Wedden op de Serie A

Heb jij de mazzel gehad om Marco van Basten, Frank Rijkaard en Ruud Gullit te zien schitteren in het prachtige shirt van AC Milan? Of ben jij wat jonger en ga jij momenteel lekker op de bijdrage die Marten de Roon, Hans Hateboer en Teun Koopmeiners leveren aan het aanvallende spel van Atalanta Bergamo? Ook al zijn deze twee generaties absoluut niet met elkaar te vergelijken, duidelijk is dat de Serie A weer de schwung te pakken heeft die het vroeger had.


Door de grote Nederlandse inbreng is wedden op de Serie A populairder dan ooit. Wekelijks kies jij jouw favoriete wedstrijden, waarbij jij op voorhand kunt voorspellen wie de wedstrijd gaat winnen. En dat terwijl je hier ook nog eens geld mee kan verdienen. Buiten de aanvallende intenties die de Serie A sinds een aantal jaar te bieden heeft, is het plaatsen van weddenschappen op de Italiaanse competitie daarom interessanter dan ooit. Uiteraard zorg je er wel voor dat je op de hoogte bent van de hoogste quoteringen middels de Oddsvergelijker van OddsBeater.

Gokken op teams/spelers

Vraag het je vader of oom maar na en waarschijnlijk lopen zij leeg met prachtige herinneringen aan het Italiaanse voetbal van vroeger. Het was de eerder genoemde ‘Grote 3’ van AC Milan die menig Nederlander lieten smullen van hun waanzinnige kwaliteiten. Met grote regelmaat blonken zij uit in de Serie A. In deze Serie A wordt jaarlijks door 20 ploegen gestreden om die felbegeerde Scudetto. Na een jarenlange hegemonie van Juventus is de spanning op het hoogste niveau in Italië aardig terug, aangezien ploegen als Napoli, AC Milan en Inter Milan tegenwoordig de dienst uitmaken.


Elke week heb jij de mogelijkheid in te zetten op de 10 gespeelde wedstrijden. Aangezien de verschillen tussen Italiaanse ploegen niet al te gek groot zijn, vinden er met grote regelmaat flinke verrassingen plaats. Zo won Sassuolo in januari ’23 zomaar met 5-2 in San Siro. Deze overwinning leek er overigens redelijk aan te komen, aangezien AC Milan in een flinke vormdip was beland. Het is daarom aan te raden om de competitie op de voet te volgen en op de hoogte te zijn van de meest recente ontwikkelingen. Want iemand met een beetje verstand van gokken had vooraf kunnen voorspellen dat AC Milan weleens tegen puntverlies aan zou kunnen lopen. Dit maakt het gokken op de Serie A extreem boeiend!


Naast het inzetten op 1 van de 20 teams, is het ook bijzonder interessant om in te zetten op doelpuntenmakers of het aantal schoten van een bepaalde speler. Met behulp van de nodige online tools ben jij volledig op de hoogte van de data van spelers, waaruit jij de nodige conclusies kunt trekken. Houd daarom altijd de laatste ontwikkelingen in de gaten en wees er op tijd bij als jij ziet dat een speler als Victor Osimhen er opeens op los begint te schieten. Dit kan je namelijk prettige beloningen opleveren.

Wedden op de kampioen van de Serie A

Doordat de onderlinge verschillen vaak niet al te veel verschillen, ontvang je hoge quoteringen voor het voorspellen van de landskampioen door het plaatsen van een Outright weddenschap. Zo had jij dit jaar ongetwijfeld redelijk rijk kunnen worden als jij voorafgaand aan het seizoen had ingezet op Napoli als kampioen. Dit maakt het gokken op de Serie A interessant voor elke speler.

Wie zijn de favorieten?

We hebben in dit artikel eerder aangegeven dat Juventus de afgelopen jaren volledig domineerde. Na 9 kampioenschappen op rij was het echter Inter Milan dat aan het langste eind trok in het seizoen 2020-2021. Een jaar later was het AC Milan dat de titel in de lucht mocht houden. Dit was voor het eerst sinds 2010-2011, waardoor de Milanezen eindelijk weer eens feest konden vieren.


Zoals eerder gezegd had je veel geld kunnen verdienen als jij voorafgaand aan het seizoen 2022-2023 had ingezet op Napoli. De Napolitanen kenden een ijzersterk seizoen. En dat is iets wat niet iedereen had verwacht. Wel is duidelijk dat er vanaf nu goed rekening moet worden gehouden met de prestaties van de Zuid-Italianen.


Naast het voorspellen van de kampioen is het ook mogelijk te wedden op de degradatiekandidaten. Hierin ontvang je vaak de laagste quoteringen voor ploegen die net gepromoveerd zijn. Houd hierin goed in de gaten wat ploegen in de zomerstop doen, zodat je een beeld van de selecties hebt en wellicht een outright weddenschap kunt plaatsen op een team dat volgens jou gaat degraderen.

Meer wedopties uitgelegd

De mogelijkheden voor het plaatsen van een weddenschap zijn eindeloos en dat maakt wedden op voetbal zo leuk. Hieronder volgt een lijst van de meest populaire weddenschappen:

  1. (Eerste) doelpuntenmaker
  2. 1X2 wedmarkt
  3. European Handicap
  4. Aantal schoten op doel speler
  5. Topscorer Serie A


Naast de bovenstaande 5 wedmarkten heb je nog veel meer mogelijkheden voor het plaatsen van weddenschappen op het Italiaanse voetbal. Zo kan je op voorhand voorspellen wie de titel wint of wie er bijvoorbeeld degradeert. Andere zeer interessante wedmarkten zijn de dubbele kans of het voorspellen van het aantal doelpunten dat gaat vallen. Denk hierbij aan meer of minder dan 2,5 doelpunten bij een wedstrijd als Inter Milan – Lazio Roma. Het is hierom belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de statistieken van alle teams.

Beste Serie A bookmakers

Het kiezen van de juiste bookmaker is voor iedereen verschillend. De ene persoon vindt het vooral belangrijk dat het wedden eenvoudig is, terwijl een andere speler gewoon een heel goed gevoel heeft bij een bookmaker. Wij zijn van mening dat je te allen tijde moet wedden bij de bookmaker die de hoogste quoteringen biedt. In onze Oddsvergelijker zie jij exact bij welke bookmaker die per evenement het geval is. Zorg er daarnaast voor dat je een account bij meerdere bookmakers hebt. Hierdoor geniet van extra welkomstbonussen en kan jij altijd wedden voor de hoogste quoteringen.

Veelgestelde vragen

Welke bookmaker heeft de hoogste odds voor de Serie A?

Hoe werkt de Oddsvergelijker van Oddsbeater?

Hoe krijg ik stortingsbonussen?

Hoe oud moet ik zijn voor het wedden op voetbal?

Wat zijn Free Bets?