje daar: als je ze allemaal pakt, heb je het goed voor mekaar. Zit hier een kern van waarheid in?


Ja, er zit een kern van waarheid in. Wie zich een weg weet te banen in de wondere wereld van bonussen, heeft een financieel streepje voor; accepteer je het bonusaanbod van een bookmaker, dan kan je in sommige gevallen relatief makkelijk geld verdienen.


Nu het aantal legale bookmakers gestaag toeneemt, wordt de concurrentiestrijd ook heviger. Dat uit zich onder andere in prachtige bonusaanbiedingen. Besef dus goed dat die bonussen bedoeld zijn om nieuwe spelers naar de site te lokken en bestaande spelers binnen de lijnen te houden. Als een bookmaker dat kunstje flikt, gaat hun kassa rinkelen; het gros van de spelers wint namelijk niet op lange termijn.


Een bookmaker heeft er veel baat bij dat jij je aanmeldt én dat je trouw blijft inzetten. Met andere woorden: de meeste spelers vormen een bron van inkomsten. De inkomstenbronnen (lees: spelers die verliezend spelen) worden verleid met aantrekkelijke aanbiedingen.


Het is gebruikelijk dat een nieuwe speler een bonus van bijvoorbeeld 100 procent krijgt. Stort je € 100,00, dan doet de bookmaker daar nog eens € 100,00 bovenop. Bestaande spelers worden vaker in de watten gelegd met gratis weddenschappen.


Hoewel bookmakers de bonussen vooral aanbieden om er zelf aan te verdienen, is er niks mis met dit marketinginstrument. Sterker nog: het is fijn dat dit fenomeen bestaat en de kans op ‘gratis geld’ moet je met beide handen pakken. Kies zorgvuldig en ga verstandig met je bonusgeld om. Met andere woorden: neem geen plaats aan de digitale blackjacktafel en plaats geen bets die je normaal ook niet plaatst.


Als wij een bookmaker beoordelen, kunnen we onmogelijk om de bonussen heen. Daarom is er een prominente plek gereserveerd voor de informatie over de bonussen die bookmakers aanbieden. Of een bonus goed is, hangt volledig van de voorwaarden af. Omdat die soms ondoorgrondelijk lijken, helpen we je. Bij OddsBeater zie je binnen een seconde de belangrijkste voorwaarden en zo wordt vergelijken kinderspel.


Met oog op al het bovenstaande is het niet verrassend dat er kwistig met geld gesmeten wordt door bookmakers. Maar het boek genaamd ‘gratis geld’ kan weleens gesloten worden. Er is inmiddels al een verbod op bonussen voor jongvolwassen spelers. Ben je speelgerechtigd (dus ouder dan 18) maar jonger dan 24 jaar, dan vis je achter het net. Deze wetgeving is ingevoerd om verslaving de kop in te drukken. Omdat verslavingspreventie één van de hoekstenen is van de Wet Kansspelen op afstand, kijken we er niet raar van op als de wetgeving in de toekomst strenger wordt. Een verbod op alle soorten bonussen voor alle spelers behoort tot de mogelijkheden. In België is er al sprake van zo’n bonusverbod.


Het spelaanbod en de wedmarkten

Bij grote bookmakers kan je steevast inzetten op de Champions League. Ook de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zijn redelijk goed vertegenwoordigd. Hetzelfde geldt voor de buitenlandse topcompetities. Toch zijn er competities of zelfs sporten die niet of nauwelijks worden aangeboden door bookmakers. Ben je een fervent aanhanger van een niet-alledaagse sport en wil je daar af en toe op wedden? Kijk dan eerst even of de bookmaker die sport aanbiedt.


Live wedden, cash out-functie, livestreams, bet builder

Vind je het fijn om tijdens een sportwedstrijd te wedden? Dan moet je wel een bookmaker hebben die deze mogelijkheid aanbiedt. Vraag jezelf daarnaast af of er een cash out-functie is, of er livestreams beschikbaar zijn en of er een bet builder is.


Hoe snel beschik je over je geld?

Een belangrijke vraag, als je het ons vraagt. Als een wedstrijd is afgelopen en je weddenschap is winnend, wil je graag zo snel mogelijk je betaald worden. Bij een simpele 1X2-weddenschap gebeurt dat doorgaans ook snel, maar als het om het aantal passes van een speler gaat, kan het even duren. Geduld is een schone zaak, maar wachten is nooit fijn. Ook als je geld overschrijft van je account naar bankrekening wil je dat dit vlot verloopt. Daarom is dit ook een punt waaraan we aandacht schenken.


Nu we het toch over geld hebben, laten we dan meteen naar de betaalmethodes kijken. In een land waarin iDeal de boventoon voert, zou het bijzonder klantonvriendelijk zijn om alleen creditcardbetalingen te accepteren.


Reputatie – de oude garde versus de jonge honden

De Nederlandse markt kent een turbulente tijd. Sinds 1 oktober 2021 zijn er diverse legale aanbieders in Nederland actief. Vóór die periode kon je in principe overal terecht, maar nu wordt de markt gedomineerd door een handjevol bookmakers met een licentie. Sommige namen zijn bekend in ‘het wereldje’, maar er zijn ook een aantal nieuwkomers. Vanzelfsprekend heeft de oude garde jarenlang de tijd gehad om een sterke, betrouwbare reputatie op te bouwen. De nieuwelingen zijn daar volop mee bezig. Als je een bookmaker zoekt, is het een idee om even in het track record van de aanbieder te duiken. Ga je voor een partij met een vlekkeloze reputatie, of vertrouw je op het voorsorteerwerk van de overheid en ga je in zee met een splinternieuwe bookmaker?


Gebruiksgemak

Je kent het wel: je wilt in het heetst van de strijd live inzetten, maar je krijgt een onverklaarbare foutmelding. Als er íets irritant is, is het een website die op het moment suprême niet functioneert. Ook heel vervelend: een website waarop je niet intuïtief je weg kunt vinden. We hoeven je niet te vertellen dat het belangrijk is dat de online omgeving dusdanig is ingericht dat je er makkelijk gebruik van kan maken. Daarom toetsen we de bookmakers ook op dit punt.


Klantenservice

Er is meer – ja, nog meer – om op te letten. Denk aan de klantenservice. Hoewel het in vrijwel alle gevallen goed gaat, maken ook bookmakers soms een slippertje. Het is dan fijn om te weten dat er een klantenservice voor je klaarstaat. En met klaarstaan bedoelen we dat de responstijd acceptabel is, maar ook dat er daadwerkelijk een (snelle) oplossing geboden wordt. Neem de proef op de som door de bookmaker een bericht te sturen. Is de responstijd laag en wordt je vraag goed beantwoord? Goed teken. Krijg je vier dagen later een reactie? Da’s minder.


We recenseren onafhankelijk

Even met de deur in huis vallen: we zijn honderd procent onafhankelijk en krijgen niet betaald voor positieve beoordelingen. Daar doen we niet aan. Als we positief zijn over een bookmaker, komt dat omdat hun product in orde is. Niet omdat we er geld of een andere vorm van beloning voor krijgen. De reviews en andere artikelen op deze website zijn dus objectief. Dat garanderen we. Ook als we tips geven, kijken we slecht naar de value die een weddenschap bevat. Welke bookmaker de weddenschap aanbiedt doet er niet toe.


Door naar een van tevoren vastgesteld aantal cruciale factoren te kijken, checken we iedere bookmaker op dezelfde transparante en eerlijke manier. Onze manier van recenseren levert een eindscore op. Daarnaast hebben onze experts de meest in het oog springende plus- en minpunten van de bookmakers opgesomd. Wel zo makkelijk, want in een steeds breder wordend veld van aanbieders, draait het vanzelfsprekend ook om de unieke eigenschappen waarmee zij zich van de rest onderscheiden.

3. Bookmakers en odds vergelijken

De oplettende lezer denkt: jullie hebben het nog niet over quoteringen gehad. Uiteindelijk wil je de lucratiefste weddenschap plaatsen en de odds spelen daar een belangrijke rol bij. Blijf altijd vergelijken. Altijd. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Kan je bij de ene bookmaker betere odds krijgen? Zet dáár dan lekker je geld in. Scheelt je op korte termijn niets noemenswaardigs, maar op lange termijn ben je absoluut een dief van je eigen portemonnee.


Doordat steeds meer bookmakers de Nederlandse markt betreden, wordt het lastiger om odds te vergelijken. We got your back: we hebben een fantastische tool ontwikkeld en hiermee controleer je binnen een fractie van een seconde welke bookmaker jou op dat moment de beste odds aanbiedt. Alles real-time. Je leest het goed: zelf overal inloggen en quoteringen controleren behoort tot de verleden tijd.

4. Bookmakers zonder Nederlandse licentie

We hebben gelukkig geen aanwijzingen dat er sprake is van misstanden bij de bookmakers die momenteel legaal in Nederland actief zijn. Ook hier geldt: de filterwerking van de Kansspelautoriteit doet wat 'ie moet doen. Hierdoor worden malafide partijen geweerd en kan je met een gerust hart inzetten.


De Wet Kansspelen op afstand heeft dus ook een preventieve werking: duistere partijen weten dondersgoed aan welke regels zij moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een licentie en partijen die hun zaken niet op orde hebben, nemen de gok niet. Petje af voor Vadertje Staat.


Spelen bij een bookmaker zonder vergunning is strafbaar

Bookmakers zonder licentie bevinden zich niet in een schemergebied, maar honderd procent in de illegaliteit. Onze tip? Blijf ver van dergelijke partijen weg. Je bent niet beschermd tegen kwaadwillende bookmakers en loopt het risico genaaid te worden. Niet overtuigd? Besef dan goed dat je óók strafbaar bent. Loop je tegen de lamp, dan is de boete niet mals: € 8.700. Bovendien krijg je na een veroordeling ook een strafblad.