EK 2024 Kwalificatie wedopties

1X2

Internationaal

|

EK 2024 Kwalificatie

donderdag 23 maart

1X2

vrijdag 24 maart

1X2

zaterdag 25 maart

1X2

zondag 26 maart

1X2

maandag 27 maart

1X2

dinsdag 28 maart

1X2

Wedden op het EK Voetbal

Na het WK Voetbal is er nog een voetbaltoernooi dat elke 4 jaar wordt gehouden. Ditmaal bestaat het deelnemersveld niet uit ploegen van over de hele wereld, maar alleen vanuit Europa. We hebben het natuurlijk over het EK Voetbal. Tijdens dit toernooi strijden de beste Europese landen die zich hebben geplaatst voor de titel. Waar het aantal deelnemers jarenlang uit 16 landen bestond, deden er aan het laatste EK 24 ploegen mee, waarna Italië er uiteindelijk met de winst vandoor ging.


Dit voetbaltoernooi wordt alleen maar leuker als jij gaat wedden op het EK Voetbal. Dit geeft jou de mogelijkheid het EK Voetbal met nog meer spanning te beleven dan dat je normaal al doet. Dit geldt zeker als Nederland meedoet. Hierdoor worden de straten weer oranje gekleurd en worden alle wedstrijden weer op grote schermen bekeken. Zodra jij ook nog eens weddenschappen gaat plaatsen op deze wedstrijden, dan weet je zeker dat je een gaaf toernooi tegemoet gaat.


Om het wedden nog efficiënter te maken is het slim om gebruik te maken van de Oddsvergelijker van OddsBeater. Hiermee heb jij de mogelijkheid om altijd uit te vinden bij welke bookmaker jij de hoogste quoteringen vindt. Dit betekent indirect dat jij door deze tool altijd speelt met de hoogst mogelijke winsten. Daar wil toch iedereen gebruik van maken?

Gokken op teams/spelers

Tijdens het EK Voetbal kan jij weddenschappen plaatsen op zowel teams als spelers. Hierin is de meest voor de hand liggende weddenschap het wedden op een winnaar van een willekeurige wedstrijd. Laten we hierbij de finale van het EK 2021 tussen Italië en Engeland als voorbeeld nemen. Voorafgaand aan deze weddenschap kan jij middels de 1X2 markt een weddenschap plaatsen op het team waarvan jij denkt dat ze gaan winnen.


Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden om te gokken op het EK Voetbal. Zo heb je tijdens alle wedstrijden de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende wedmarkten. Hierin kun je onder andere het aantal doelpunten in een wedstrijd voorspellen, de ruststand of bijvoorbeeld of een team met meer of minder dan 1 doelpunt verschil wint. Al deze wedmarkten zijn te vinden in onze Oddsvergelijker, waardoor jij altijd ziet bij welke bookmaker jij profiteert van de hoogste odds.


Naast deze weddenschappen op de landenteams, kan jij ook inzetten op spelers. Denk hierbij aan het voorspellen van een doelpuntenmaker tijdens de eerder genoemde wedstrijd tussen Italië en Engeland. Jij kunt daarnaast inzetten op het aantal schoten van spelers. Er zijn talloze websites waarop je kunt achterhalen hoe vaak spelers gemiddeld op doel schieten. Deze informatie kun jij daarna goed gebruiken tijdens het wedden op spelersmarkten. Gelukkig voor jou is dit een markt waarbij de odds regelmatig vrij hoog liggen.

Wedden op de winnaar van het EK Voetbal

Uiteindelijk gaat het tijdens het gokken op het EK Voetbal maar om één ding: de winnaar van het toernooi. Jij kunt zowel tijdens als voorafgaand aan het toernooi wedden op de winnaar van het EK Voetbal. Dit noemt men met een mooi wordt een outright weddenschap. Let op dat de quoteringen voorafgaand aan het toernooi voor verrassende teams vaak wat hoger liggen. Wees er in sommige gevallen dus op tijd bij.

Wie zijn de favorieten?

Net als bij het WK Voetbal, de Champions League, de Premier League of de Eredivisie zijn er ook tijdens het EK Voetbal een aantal favorieten te noemen. Dit zijn vaak de teams met de beste selecties of ploegen die in het verleden al eens succesvol waren op het EK Voetbal. Als we kijken naar het komende EK, het EK 2024 in Duitsland, dan zien we bij de bookmakers Duitsland, Frankrijk, Engeland en Spanje als de vier grote favorieten. Het Nederlandse elftal volgt op gepaste afstand.


Nederland was eenmalig de sterkste tijdens het EK Voetbal. Onder leiding van Rinus Michels lukte het sterren als Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Marco van Basten om Rusland in de finale van 1988 met 2-0 te verslaan. De jaren daarna kwam Nederland niet meer dichtbij deze topprestatie, waardoor we met z’n allen hopen en duimen op betere tijden.


Tijdens het plaatsen van een outright weddenschap zie je dan ook vaak dat deze landen de laagste quoteringen opleveren en volgens de bookmakers de grootste kanshebbers op de titel zijn. Toch heeft het verleden meerdere keren laten zien dat het volledig anders kan uitpakken. Zo won Denemarken uit het niets het EK Voetbal in 1992, terwijl het Griekenland dat er in 2004 met de winst vandoor ging. Als jij hier voorafgaand het toernooi op had ingezet, dan had je waarschijnlijk niet meer hoeven werken.

Meer wedopties uitgelegd

Zoals gezegd, er zijn zoveel verschillende weddenschappen te vinden voor het wedden op voetbal, maar we hebben ze nog lang niet allemaal benoemd. De meest populaire weddenschappen zijn:

  1. 1X2 wedmarkt
  2. Winnaar EK Voetbal
  3. Topscorer EK Voetbal
  4. European en Asian Handicap
  5. Schoten (op doel) van een bepaalde speler


Als jij de website van OddsBeater bezoekt, dan zie je dat je kunt kiezen uit een tiental wedmarkten, waarvan jij de quoteringen kunt vergelijken. Met deze tool zorg jij ervoor dat jij te allen tijde tegen de hoogste odds speelt en hiermee je zelf dus maximaal kunt belonen.


De meest populaire wedmarkten zijn eigenlijk nog steeds de meest voor de hand liggende. Vooral de 1X2 markt doet het goed, waarin jij simpelweg voorspelt wie een bepaalde wedstrijd wint of verliest. Daarnaast heb je ook nog genoeg mogelijkheden om in te zetten op een dubbele kans, meer of minder dan X doelpunten of bijvoorbeeld een draw no bet.

De beste EK Voetbal bookmakers

Er is niet één duidelijke Nederlandse bookmaker die bekendstaat om de hoogste quoteringen. Er is daarom maar een manier om erachter te komen bij welke bookmaker jij profiteert van de hoogste quoteringen. Hiervoor maak je gebruik van de Oddsvergelijker van OddsBeater. Je achterhaalt binnen no-time bij welke bookmaker je de hoogste odds voor jouw geselecteerde weddenschap vindt. Daarna is het simpelweg een kwestie van inloggen bij de desbetreffende bookmaker en het plaatsen van de weddenschap.


Om hier zo efficiënt mogelijk mee om te gaan, raden wij ten zeerste aan gebruik te maken van meerdere bookmakers. Zorg ervoor dat je een account bij alle bookmakers hebt, waarna je altijd kunt spelen tegen de hoogste quoteringen. Daarnaast profiteer je bij elke bookmaker opnieuw van een gave welkomstbonus. Dit gaat vaak om een extra bonus op jouw eerste storting of bijvoorbeeld over het verkrijgen van Free Bets. Deze welkomstbonussen worden gelukkig steeds aantrekkelijker, omdat elke bookmaker wil laten zien dat zij de beste zijn. 3 x raden wie daarvan profiteert?

Veelgestelde vragen

Kan ik wedden bij meerdere bookmakers?

Kan ik wedden op de winnaar van het EK Voetbal?

Kan ik wedden op het Nederlands Elftal?

Wat kan ik met de Oddsvergelijker?

Hoe krijg ik Free Bets?