De top 4 in actie

De top 4 in actie

16-04-2023

We sluiten de week af met onze Weekend Preview voor de zondag. Vandaag zien we de gehele traditionele Nederlandse top 3 in actie, waardoor Feyenoord opnieuw een stapje dichter bij de eerste landstitel sinds 2017 kan komen. Feyenoord gaat op bezoek bij SC Cambuur, een wedstrijd die op het eerste oog redelijk eenvoudig lijkt voor de Rotterdammers. Ajax moet in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen proberen PSV voor te blijven in de strijd om de 2e plek. In Engeland zijn we dat titelfavoriet Arsenal de Londense derby tegen West Ham United speelt. Weten The Gunners door voorsprong op Manchester City te behouden? Wij vertellen je alles over de huidige vorm van de spelende teams en geven je, zoals je van ons gewend bent, een aantal interessante en mogelijk winstgevende wedtips. Ben jij er klaar voor?

SC Cambuur - Feyenoord

We trappen af met Feyenoord. De Rotterdammers stevenen af op het kampioenschap en zijn nog maar een paar wedstrijden verwijderd van het omhoog houden van de titel. Vandaag gaat de ploeg van Arne Slot op bezoek bij hekkensluiter SC Cambuur. Dat is inderdaad andere koek dan het AS Roma van José Mourinho. Cambuur lijkt de boel te hebben opgegeven en staat inmiddels 8 punten achter op een veilige 16e plek. Doet Feyenoord wat het moet doen en pakken zij opnieuw 3 punten? Of zorgt de ploeg uit Leeuwarden voor het 8e wereldwonder en weten zij Feyenoord van winnen af te houden?

Doelpunt Santiago Giménez

Dat Feyenoord momenteel zo lekker presteert, heeft De Stadionclub voor een groot deel te danken aan aanvaller Santiago Giménez. De Mexicaan scoort er lustig op los en gaat wekelijks zichtbaar beter spelen. Zo wist hij in al zijn laatste 4 wedstrijden te scoren. Wij verwachten dat Feyenoord vanavond veruit de bovenliggende partij gaat zijn, waardoor de Rotterdammers ongetwijfeld meerdere goals gaan maken. Hierin kan het bijna niet anders dan dat de spits er eentje in prikt. Wij gaan voor minimaal 1 doelpunt voor Santiago Giménez. Dit levert je bij bet365 een quotering van 2,05 op.

Ajax - FC Emmen

Nummer 2 van de Eredivisie, Ajax, neemt het vandaag op tegen nummer 15 FC Emmen. Ajax kwam de laatste week voornamelijk in het nieuws door de aanstelling van een nieuwe technisch directeur. Met behulp van de Duitser Sven Mislintat moeten de Amsterdammers volgend jaar weer een selectie op de been hebben die wel mee kan strijden om de titel. Daarin lijkt overigens een rol te zijn weggelegd voor John Heitinga, de trainer die het vertrouwen leek te krijgen van Tadic en Mislintat. Vandaag ontvangt Ajax het laag geklasseerde FC Emmen. De ploeg uit Drenthe vecht nog altijd tegen degradatie en kwam eerder dit jaar knap terug na een achterstand tegen de Amsterdammers. Op de Meerdijk werd het vlak voor het WK namelijk 3-3. Doet Ajax wat het moet doen en verslaat het FC Emmen?

European Handicap -2 - Ajax

Wij verwachten dat Ajax, net als in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, ruim gaat winnen. De laatste 3 edities van Ajax tegen Emmen in de Johan Cruijff Arena eindigden namelijk in 4-0, 5-0 en 5-0. Dit laat ons zien dat de ploeg van Dick Lukkien maar weinig heeft te zoeken in de hoofdstad. Daarbij leek het vorige week vooral Steven Berghuis te zijn die zijn ploeg bij de hand nam en zichzelf graag wilde bewijzen op zijn oude vertrouwde plek op rechtsbuiten. Wij gaan mede hierdoor opnieuw voor een ruime overwinning van Ajax. Een overwinning met 3 doelpunten verschil. Een European Handicap -2 voor Ajax levert je bij Holland Casino Online een quotering van 1,90 op.

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker.

West Ham United - Arsenal

Na de overwinning van Manchester City op Leicester City kan Arsenal vandaag niets anders doen dan winnen. Dit moet de ploeg van Mikel Arteta bewerkstelligen in een stadion dat niet al te ver van het Emirates Stadium te vinden is. Het stadion van tegenstander West Ham United is namelijk maar 20 minuutjes verder met de auto. The Hammers kennen een teleurstellend seizoen en zijn momenteel terug te vinden op de 14e plek. Dit lijkt redelijk veilig met het oog op degradatie. Toch is de voorsprong op nummer 18 Nottingham Forest maar 3 punten. Hierdoor spreken we van een wedstrijd waarin beide ploegen moeten winnen om hun doelen te bereiken. Gezien het feit dat het om een Londense derby gaat, kunnen we niets anders verwachten dan een intense Premier League wedstrijd met alles erop en eraan! Wie trekt er aan het langste eind?

Beide teams scoren - Ja

Dat Arsenal er lekker in zit, staat als een paal boven water. Toch valt het op dat ze het doel de laatste tijd amper schoon weten te houden. In de laatste 3 wedstrijden incasseerde men telkens minimaal 1 tegendoelpunt. Gezien het feit dat West Ham United allesbehalve een ploeg is die uit koekenbakkers bestaat, verwachten wij dat ook zij een gaatje in de Arsenal verdediging gaan vinden. Net als in de laatste 4 edities tussen beide ploegen waarin de ploeg van David Moyes als gastheer fungeert. Wij gaan daarom voor beide teams die scoren, een resultaat dat in 7 van de laatste 10 onderlinge duels werd behaald. Beide teams scoren - Ja levert je bij Jack’s een quotering van 1,90 op.

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën