Wedden op Ligue 1

Er zijn momenteel maar weinig voetbalcompetities, waarin je op voorhand al weet wie er kampioen wordt. Je begrijpt hieruit dat we het hebben over PSG. De Parijzenaren proberen elk seizoen met 19 andere teams te proberen de schaal binnen te halen. Echter hebben zij de mazzel een bizar rijke sjeik als eigenaar te hebben, waardoor veel van de beste spelers ter wereld jaarlijks worden binnengehaald.


Ondanks het gebrek aan spanning aan de top, zijn er meer dan voldoende interessante weddenschappen die je kunt plaatsen op de Franse competities. De competitie bestaat uit 20 teams, waardoor jij wekelijks op 10 verschillende wedstrijden kunt inzetten. Dit maakt het wedden op de Ligue 1 zeer interessant. Je kunt voorspellen wie een bepaalde wedstrijd wint, wie er een doelpunt gaat maken of hoeveel doelpunten er bijvoorbeeld gaan vallen.


Elke liefhebber van gokken op voetbal komt bijzonder goed aan zijn of haar trekken. We raden dan ook aan jezelf goed in te lezen over de Ligue 1, zodat je geen enkel detail mist. Dit helpt jou met het uitzoeken van de juiste weddenschappen, waardoor jij in aanmerking komt voor geweldige winsten. Bon chance!

Gokken op teams/spelers

Net als in de Bundesliga, de Premier LeagueLa Liga en de Serie A geldt ook voor de Ligue 1 dat de meeste weddenschappen worden afgesloten op de grotere teams. Hierin staan de kwaliteiten van PSG buiten kijf, terwijl ook ploegen als AS Monaco, Olympique Marseille en Olympique Lyon ploegen van formaat zijn.


Het is van groot belang om op de hoogte te zijn van de vorm van alle ploegen. Want hoe vaak komt het wel niet voor dat een favoriet wordt verslagen door een op papier mindere ploeg? Zo zien we dat een topploeg als Olympique Lyon het afgelopen seizoen zeer slecht heeft gepresteerd. Ondanks dat ze regelmatig de favoriet waren, lieten zij met grote regelmaat punten liggen tegen mindere ploegen. Dit biedt vaak aangename quoteringen, waardoor het gokken op de Ligue 1 zeer aantrekkelijk is.


Naast het wedden op teams is ook de spelersmarkt zeer interessant. Zo kan je de klok erop gelijk zetten dat Kylian Mbappe wel een goaltje maakt, terwijl de Nederlandse enclave van Toulouse ook zeer sterk aanwezig is. Bekijk wekelijks welke spelers opvallen aan de hand van doelpunten of schoten op doel en plaats jouw weddenschappen op tijd. Dit levert vaak prachtige quoteringen op, waardoor jouw potentiële winsten de pan uit rijzen.

Wedden op de kampioen van de Ligue 1

Natuurlijk is het interessant om voorafgaand aan de competitie te voorspellen wie de kampioen van de Ligue 1 wordt. De quoteringen voor PSG zijn hiervoor redelijk laag, aangezien er maar weinig teams zijn die aan het sterrenensemble uit Parijs kunnen tippen. Toch was het in het seizoen 2020-2021 Lille dat zowaar aan het langste eind trok. Naast de kampioen is het overigens ook interessant een outright weddenschap te plaatsen op de degradanten. Hiervoor komen vaak ploegen in aanmerking die veel spelers zijn verloren of zojuist gepromoveerd zijn. Deze weddenschappen kun je zowel voorafgaand als tijdens het seizoen plaatsen.

Wie zijn de favorieten?

De grote favoriet om kampioen te worden in Frankrijk is zoals gezegd Paris Saint-Germain. De ploeg uit de hoofdstad van Frankrijk heeft verreweg de sterkste selectie en beschikt over spelers als Neymar, Kylian Mbappe en Lionel Messi. Wat dat betreft is het niet gek dat zij vaak als eerste weten te eindigen. Toch valt op dat de Parijzenaren in het seizoen 2022-2023 veel punten verliezen. Hieruit blijkt dat de Parijzenaren niet meer zo ongenaakbaar zijn, waardoor het zomaar kan zijn dat een ploeg als AS Monaco of Olympique Marseille er met de titel vandoor gaat.


Wedden op de kampioen van de Ligue 1 gaat daarom vaak op Paris-SG, Olympique Marseille of AS Monaco. Hieruit komt wel duidelijk naar voren dat de quoteringen voor een kampioenschap voor Paris-SG het laagst is. Zij hebben namelijk de grootste kans om kampioen te worden.


Naast het voorspellen van de kampioen is ook het wedden op de ploegen die gaan degraderen zeer interessant. Voorafgaand aan het seizoen heeft iedereen wel een idee welke ploegen een jaar later in de Ligue 2 zullen spelen. Vaak gaat dit om ploegen die al jarenlang schommelen tussen het eerste en tweede niveau van Frankrijk. En heel eerlijk, wie had ooit verwacht dat een oud-kampioen als Saint-Etienne zou degraderen?

Meer wedopties uitgelegd

Zoals gezegd, er zijn zoveel verschillende weddenschappen te vinden bij de bookmakers. We hebben ze echter nog lang niet allemaal benoemd. De meest populaire weddenschappen zijn:

  1. 1X2 wedmarkt
  2. Doelpuntenmaker
  3. Beide teams scoren
  4. Outright kampioen Ligue 1
  5. Meer/minder doelpunten


Naast de 5 bovenstaande wedmarkten zijn er nog een groot aantal andere wedmarkten, waarop jij jouw weddenschappen kan plaatsen. Zo wordt het steeds populairder om in te zetten op de doelpuntenmakers. Dit is een markt waarbij de quoteringen vaak lekker hoog liggen, aangezien het voorspellen van deze doelpuntenmakers soms lastig is. Toch zijn er spelers die zomaar ineens een opleving hebben en uit het niet 4x op rij weten te scoren. Aangezien bookmakers als bet365 hier vaak niet al te scherp op zijn, zijn de quoteringen zeer interessant. Zorg er daarom voor dat je goed op de hoogte bent van spelers die in vorm zijn.

Beste Ligue 1 bookmakers

Het is bijzonder lastig te zeggen welke bookmaker de hoogste quoteringen aanbiedt voor de Ligue 1. Dit verschilt steeds weer, terwijl gokkers allemaal hun eigen voorkeuren hebben. De ene speler heeft simpelweg een beter gevoel bij een bookmakers, terwijl de andere bookmaker juist weer regelmatig met goede promoties komt. Het gaat echter om de hoogte van de quoteringen. Je wilt immers een zo hoog mogelijk winst kunnen pakken.


Dit doe je door gebruik te maken van de Oddsvergelijker van OddsBeater. Hier zie je binnen een oogopslag bij welke bookmaker jij de hoogste quotering krijgt voor de door jou gekozen selectie. Daarnaast is het slim gebruik te maken van meerdere bookmakers, zodat je altijd toegang hebt tot de hoogste odds. Ook profiteer je van de beste welkomstbonussen.

Veelgestelde vragen

Welke bookmaker heeft de hoogste quoteringen?

Is het veilig om te wedden op de Ligue 1?

Hoe oud moet ik zijn voor het wedden op voetbal?

Kan ik wedden op sport via een mobiele applicatie?

Kan ik wedden op de kampioen van de Ligue 1?