De EK kwalificatie gaat van start

De EK kwalificatie gaat van start

23-03-2023

Het zal ongetwijfeld zwaar zijn geweest om 3 dagen lang geen preview van OddsBeater te kunnen lezen. Toegegeven, wij vonden het ook niet makkelijk. Toch pakken we de draad vandaag gewoon weer op en gaan we ons opmaken voor een flinke reeks aan interlands. Interlands die erom gaan wel te verstaan. Oefenwedstrijden tussen India en Myanmar zijn namelijk niet de potjes waar we het voor doen. Vanaf vandaag begint echter de voorbereiding op het EK van 2024 in Duitsland. Wij hebben de 3 mooiste wedstrijden van deze openingsronde uitgezocht en bereiden je met alle liefde voor op deze potjes. Uiteraard voorzien van één wedtip per wedstrijd.

Italië - Engeland

Uiteraard trappen we af met de landen van het grootste kaliber. In groep C nemen Italië en Engeland het namelijk tegen elkaar op. Dit is meteen de topper in deze groep, aangezien de andere deelnemers van groep C bestaan uit Noord-Macedonië, Malta en Oekraïne. Duidelijk is dat de twee beste ploegen van de groep naar het EK in Duitsland gaan, waardoor Italië en Engeland de grote favoriet zijn. Toch zijn de wonderen de wereld niet uit, aangezien het Italië was dat afgelopen WK in Qatar juist als enige topland ontbrak. Dit laat zien dat het zeker geen gesneden koek is wat betreft de winnaars van de groep. Wij kijken uit naar deze wedstrijd die de afgelopen jaren bijzonder vaak op het programma stond. Denk alleen al aan de finale van het afgelopen EK. Hierin bleek Italië na penalty's uiteindelijk de sterkste.

Minder dan 2,5 doelpunten

Als we kijken naar de laatste ontmoetingen tussen beide landen, dan valt op dat er bijzonder weinig gescoord wordt. In de laatste 5 onderlinge wedstrijden werd er in totaal namelijk maar 7 keer gescoord. En dat terwijl er in de laatste 2 onderlinge ontmoetingen maar 1 doelpunt werd gemaakt. Dit laat ons zien dat de ploegen zeer aan elkaar gewaagd zijn en dat scoren voor beide ploegen een groot probleem is. Om die reden gaan wij vandaag opnieuw voor een wedstrijd met minder dan 2,5 doelpunten. Dit levert je bij Jack's een quotering van 1,62 op.

Check de actuele EK Kwalificatie odds nu in onze Oddsvergelijker.

Denemarken - Finland

De tweede pot die we vandaag behandelen is een regelrechte Scandinavische derby. Vanavond gaat Finland in groep H namelijk op bezoek bij Denemarken. Het is voor Denemarken de eerste interland die wordt gespeeld na het desastreus verlopen WK in Qatar. Hierin werd 1 puntje gepakt in de groepsfase, waardoor de ploeg van onder andere Christian Eriksen direct huiswaarts keerde. Zo kwam er veel te snel een einde aan de kansen van deze outsiders die de laatste jaren juist zo wisten te verrassen. Voor Finland was er helaas geen WK, waardoor zij het recent vooral moesten doen met oefenwedstrijden tegen landen die zich ook niet hadden geplaatst voor Qatar. Er zijn nu echter nieuwe kansen voor de Finnen, die zich tijdens het afgelopen EK juist wel weer eens hadden geplaatst. Hierin speelden beide landen overigens ook tegen elkaar. Dit werd een wedstrijd om nooit te vergeten. En niet om een leuke reden. Dit was namelijk de wedstrijd waarin Manchester United middenvelder Christian Eriksen met hartproblemen naar de grond ging.

Minder dan 2,5 doelpunten

Net als in de bovenstaande wedstrijd verwachten wij vandaag minder dan 2,5 doelpunten. Dit heeft onder andere te maken met de onderlinge resultaten van het verleden. Echter zijn de ook recente wedstrijden van beide landen veelal zonder al te veel goals. Zo vielen er in 12 van de 13 laatste wedstrijden van Finland geen enkele keer meer dan 2 goals. Voor Denemarken geldt dezelfde statistiek voor 5 van de laatste 7 potjes. Daarnaast speelden beide landen in het verleden 9 keer tegen elkaar, waarin er maar 2 wedstrijden waren met minimaal 3 doelpunten. Als de statistieken ons niet in de steek laten, mogen we dus vanavond opnieuw minder dan 2,5 doelpunten verwachten. Dit levert je bij Unibet een quotering van 1,78 op.

Check de actuele EK Kwalificatie odds nu in onze Oddsvergelijker.

Portugal - Liechtenstein

We sluiten deze Donderdag Preview af met de wedstrijd tussen Portugal en Liechtenstein. Van Portugal werd tijdens het afgelopen WK verwacht dat ze het zomaar eens heel ver zouden kunnen gaan schoppen. Niets was echter minder waar, aangezien Portugal in de kwartfinale werd uitgeschakeld tegen het verrassende Marokko. Dit was een klap in het gezicht van de hele natie, aangezien dit WK werd gezien als dé kans op de eindwinst. Vandaag nemen Cristiano Ronaldo en consorten het op tegen Liechtenstein, het land dat maar 1 van de laatste 21 wedstrijden niet wist te verliezen. Wat dat betreft lijkt winst voor Portugal een zekerheid. Kunnen zij uithalen in het Estádio José Alvalade in Lissabon?

Cristiano Ronaldo scoort met een kopbal

Het mag voor een aantal mensen wellicht een verrassing zijn, maar de inmiddels in Saudi-Arabië spelende Cristiano Ronaldo zit nog altijd bij de Portugese nationale ploeg. De kersverse nieuwe bondscoach Roberto Martinez sluit daarnaast ook niet uit dat Ronaldo minuten gaat maken, omdat de aanvaller nu eenmaal veel scoort. Ook in Arabië heeft hij er inmiddels 9 gemaakt in 8 duels. Wij verwachten dat Portugal vanavond bijzonder ruim gaat winnen en dat Cristiano Ronaldo hoe dan ook gaat scoren. Sterker nog, wij verwachten dat de nog altijd kopsterke spits dit met het hoofd gaat doen. Hier is een interessante boost voor, aangezien je bij bet365 een quotering van 4,75 voor een kopdoelpunt van Cristiano Ronaldo ontvangt. Wat ons betreft een buitenkansje dat je niet mag laten liggen. Zeker als je je bedenkt dat een quotering voor een doelpunt van Ronaldo slechts 1,08 is! Zelden vertoond!

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën