Wedden op de Bundesliga

Roy Makaay, Arjen Robben en bijvoorbeeld Mark van Bommel. Dit zijn zomaar drie namen van voetballers die veel mensen wisten te verleiden om op zaterdag- of zondagmiddag af te stemmen op de Duitse voetbalcompetitie. Ook dit seizoen spelen er weer een groot aantal Nederlanders in een van de grootste competities ter wereld. Wat te denken van Matthijs de Ligt, Donyell Malen en Ryan Gravenberch?


Natuurlijk heb jij ook de mogelijkheid om te wedden op de Bundesliga. Voorspel wekelijks de uitslagen van alle wedstrijden, bepaal wie de doelpunten gaat maken of hoeveel doelpunten er überhaupt worden gescoord tijdens een wedstrijd. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een mogelijkheid om in te plaatsen op wedstrijden in de Bundesliga. Uiteraard zorg jij ervoor dat je eerst de quoteringen met elkaar vergelijkt in de Oddsvergelijker van Oddsbeater. Want ook jij wilt gebruik maken van de hoogste odds, toch?

Gokken op teams/spelers

De Bundesliga is een competitie, waarin de 18 beste teams van Duitsland het tegen elkaar opnemen. Denk hierbij aan clubs als Bayern München, Borussia Dortmund en bijvoorbeeld Bayer Leverkusen. Jij hebt hierin de mogelijkheid om tijdens elke speelronde de nodige weddenschappen af te sluiten. Zo kan jij per wedstrijd besluiten in te zetten op de uitslag die jij verwacht. Gaat het hierbij om een wedstrijd tussen koploper Bayern München en 1. FC Köln, dan kan je de klok erop gelijk zetten dat de winst naar de Rekordmeister uit Zuid-Duitsland gaat. Dit is waarschijnlijk goed terug te zien in de lage quoteringen, omdat winst voor Bayern München in dit geval voor de hand ligt.


Het kan daarom slim zijn andere wedstrijden te zoeken met hogere quoteringen. Het is aan te raden om de volledige competitie te onderzoeken en uit te vinden of er bepaalde vastigheden zijn terug te vinden. Soms is er namelijk een team die vooral erg sterk presteert in uitwedstrijden. Aangezien bookmakers dit niet direct zien, kan het zomaar zijn dat de quoteringen voor een ploeg die uitblinkt in het spelen van wedstrijden op vreemde bodem bijzonder hoog liggen.


Naast het voorspellen van uitslagen van de wedstrijden, ook wel bekend als de 1X2 wedmarkt, heb je natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om te wedden op voetbal. Een van deze opties is het wedden op prestaties van verschillende spelers. Je kunt namelijk elke wedstrijd weer wedden op de doelpuntenmakers. Vorig seizoen zagen we vooral dat Werder Bremen spits Niclas Füllkrug het erg goed deed, waardoor het helemaal niet onlogisch zou zijn als hij weer op het scorebord staat.

Wedden op de kampioen van de Bundesliga

Ook bij het wedden op de Bundesliga heb jij de optie om te wedden op de kampioen. Nu lijkt dit in Duitsland redelijk voor de hand te liggen, aangezien Bayern Munchen alweer jaar in jaar uit de beste van het land blijkt te zijn. Toch ligt een verrassing altijd op de loer. Met behulp van een zogenoemde outright weddenschap kan jij voorafgaand en tijdens het seizoen voorspellen wie er dit jaar weer met de schaal omhoog staat.

Wie zijn de favorieten?

Het mag geen verrassing zijn dat Bayern München elk jaar weer de grote titelfavoriet is in de Duitse Bundesliga. Niet voor niets hebben ze de bijnaam Der Rekordmeister. Een kampioenschap voor de ploeg van Julian Nagelsmann ligt redelijk voor de hand, waardoor de quoteringen hier ook niet al te hoog voor zijn. Toch weten we allemaal dat er ook regelmatig een verrassing tevoorschijn komt en dat het zomaar anders kan zijn. Zo was het 10 jaar geleden Borussia Dortmund dat er onder leiding van Jürgen Klopp vandoor ging met de titel.


Andere ploegen die regelmatig hoge ogen gooien in de Bundesliga zijn RB Leipzig en Bayer Leverkusen. Veel van deze ploegen kennen vaak sterke fases gedurende een periode in het seizoen, terwijl ze ook een periode hebben waarin ze sterk terugvallen. Hier lijkt Bayern München vaak wat minder last van te hebben, waardoor zij altijd weer de sterkste blijken te zijn. Toch weet je nooit hoe het gaat lopen en zijn oud-kampioenen Schalke 04 en Hamburger SV zelfs recent gedegradeerd.

Meer wedopties uitgelegd

Tijdens het plaatsen van een weddenschap heb jij de mogelijkheid in te zetten op verschillende wedmarkten. Het aanbod van wedden op sport groeit elk seizoen weer. Hieronder volgt een lijst van de meest populaire weddenschappen:

  1. 1X2 wedmarkt
  2. Doelpuntenmaker
  3. European Handicap
  4. Outright kampioen Bundesliga
  5. Topscorer Bundesliga


Dit is zomaar een voorbeeld van populaire weddenschappen, waarvan elke gokker zo nu en dan gebruik maakt. Tegenwoordig is het gokken op de Bundesliga echter nog leuker geworden, omdat je veel meer speler gerelateerde weddenschappen kunt afsluiten. Naast doelpunten heb je namelijk ook de mogelijkheid om in te zetten op het aantal schoten van een willekeurige speler. Je weet bijvoorbeeld dat een ploeg als Bayern München of RB Leipzig erg aanvallend speelt, waardoor de mogelijkheid groot is dat aanvallend ingestelde spelers met grote regelmaat het vijandelijke doel onder vuur nemen.

Beste Bundesliga bookmakers

Er is niet één duidelijke bookmaker te noemen, waarbij jij het beste kunt gokken op de Bundesliga. De quoteringen verschillen vaak enorm. Wel zitten er veel verschillen tussen alle Nederlandse bookmakers, waarmee wij samenwerken. Zo is de handleiding van de ene bookmaker bijzonder fijn, terwijl het bij een ander weer wat lastiger kan zijn om je naar het plaatsen van een weddenschap te manoeuvreren.


Er is eigenlijk maar één manier om altijd gebruik te maken van de beste quoteringen voor wedstrijden in de Duitse Bundesliga. Ten eerste is het raadzaam altijd onze Oddsvergelijker te gebruiken. Zo weet je direct bij welke bookmaker jouw weddenschap het grootste rendement oplevert. Daarnaast raden wij aan een account aan te maken bij meerdere bookmakers. Op die manier profiteer je naast de hoogste quoteringen ook van de vele welkomstbonussen die de bookmakers steeds weer aanbieden. Grote kans dat dit jou een fijne stortingsbonus of Free Bets oplevert.

Veelgestelde vragen

Bij welke bookmaker vind je de hoogste quoteringen voor de Bundesliga?

Hoe werkt de Oddsvergelijker van Oddsbeater?

Hoe kan ik inzetten op de Bundesliga?

Kan ik inzetten op de kampioen van de Bundesliga?

Hoe kom ik aan Free Bets?