De Klassieker in de Kuip

De Klassieker in de Kuip

07-04-2024

Het is tijd voor de Klassieker. Ondanks het feit dat de spanning in de wedstrijd Feyenoord - Ajax vaak wat hoger lag, is en blijft het de mooiste wedstrijd van het jaar. Naast dit prachtige affiche in Rotterdam, staat er ook in Manchester een ware kraker op het programma. Liverpool gaat namelijk op bezoek bij Manchester United. We eindigen deze wedstrijd terug in de Eredivisie, waar de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC op het programma staat. Kortom, een voetbaldag waar iedereen eens goed voor moet gaan zitten. Zeker met onze wedtips!

Feyenoord - Ajax

Natuurlijk beginnen we deze Preview van de Zondag met Feyenoord - Ajax, de Klassieker in Nederland. Feyenoord staat stevig op de tweede plek en lijkt hiermee rechtstreeks af te stevenen op een plek in de Champions League tijdens het seizoen 2024-2025. Het gaat de Rotterdammers de laatste weken overigens aardig voor de wind. Zeker als we de resultaten bekijken. De laatste 4 duels in de Kuip gingen namelijk allemaal gewonnen. Het verhaal van Ajax is bekend. Zij moeten strijden voor de 5e plek, een strijd die doet terugdenken aan de tijden van Frank Verlaat en Ferdi Vierklau. Weet Ajax de schade vandaag te beperken?

Meer dan 3,5 doelpunten

De laatste wedstrijden van Feyenoord zijn bijna allemaal voorzien van een groot aantal treffers. Kijk alleen al naar de 2-3 overwinning op SC Heerenveen, de 4-2 zege op FC Utrecht of het 2-2 gelijkspel tegen PSV. Ook bij Ajax komen uitslagen met minimaal 4 dagen bijzonder vaak voor. Om die reden verwachten wij een doelpuntenfestijn in de havenstad. Meer dan 3,5 doelpunten levert je bij Circus een quotering van 2,19 op. 

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker. 

Manchester United - Liverpool

Van de Kuip reizen we af naar een ander legendarisch voetbalstadion: The Theatre of Dreams. In het stadion van Manchester United komt de grote rivaal uit Liverpool op bezoek. Liverpool koerst af op een Premier League titel en reist als koploper af naar Old Trafford. Het verhaal van Manchester United is, net als dat van Ajax, ook bekend. Het grote Manchester van Sir Alex Ferguson is allang niet meer wat het is en de ploeg kan eigenlijk alleen maar dromen van het bereiken van Champions League voetbal. Kunnen The Red Devils vandaag boven zichzelf uitstijgen tegen The Reds?

Asian Handicap +0,5 - Manchester United

Ondanks het feit dat Liverpool over een betere selectie beschikt en simpelweg meer punten haalt, wil het in Manchester vaak niet lukken. Sterker nog, het was in oktober 2021 dat Liverpool voor het laatst wist te winnen op bezoek in Manchester. Dit betekent dat de laatste 3 edities van Manchester United - Liverpool allemaal werden gewonnen door de thuisploeg of eindigden in een gelijkspel. Wij denken dat Liverpool zich ook vandaag weer verslikt. Een Asian Handicap +0,5 voor Manchester United levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,40 op. 

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker. 

Vitesse - NEC

Het kan zomaar eens zijn dat Vitesse - NEC, de derby van Gelderland, volgend jaar niet wordt gespeeld. Vitesse stevent namelijk regelrecht op degradatie af. De resultaten zijn om treurig van te worden. Kijk alleen al naar de 1-4 thuisnederlaag tegen Sparta van afgelopen dinsdag. Het betekende alweer de 5e wedstrijd zonder zege, waardoor de Arnhemmers momenteel op een 17e plek staan. Tegenstander NEC kent juist een fantastische jaargang. Toch liepen zij afgelopen week tegen een kleine zeperd in Sittard aan. Fortuna Sittard verdiende deze wedstrijd zelfs om te winnen, maar het eindigde in een 1-1 gelijkspel. 

Vitesse verliest niet

Stel je voor dat je in de positie komt om je grootste rivaal nog dieper de put in te drukken. Dit is wat NEC vandaag namelijk kan doen bij Vitesse. Wij denken dat Vitesse dit te allen tijde wil voorkomen en z’n laatste strohalm pakt. NEC kijkt hoogstwaarschijnlijk al met een schuin oog naar de bekerfinale, terwijl ook nog eens blijkt dat Vitesse 5 van de laatste 6 ontmoetingen wist te winnen. De laatste keer dat NEC van Vitesse won was overigens in 2016. Wij denken daarom dat Vitesse vandaag wint of gelijkspeelt. Wij gaan daarom voor een draw no bet, waarbij een gelijkspel zorgt voor de teruggave van jouw inzet. Een draw no bet voor Vitesse levert je bij LeoVegas een quotering van 2,25 op. 

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën