Wedden op La Liga

Krijg jij ook zo’n enorm blij gevoel van een enthousiaste Sierd de Vos die op zaterdag- of zondagavond weer een mooie anekdote vertelt over een Spaans restaurant? Dan weten we in ieder geval zeker dat jij La Liga, de Spaanse voetbalcompetitie, aandachtig volgt. Elke voetballiefhebber heeft zijn of haar favoriete voetbalclub in Spanje, waarbij de meeste liefde waarschijnlijk uitgaat naar FC Barcelona of Real Madrid. En dat is goed nieuws, aangezien OddsBeater jou helpt met het wedden op La Liga. Gewoon omdat we het leuk vinden het jou zo makkelijk mogelijk te maken.


Natuurlijk kan je in La Liga wekelijks inzetten op de 10 wedstrijden die worden gespeeld. Daarnaast heb jij de mogelijkheid via een outright weddenschap voorafgaand aan het seizoen te voorspellen wie volgens jou de grote kampioen wordt. En wat te denken van het inzetten op een doelpunt of assist van onze Nederlandse trots Frenkie de Jong? Wat betreft het gokken op La Liga kom je dus uitstekend aan jouw trekken. En natuurlijk maak je gebruik van onze Oddsvergelijker om binnen een oogopslag te zien welke bookmaker de hoogste quoteringen aanbiedt.

Gokken op Teams/spelers

Zoals je wellicht weet bieden bookmakers tegenwoordig een groot aantal wedmarkten aan. Hierin is het wedden op teams en/of spelers nog altijd het meest populair. Je kunt via deze wedmarkten simpelweg voorspellen wie een bepaalde wedstrijd gaat winnen. We nemen de wedstrijd tussen FC Barcelona en Elche als voorbeeld. Als jij verwacht dat FC Barcelona deze wedstrijd wint, dan selecteer je simpelweg FC Barcelona als winnaar. Dit geldt uiteraard ook voor een gelijkspel of een eventuele winst van Elche.


Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen rond de clubs. Check daarom altijd op welke positie de beide ploegen zich begeven en wat de meest recente uitslagen zijn. Zo heb je direct een beeld van de huidige vorm die van invloed is op de uitslag. Bookmakers kiezen ervoor om de grote favorieten een zeer lage quotering te geven. Echter zitten er altijd ‘foutjes’ in, waardoor het zomaar kan dat je opeens een zeer hoge quotering ontvangt wanneer de nummer 6 van La Liga op bezoek gaat bij de nummer 18.


Een andere zeer interessante wedmarkt zijn de individuele spelersmarkten. Hierin kan jij voorafgaand inzetten op een speler van wie jij een doelpunt verwacht. Zo zien we de afgelopen jaren dat Karim Benzema regelmatig met scherp schiet. Dit komt onder andere doordat hij verantwoordelijk is voor het nemen van strafschoppen. Dit verhoogt de kans op een doelpunt vrij snel. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de vorm van spelers. Soms is er zomaar een speler die al 4 wedstrijden op rij het net weet te vinden. Bookmakers hebben dit niet direct door, waardoor er zo nu en dan met grote quoteringen wordt gestrooid.

Wedden op de kampioen van La Liga

Iedereen met een beetje kijk op voetbal, ziet dat Real Madrid de laatste jaren de sterkste is. Dit is dan ook goed terug te zien als jij besluit te gaan wedden op de kampioen van La Liga. De quotering voor een kampioenschap voor Real Madrid is relatief laag. Zeker als je dit vergelijkt met de quoteringen voor een kampioenschap voor FC Barcelona of Atletico Madrid. Wist je trouwens dat je ook tijdens het seizoen gewoon nog kunt inzetten op de kampioen?

Wie zijn de favorieten in La Liga?

Als we het hebben over de kampioen van La Liga, dan zien we vaak dat dit een strijd is tussen Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid. Real Madrid is de huidige titelverdediger, terwijl Barça en Atlético een mager seizoen achter de rug hebben. Hierdoor leek het op voorhand De Koninklijke te zijn die de titel zou gaan verdedigen. In het begin van het seizoen leek het er dan ook sterk op dat dit de ploeg van trainer Carlo Ancelotti zou gaan lukken. Inmiddels is het seizoen halverwege en kunnen we stellen dat het er toch echt anders uitziet.


We zien voorafgaand aan het voetbalseizoen 2023/2024 dat Real Madrid de lichte favoriet is. Hierdoor krijg je op dit moment een lagere quotering voor een kampioenschap van Real Madrid dan als je kiest voor FC Barcelona. Kan Real Madrid zonder Benzema kampioen worden? Of prolongeert FC Barcelona de titel voor het 2e opeenvolgende seizoen op rij?


Naast het voorspellen van de kampioen, kun je ook wedden op de ploeg die gaat degraderen. Hierin zie je vaak dat de promovendi van een jaar eerder direct de grote favoriet zijn om direct weer een niveautje lager te moeten spelen. Echter is en blijft de bal rond en weet je nooit helemaal zeker wat er gaat gebeuren. Houd daarom altijd de quoteringen in de gaten en wees scherp op eventuele grote veranderingen bij ploegen. Dit kan je zomaar een flinke slok op een borrel schelen als we het hebben over de hoogte van de odds.

Meer wedopties uitgelegd

Tijdens het plaatsen van een weddenschap heb jij de mogelijkheid in te zetten op verschillende wedmarkten. Wedden op voetbal is de laatste jaren zo uitgebreid geworden dat je soms wel kunt inzetten op 500 verschillende weddenschappen. Hieronder volgt een lijst van de meest populaire weddenschappen:

  1. 1X2 wedmarkt
  2. Doelpuntenmaker
  3. Beide teams scoren
  4. Outright kampioen La Liga
  5. Topscorer La Liga


Met name de laatstgenoemde wedmarkt wordt alsmaar populairder. Buiten het inzetten op de winnaar, is het wedden op de doelpuntenmaker tijdens een wedstrijd misschien wel leuker dan ooit. Hier kun je overigens ook het aantal schoten of schoten op doel bijvoegen. Deze laatste markt is vooral bekend bij bookmakers zoals bet365, Jack’s en Unibet.


Ook heb jij de mogelijkheid in te zetten op het aantal doelpunten dat jij verwacht. Hierin is vooral de lijn van meer of minder dan 2,5 doelpunten zeer populair. Check daarom altijd de meest recente uitslagen en onderlinge ontmoetingen van twee ploegen. Hierna heb jij een veel beter beeld van het aantal doelpunten wat er gescoord gaat worden.

Beste La Liga bookmakers

Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur wat betreft het kiezen van een bookmaker. De ene Nederlandse bookmaker biedt de hoogste odds, terwijl het wedden bij een andere bookmaker juist heel eenvoudig is. Wij zijn van mening dat vooral het eerste van groot belang moet zijn. Dat is dan ook de reden dat onze Oddsvergelijker in het leven is geroepen. Met behulp van deze tool zie je direct bij welke bookmaker je de hoogste quoteringen ontvangt voor jouw weddenschap. Zo profiteer je direct van de hoogste potentiële winsten.


Het is daarom bijzonder slim om een account te hebben bij alle bovengenoemde bookmakers. Ten eerste profiteer je van een welkomstbonus die elke bookmaker aanbiedt. Daarnaast kun je te allen tijde gebruik maken van de hoogste odds, Je bent toch geen dief van je eigen portemonnee?

Veelgestelde vragen

Welke bookmaker heeft de hoogste quoteringen voor La Liga?

Hoe kan ik gokken op La Liga?

Hoe werkt de Oddsvergelijker van OddsBeater?

Kan ik live wedden op La Liga?

Hoe krijg ik Free Bets of Stortingsbonussen?