Wedden op de Premier League

Als we het hebben over de grootste voetbalcompetitie ter wereld, dan weet iedereen dat dit om de Engelse Premier League gaat. Het is een competitie vol topteams, waarin talloze Nederlanders grote successen kenden. Zo werd Robin van Persie ooit topscorer namens Arsenal en Manchester United, kende Nigel de Jong een waanzinnige periode bij Manchester City en is Virgil van Dijk week in week uit de beste man bij Liverpool. Alleen dit geeft al reden genoeg wekelijks te genieten van wedstrijden in een ongekend tempo, waarin een groot deel van de beste spelers ter wereld actie komt.


Natuurlijk maakt dit het allemaal erg interessant als we het hebben over het plaatsen van sportweddenschappen. Wedden op de Premier League is meer in trek dan ooit tevoren. Dat is dan ook de reden dat OddsBeater wekelijks meerdere wedstrijden kiest om te behandelen in de dagelijkse Daily Previews, waarin wordt gestrooid met wedtips. Ben jij net als wij fan van de competitie aan de andere kant van de Noordzee? Zorg er dan voor dat je op de hoogte bent van alle trends en ontwikkelingen in de rijkste voetbalcompetitie op aarde.

Wedden op de kampioen van de Premier League

Elk jaar is het weer de grote vraag wie er kampioen van de Premier League gaat worden. Door het grote aantal topclubs is het bijna niet te voorspellen wie er kampioen wordt. Het komt dan ook maar weinig voor dat een team twee keer achter elkaar kampioen wordt. Daarnaast zijn er altijd de nodige verrassingen te vermelden. Wat te denken van de landstitel die Leicester City in het seizoen 2015-2016 behaalde.

Wie zijn de favorieten?

We hebben je eerder verteld dat de Premier League een aantal zeer grote clubs kent. De laatste jaren waren het voornamelijk Liverpool en Manchester City die er bovenuit staken. Beide ploegen werden kampioen in de laatste jaren. Echter kent elke club een verval en kan het zomaar zijn dat een andere ploeg boven zichzelf uitsteekt. Het is daarom ook zeer interessant om te kijken naar de outright weddenschappen in de Premier League. Via deze wedmarkt kan jij zowel voorafgaand als tijdens het seizoen voorspellen wie de kampioen van het seizoen wordt.


Het is daarom zeer belangrijk om goed in kaart te hebben hoe de ploegen de zomerse transferperiode doorkomen. Daarin is Arsenal momenteel een goed voorbeeld. Rond de jaarwisseling van 2022 naar 2023 stonden The Gunners bovenaan, terwijl werkelijk niemand dit op voorhand had voorspeld. Heb jij dit wel gedaan? Dan weten we zeker dat jij van bijzonder hoge odds hebt geprofiteerd.


Naast de kampioen heb je ook de optie om in te zetten op de ploeg waarvan jij denkt dat zij gaan degraderen. Normaal gesproken zijn het de minder kwalitatieve ploegen die onderaan de Premier League bungelen en kans maken om een seizoen later een niveau lager te moeten spelen. Dit komt veelal voor bij ploegen die net gepromoveerd zijn of bij teams die een groot deel van de selectie heeft verkocht.

Meer wedopties uitgelegd

Tijdens het plaatsen van een weddenschap heb jij de mogelijkheid in te zetten op verschillende wedmarkten. Hieronder volgt een lijst van de meest populaire weddenschappen:

  1. Outright Premier League
  2. 1X2 wedmarkt
  3. Dubbele kans
  4. Aantal schoten speler
  5. Doelpuntenmakers

Naast de bovenstaande 5 wedmarkten zijn er nog een groot aantal andere beschikbaar als jij wilt gokken op de Premier League. Het aanbod is zeer divers, waardoor dit jou een bijzonder ruim aanbod geeft voor het plaatsen van jouw favoriete weddenschappen. Naast het inzetten op teams die winnen, verliezen of een bepaald aantal doelpunten scoren, heb je tegenwoordig steeds meer mogelijkheden voor het inzetten op spelers. Denk hierbij aan het aantal gescoorde doelpunten of het aantal schoten op doel.

Beste Premier League bookmakers

Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen, is de Premier League de meest waardevolle en beste voetbalcompetitie op aarde. Het is echter niet te zeggen welke Nederlandse bookmaker nu de hoogste quoteringen aanbiedt. Dit verschilt simpelweg per aanbieder, waarbij het ook nog van belang is waar de voorkeur van de speler ligt.


De ene speler speelt het liefst bij een vaste bookmaker, aangezien deze exact weet hoe het plaatsen van een weddenschap bij bookmaker X werkt. De slimste manier om dit aan te pakken is om gebruik te maken van alle bookmakers. Dit betekent dat je een account aanmaakt bij alle bookmakers, waardoor je altijd kunt inzetten op de op dat moment hoogste quotering. Daarnaast krijg je bij elke bookmaker een geweldige welkomstbonus, waardoor je meteen profiteert van een fijn cadeau. Wij zijn van mening dat je hier gebruik van moet maken, als jij jezelf serieus neemt als gokker.

Veelgestelde vragen

Is wedden op de Premier League veilig?

Welke bookmaker heeft de beste odds voor de Premier League?

Hoe moet je wedden op de Premier League?

Kan ik ook live wedden op de Premier League?

Hoe werkt de Oddsvergelijker van Oddsbeater?