De kwartfinales in de Europa League

De kwartfinales in de Europa League

11-04-2024

Wat had het toch leuk geweest als er vandaag nog wat Nederlandse clubs in actie zouden komen in de Europa League of Conference League. Niets is minder waar, want alle Nederlandse clubs zijn uitgespeeld. Natuurlijk staat er nog meer dan genoeg interessants op het programma met wedstrijden als AC Milan - AS Roma, Liverpool - Atalanta Bergamo en Bayer Leverkusen en West Ham. Vandaag behandelen we deze 3 prachtige wedstrijden en geven jou 3 wedtips.

AC Milan - AS Roma

We kunnen direct concluderen dat Italië goed vertegenwoordigd is in de kwartfinale van de Europa League. Zo spelen AC Milan en AS Roma vandaag de heenwedstrijd in San Siro. Beide ploegen maken nog kans op een Champions League plek in de Serie A en presteren de laatste weken alleraardigst. Bovendien is dit natuurlijk een wedstrijd met een Nederlands tintje. Oranje-ster Tijjani Reijnders bij AC Milan en Rick Karsdorp bij AS Roma. Welke ploeg zet vandaag de eerste stap richting de laatste 4?

Doelpunt Christian Pulisic

De smaakmaker bij AC Milan van de laatste weken is Christian Pulisic. De Amerikaans leek even in de vergetelheid te zijn beland, maar is inmiddels bezig aan een aardige opmars. Zo scoorde hij bijvoorbeeld in elk van zijn laatste 3 thuisduels in Milaan. Wij kunnen deze vorm niet negeren en verwachten dat Pulisic minimaal 1 treffer gaat maken. Ook omdat AC Milan de laatste 7 duels in winst wist om te zetten. Een doelpunt van Christian Pulisic levert je bij Circus een quotering van 3,80 op. 

Check de actuele Europa League odds in onze Oddsvergelijker. 

Liverpool - Atalanta Bergamo

Weet Liverpool het laatste seizoen van Jürgen Klopp te besluiten met een paar prijzen? De League Cup is al binnen en toch is men ook nog volop in de race voor het winnen van de Premier League en Europa League. In de Premier League werd men afgelopen weekend van de troon gestoten door Arsenal, terwijl de ploeg van Virgil van Dijk in de Europa League tegen Atalanta Bergamo speelt. De Noord-Italianen staan 6e in de Serie A en wisselen goede met slechte resultaten af. Duidelijk is wel dat de inbreng van Teun Koopmeiners dit seizoen van grote waarde is. Kortom, opnieuw een duel met een Nederlands tintje. 

Meer dan 3,5 doelpunten

De wedstrijd Liverpool - Atalanta is voor ons de wedstrijd waar we het meeste naar uitkijken. Wedstrijden van Liverpool gaan dit seizoen nu eenmaal gepaard met een grote amusementswaarde. Zo vielen er in de laatste 5 duels van The Reds maar liefst 25(!) treffers. Een gemiddelde van 5 goals per duel. Ook bij Atalanta wordt er met grote regelmaat gescoord. Wij denken dat het weer gaat spoken op Anfield met uiteindelijk 4 of meer treffers. Meer dan 3,5 doelpunten levert je bij Circus een quotering van 2,12 op. 

Check de actuele Europa League odds in onze Oddsvergelijker. 

Bayer Leverkusen - West Ham United

Komend weekend ligt het voor de hand dat Bayer Leverkusen de eerste landstitel ooit grijpt. Een waanzinnige prestatie van de ploeg van Xabi Alonso, die ook in de Europa League en DFB-Pokal nog ongeslagen is. Vandaag ontvangen de Duitsers het West Ham United van trainer David Moyes. The Hammers komen nog net tekort voor het geweld van de topploegen in Engeland en staan op een 7e plek. Wel werd er afgelopen weekend knap met 1-2 gewonnen op bezoek bij reuzendoder Wolverhampton Wanderers.

Meer dan 1,5 schoten op doel - Florian Wirtz

Al het hele seizoen heeft heel Duitsland het over hun wonderkind Florian Wirtz. De jonge middenvelder kent een waanzinnig seizoen en scoort er lustig op los. 3 goals in de laatste 4 duels van Leverkusen is namelijk een puike prestatie. Wij zien daarnaast wekelijks dat hij zo ontzettend doelgericht is. Wij verwachten een aanvallend Leverkusen en minimaal 2 schoten op doel van Florian Wirtz. Dit levert je bij LeoVegas een quotering van 2,70 op. 

Check de actuele Europa League odds in onze Oddsvergelijker. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën