Blijft het spannend in de Eredivisie?

Blijft het spannend in de Eredivisie?

12-03-2023

We sluiten deze week af met onze Zondag Preview. Hierin behandelen we, net als tijdens de hele week, de meest interessante wedstrijden in binnen- en buitenland, waarbij wij je voorzien van de nodige wedtips. Daarnaast willen we je graag nog eenmaal op het hart drukken te allen tijde gebruik te maken van onze Oddsvergelijker. Hiermee kan jij binnen no-time zien welke bookmaker de hoogste quotering geeft voor jouw favoriete weddenschappen. Vandaag kan je dit gaan checken voor de wedstrijden Feyenoord - FC Volendam, SC Heerenveen - Ajax en Fulham - Arsenal. Succes!

Feyenoord - FC Volendam

Vanzelfsprekend beginnen we met de koploper van de vaderlandse Eredivisie. Feyenoord deed zich afgelopen week bijna tekort in de eerste wedstrijd van de achtste finale in de Europa League. Gelukkig wist aankoop Bullaude Feyenoord te behoeden voor een onterechte nederlaag tegen Shakhtar door vlak voor tijd de 1-1 binnen te koppen. Hierdoor lijkt het erop dat Feyenoord komende donderdag alsnog de grote favoriet is om door te denderen naar de kwartfinale. Eerst moet echter af worden gerekend met het opvallend sterk presterende FC Volendam. Dit lijkt op het eerste oog een eitje voor de ploeg van Arne Slot, ware het niet dat het vorige week tegen FC Groningen ook maar net goed ging. Kan Feyenoord ‘gewoon’ weer winnen? Of sleept FC Volendam een puntje uit het vuur?

Minder dan 0,5 doelpunten - FC Volendam

Als we kijken naar Feyenoord in de eigen Kuip en FC Volendam in uitwedstrijden, dan zien we dat de kans vrij groot is dat FC Volendam niet gaat scoren. Volendam scoorde maar 1 keer in de laatste 5 wedstrijden op vreemde bodem, terwijl Feyenoord vorige week tegen FC Groningen nog liet zien dat het lastig is om te scoren in Rotterdam. Om die reden gaan wij vol voor een wedstrijd waarin FC Volendam niet tot scoren komt, waardoor Wellenreuther zijn doel schoon gaat houden. Minder dan 0,5 doelpunten van FC Volendam levert je bij Circus een quotering van 1,86 op.

SC Heerenveen - Ajax

In Amsterdam zullen de meeste ogen al gericht zijn op de Klassieker van volgende week. Het is daarom aan trainer John Heitinga er alles aan te doen om de wedstrijd tegen SC Heerenveen absoluut niet te onderschatten. Dit lijkt de kersverse Ajax-trainer goed te liggen, aangezien hij al zijn Eredivisiewedstrijden als trainer van Ajax 1 wist te winnen. Bijkomend voordeel voor de Amsterdammer is dat tegenstander Heerenveen er juist minder goed in lijkt te zitten. De Super Friezen wonnen maar 2 van de laatste 9 wedstrijden. Wel pakten ze vorige week knap een punt tegen FC Twente door een 1-3 achterstand toch nog recht te buigen naar een 3-3 eindstand. Brengt Ajax zichzelf in een gunstige positie met de Klassieker op komst? Of gooit SC Heerenveen misschien wel voor heel Nederland roet in het eten?

European Handicap -1 Ajax

Wij denken dat Ajax vandaag aan het langste eind gaat trekken. De grootste reden hiervoor is omdat de Amsterdammers al 6 Eredivisiewedstrijden op rij wonnen en dat ook de laatste 9 edities in het Abe Lenstra Stadion werden gewonnen door Ajax. Het lijkt een lastige wedstrijd, maar toch weet Ajax altijd altijd wel ruim te winnen. Daarom lijkt de tip European Handicap -1 voor Ajax wellicht een gokje, maar laat het verleden zien dat dit gewoon een zeer logische uitslag zou zijn. Een European Handicap -1 voor Ajax levert je bij bet365 een quotering van 2,05 op.

Check de actuele Eredivisie quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Fulham - Arsenal

In Engeland staat de volgende test voor Arsenal op het programma. The Gunners gaan nog altijd aan kop in de Premier League met 5 verliespunten minder dan concurrent Manchester City. Echter moet de ploeg van Mikel Arteta het vandaag opnemen tegen een stadgenoot die een zeer sterk seizoen doormaakt. Fulham staat namelijk op een meer dan keurige 7e positie en aast nog altijd op Europees voetbal. Wie dit van tevoren had voorspeld was ongetwijfeld zeer rijk geworden aan het einde van het seizoen. Arsenal wisselt eenvoudige overwinningen af met zeer moeizame. Zo werd er vorige week bijvoorbeeld in de 97e minuut met 3-2 gewonnen na een 2-0 achterstand. Kan Arsenal vandaag opnieuw 3 punten pakken? Of snoepen The Cottagers er minimaal eentje af?

Asian Handicap +0,5 - Fulham

Van de 13 gespeelde wedstrijden op het eigen Craven Cottage, verloor Fulham er maar 3. Dit laat zien dat de ploeg van Kenny Tete thuis bijzonder sterk is, terwijl Arsenal zo nu en dan toch haarscheurtjes vertoont. Natuurlijk is Arsenal de grote favoriet. Echter hebben wij na het zien van de moeizame 3-2 overwinning op nummer 20 AFC Bournemouth toch iets minder vertrouwen in de titelaspiraties van Arsenal. Om die reden gaan wij voor een Asian Handicap +0,5 voor Fulham, waarbij Arsenal punten gaat verspelen. Een Asian Handicap +0,5 voor Fulham levert je bij Unibet een quotering van 2,70 op.

Check de actuele Premier League quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën