Wedden op de Europa League

Naast wedden op de Champions League halen we met z’n allen jaarlijks bijzonder veel plezier uit de Europa League. Het is een relatief jong toernooi, dat tot en met 2009 bekend stond als de UEFA Cup. Het toernooi bestaat uit 48 teams uit heel Europa, waardoor we elke keer weer worden getrakteerd op een groot aantal fraaie affiches. Zeker als de afvallers van de Champions League hun plekje in de Europa League bemachtigen.


Natuurlijk heb jij de mogelijkheid om te gokken op de Europa League. Je kunt elke wedstrijd weer inzetten op alle wedstrijden in de groeps- of knock-outfase. Of het nu gaat om een wedstrijd tussen het Luxemburgse Dudelange en FC Tirana of AZ Alkmaar tegen Elfsborg, het is en blijft interessant.


Zoals gezegd kan jij tijdens elke speelronde weer geld inzetten op teams die gaan winnen of een bepaald aantal doelpunten gaan scoren. Daarnaast heb je altijd de mogelijkheid te wedden op spelers. Denk hierbij aan het inzetten op doelpuntenmakers of het aantal schoten van spelers op doel. Daarin adviseren we je om altijd gebruik te maken van onze Oddsvergelijker, waarin jij binnen een oogopslag ziet bij welke bookmaker jij profiteert van de hoogste quoteringen.

Gokken op Teams/spelers

Vanzelfsprekend is het wedden op de grootste teams op aarde het meest interessant. Daarnaast doen er jaarlijks altijd weer een of meerdere Nederlandse ploegen mee aan de Europa League. Dit maakt het extra interessant om de Europa League te volgen, waarbij wij Nederlanders altijd een oogje in het zeil houden wat betreft de UEFA Coëfficiëntenlijst. De laatste jaren zien we voornamelijk PSV en Feyenoord in de Europa League, terwijl AZ af en toe ook aanwezig is.


Naast deze genoemde Nederlandse teams in de Europa League zijn er in het seizoen 2022-2023 ook grotere ploegen als Manchester United, FC Barcelona of Juventus aanwezig. Dit toont al snel dat de bezetting zeer sterk is, waardoor je het niet zomaar tot de finale kan schoppen. Dit maakt het een zeer internationale clubcompetitie, waarin we een groot gedeelte van de beste voetballers op aarde in actie zien komen.


Deze goede voetballers bieden jou ook de mogelijkheid in te zetten op verschillende spelers. Stel jezelf eens voor dat jij een aantal jaar geleden bovenop het nieuws zat en elke wedstrijd op een doelpunt van Radamel Falcao zou wedden. Dit had voor fijne winsten gezorgd. Het is daarom slim om altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en data rondom spelers.

Wedden op de winnaar van de Europa League

Net als in competities als de Eredivisie, Premier League of La Liga is het wedden op de kampioen van de Europa League zeer populair. Hierin gaat de meeste aandacht vaak uit naar de grote ploegen. Daarin is het ook interessant om een ploeg als Sevilla te volgen. De ploeg uit het zuiden van Spanje wist namelijk al meerdere keren te winnen en was zowel in 2014, 2015 en 2016 de beste.

Wie zijn de favorieten?

Als we het hebben over de favorieten in de Europa League, dan kijkt men al snel naar de grotere ploegen in het deelnemersveld. Zo kan het zomaar zijn dat Sevilla er opnieuw met de titel vandoor gaat. Daarnaast zien we ook dat de Engelse koploper Arsenal nog altijd in de race is. Zij ondergaan een waanzinnig seizoen en maken wat ons betreft zeker kans op het winnen van de Europa League. Daarnaast zijn er ook outsiders als Feyenoord en Real Sociedad die het zomaar eens zeer ver kunnen schoppen.


Het is overigens interessant om te wedden op de winnaar van de Europa League. Dit kan je zowel voorafgaand als tijdens het seizoen doen. Hierin is duidelijk dat je voorafgaand aan het seizoen vaak hogere quoteringen ontvangt voor de sterkere deelnemers. Dit is lastig te voorspellen, omdat het zomaar kan dat ploegen als FC Barcelona overkomen vanuit de Champions League.


Het blijft altijd gissen wie uiteindelijk de beker omhoog mag houden. Wel is het slim om dit te checken bij welke bookmaker je de hoogste quoteringen krijgt. Ook streven wij ernaar dat jij wedt op een verantwoordelijke manier, waarbij je altijd speelt met geld dat jij zou kunnen missen.

Meer wedopties uitgelegd

Zoals gezegd, er zijn zoveel verschillende weddenschappen te vinden bij de bookmakers, maar we hebben ze nog lang niet allemaal benoemd.

De meest populaire weddenschappen zijn:

  1. 1X2 wedmarkt
  2. Doelpuntenmaker
  3. European Handicap
  4. Outright winnaar Europa League
  5. Topscorer Europa League


Naast de bovenstaande 5 wedmarkten heb jij nog veel meer opties wat betreft gokken op de Europa League. Zo bieden de meeste bookmakers de mogelijkheid in te zetten op het aantal schoten van spelers. Hierin is het redelijk eenvoudig om te achterhalen wat de gemiddelden van bepaalde spelers krijgt. Dit kan zeer interessante en hoge odds opleveren, iets dat van grote invloed is op jouw potentiële winsten.


Een andere zeer interessante wedmarkt is de Over/Under markt. Hierin voorspel jij hoeveel doelpunten tijdens een wedstrijd vallen of hoeveel goals een team maakt. Ook dit zijn statistieken die zeer eenvoudig te achterhalen zijn, waardoor jij een beter inzicht hebt op de winkansen.

Beste Europa League bookmakers

Het is niet te zeggen bij welke bookmakers jij het beste kunt wedden op de Europa League. Dit is namelijk compleet afhankelijk van de quoteringen die zij stuk voor stuk aanbieden. Het is daarom bijzonder slim om gebruik te maken onze Oddsvergelijker. Via deze tool kan jij snel zien bij welke bookmaker jij de hoogste odds krijgt voor jou geselecteerde weddenschap. Dit kan zomaar tientallen euro’s schelen. Aangezien wij er vanuit gaan dat jij wilt profiteren van de hoogste winsten, lijkt het ons niet meer dan logisch gebruik te maken van deze uiterst handige tool van OddsBeater.


Daarnaast zijn wij er heilig van overtuigd dat het slim is om een account bij meerdere bookmakers aan te maken. Dit zorgt ervoor dat jij ALTIJD profiteert van de hoogste quoteringen en daarnaast geniet van een groot aantal welkomstbonussen vol Free Bets en stortingsbonussen.

Veelgestelde vragen

Kan ik wedden op de winnaar van de Europa League?

Hoe kom ik aan Free Bets?

Kan ik wedden op doelpuntenmakers?

Wat is een dubbele kans?

Waar moet ik op letten tijdens wedden op voetbal?