Wedden op Champions League

We zijn allemaal bekend met de grootste competities van Europa, zoals de Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga, Ligue 1 en de Eredivisie. Echter is er maar één competitie die hier met kop en schouders bovenuit steekt. We hebben het uiteraard over de UEFA Champions League. Elk jaar strijden 32 Europese teams om de cup met de grote oren, waardoor we jaarlijks worden getrakteerd op wedstrijden tussen de beste teams ter wereld.


Natuurlijk maakt dit het wedden op de Champions League erg interessant. De verschillende wedopties rijzen de pan uit, waardoor jij een bijzonder grote keuze hebt wat betreft het plaatsen van weddenschappen. Wij raden jou van harte aan om de Oddsvergelijker van OddsBeater telkens opnieuw te gebruiken, aangezien je op die manier altijd profiteert van de hoogste quoteringen. Het is daarbij slim er op tijd bij te zijn en goed onderzoek te doen naar de laatste data van alle teams. Op die manier wordt de kans op aangename winsten alleen maar groter!

Gokken op teams/spelers

Zoals je hebt gelezen doen er jaarlijks 32 ploegen uit heel Europa mee aan de Champions League. Dit gaat om ploegen uit de grootste competities ter wereld, terwijl er jaarlijks ook deelnemers zijn uit landen als Kroatië, België, Denemarken of bijvoorbeeld Zwitserland. Dit zorgt ervoor dat je meermaals wordt getrakteerd op zeer internationale wedstrijden, waarbij laagvliegers proberen om de giganten op deze aardbol te verslaan.


Als we het hebben over de giganten op deze aardbol, dan kom je al snel uit op ploegen als Liverpool, Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München of bijvoorbeeld Manchester City. Elk jaar heb jij weer de mogelijkheid om in te zetten op alle wedstrijden, terwijl het ook interessant kan zijn om op voorhand te voorspellen wie er aan het eind van het seizoen met de beker in handen staat.


Naast het wedden op de teams, heb jij ook de optie in te zetten op spelers. Zo kan het bijzonder interessant zijn om in te zetten op doelpunten van wereldspelers als Erling Braut Haaland of Kylian Mbappe. Tijdens Champions League wedstrijden bieden bookmakers daarnaast altijd markten aan, waarbij je kunt inzetten op het aantal schoten van alle spelers. Wat dat betreft biedt het gokken op de Champions League jou meer dan genoeg opties!

Wedden op de Champions League winnaar

Een van de meest interessante outright weddenschappen die je kunt plaatsen is het voorspellen van de kampioen van de Champions League. Dit kan zowel voorafgaand als tijdens het seizoen, waarbij je op voorhand al wordt getrakteerd op zeer hoge odds. Hierin komen grote ploegen als Real Madrid en Liverpool altijd weer aan bod.

Wie zijn de favorieten?

Als we kijken naar alle ploegen in de Champions League, dan kan iedereen zien dat er een bijzonder groot aantal ploegen van wereldformaat is. Wat te denken van teams als Manchester City, PSG of bijvoorbeeld Bayern München. Er zijn daarnaast een aantal ploegen die de beker al meerdere keren hebben gewonnen, terwijl The Citizens en Les Parisien juist enorm hunkeren naar de titel. Zij hebben de Champions League namelijk nog nooit gewonnen.


Daarnaast zijn er altijd bepaalde outsiders te noemen. Niet voor niets wonnen ploegen als FC Porto en Valencia de Champions League in de 21e eeuw. Ook in het seizoen 2023-2024 zijn er weer de nodige ploegen die zomaar eens kunnen winnen. Wat te denken van een team als Napoli, dat vorig seizoen buitengewoon heeft gepresteerd? Het mooie is overigens dat er altijd ploegen zijn die niet eens in vorm hoeven te zijn om te winnen. Hiervan is Real Madrid het grootste voorbeeld. Niet voor niets wisten zij vorig jaar voor de 14e keer de eindwinst te pakken. 

Meer wedopties uitgelegd

Zoals gezegd, er zijn zoveel verschillende weddenschappen te vinden bij de bookmakers, maar we hebben ze nog lang niet allemaal benoemd. De bookmakers bieden op de Champions League vaak meer dan 500 verschillende weddenschappen en dat maakt voetbalwedden zo leuk. De meest populaire weddenschappen zijn:

  1. 1X2 wedmarkt
  2. Doelpuntenmaker Champions League
  3. Schoten op doel Champions League
  4. Outright kampioen Champions League
  5. Dubbele kans


Buiten deze 5 genoemde wedmarkten bieden de Nederlandse bookmakers met een goklicentie nog veel meer wedmarkten. Zo kan het plaatsen van handicaps bijzonder interessant zijn, aangezien het vaak voorkomt dat wereldploegen het tegen een zeer matig team uit een land uit het Oostblok opnemen. Hierin is het zeer aantrekkelijk in te zetten op overwinning met meer dan 1 doelpunt verschil, waardoor je kan profiteren van aantrekkelijke odds.


Zelf zijn wij gek op de spelersmarkten in de Champions League. Het aanbod is gigantisch, aangezien je kunt inzetten hoeveel schoten een willekeurige speler als Toni Kroos gaat lossen in een wedstrijd in de poulefase. Zorg ervoor dat je op voorhand uitzoekt wat zijn gemiddelden zijn en wie weet word jij getrakteerd op bizar hoge odds. Dat maakt wedden op voetbal extra leuk!

Beste Champions League bookmakers

Als wij je moeten vertellen wie de beste bookmaker is voor wedden op de Champions League, dan komen we bedrogen uit. Het is simpelweg niet te zeggen waar je het meeste kan verdienen. Om je in ieder geval op weg te helpen is het slim om gebruik te maken van de geweldige tool van OddsBeater, de Oddsvergelijker. Via deze tool zie jij binnen luttele seconden bij welke bookmaker jij de hoogste odds vindt voor de door jou gekozen selectie.


Wij zijn van mening dat je een dief van je eigen portemonnee bent als je hier geen gebruik van maakt. Want waarom zou je genoeg nemen met minder, als je hogere winsten kunt pakken bij een andere bookmaker?

Veelgestelde vragen

Welke bookmakers zijn legaal in Nederland?

Waar kan ik gokken op de Champions League?

Is wedden op de Champions League veilig?

Kan ik een account hebben bij meerdere bookmakers?

Kan ik wedden op de winnaar van de Champions League?