De laatste speelrondes

De laatste speelrondes

28-05-2023

Het is tijd voor de laatste speelronde in de Eredivisie. Bijna alle posities zijn vergeven, maar gelukkig staat er bovenin de competitie nog meer dan genoeg op het spel. Zo kan er nog een hoop gebeuren bij de nummers 2, 3 en 4. Gelukkig zien we met AZ - PSV en FC Twente - Ajax wedstrijden die hier direct invloed op hebben. Ook de Premier League kent zijn laatste speelronde. De top 4 is inmiddels bekend, waardoor het vooral onderin bijzonder spannend is. Weet Leicester City degradatie te voorkomen? Dan moeten ze winnen van West Ham United. Wij bereiden je voor op de genoemde wedstrijden en geven je 3 wedtips.

AZ Alkmaar - PSV 

De afgelopen week is PSV de club die veruit het meest in het nieuws is gekomen. En wat voetbalclubs betreft is dit vaak een teken dat er iets niet helemaal goed gaat. Trainer Ruud van Nistelrooij stapte per direct op na een gebrek aan vertrouwen uit de spelersgroep en de directie, waardoor de Eindhovenaren de laatste wedstrijd van het seizoen onder hoogspanning staan. En dan moet er ook nog eens minimaal 1 punt worden behaald op bezoek bij AZ Alkmaar, de ploeg die nog kans maakt op de 3e plek. Houdt PSV zich staande? Of dendert AZ over de Brabanders heen?

Meer dan 0,5 schoten Jordy Clasie

Opvallend genoeg was het Jordy Clasie die de afgelopen 2 wedstrijden het doel wist te vinden. Zowel tegen NEC Nijmegen als FC Emmen maakte de oud-Feyenoorder een doelpunt. In totaal leidt dit inmiddels tot 3 wedstrijden op rij waarbij de middenvelder een schot lost. Wij denken dat hij het vandaag opnieuw gaat doen. Meer dan 0,5 schoten van Jordy Clasie levert je bij bet365 een quotering van 1,83 op. 

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker.

FC Twente - Ajax

Ajax moet vandaag winnen in de Grolsch Veste in Enschede om kans te maken op de 2e positie, een positie die recht geeft op de voorronde Champions League. Hiervoor dient PSV echter ook te verliezen van AZ Alkmaar. Aangezien dit laatste absoluut mogelijk is, zullen de Amsterdammers alles uit de kast halen om te winnen van FC Twente. Is dit makkelijk? Absoluut niet, aangezien geen enkele tegenstander van de Tukkers wist te winnen in het oosten. Het was alleen Ajax dat dit seizoen won in het bekertoernooi (0-1). Sleept Ajax de 3 punten uit het vuur?

Asian Handicap +0,5 - FC Twente

Zoals gezegd verloor FC Twente geen enkele van de 16 gespeelde wedstrijden in het eigen stadion. Een ongekende prestatie van de ploeg uit Enschede die hierdoor van de Grolsch Veste een onneembare vesting heeft gemaakt. Om die reden verwachten wij dat ook Ajax vandaag niet gaat winnen. De Amsterdammers verkeren namelijk ook al maanden niet in bloedvorm. Wij gaan voor een Asian Handicap +0,5 voor FC Twente, waarin Ajax niet wint. Een Asian Handicap +0,5 voor FC Twente levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,10 op. 

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker.

Leicester City - West Ham United

Zeven jaar geleden werd Leicester City tot ieders verbazing kampioen van Engeland. Dit jaar is het alle hens aan dek en zijn The Foxes gedegradeerd als er niet van West Ham United wordt gewonnen. De achterstand op nummer 17 Everton bedraagt 2 punten, waardoor er eigenlijk een wonder moet gebeuren. Zeker omdat Everton thuis speelt tegen het al veilige AFC Bournemouth. Voor West Ham United is het seizoen in de Premier League klaar. Wel wordt er in Londen reikhalzend uitgekeken naar de finale van de UEFA Conference League. 

Winst Leicester City

Duidelijk is dat Leicester City niet in vorm is. Echter valt het ook op dat West Ham United elk van hun laatste 3 uitwedstrijden redelijk kansloos verloor. Daarnaast staat er voor The Hammers niets meer op het spel, terwijl de belangen voor thuisploeg Leicester City bekend zijn. Om die reden verwachten wij dat Leicester City gaat winnen, plus we hebben gisteren gezien dat er alles kan gebeuren op zo'n laatste speeldag. Ondanks dit blijft het lot van The Foxes uiteraard afhankelijk van de andere wedstrijd tussen Everton en AFC Bournemouth op Goodison Park. Winst voor Leicester City levert je bij Circus een quotering van 1,95 op. 

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën