De topper Feyenoord tegen FC Twente

De topper Feyenoord tegen FC Twente

28-01-2024

Vandaag staat de topper tussen de nummers 2 en 3 van de Eredivisie op het programma. FC Twente pakt namelijk de bus richting Rotterdam om het regerend landskampioen Feyenoord zo moeilijk mogelijk te maken. Behoudt Feyenoord de voorsprong op FC Twente? Nummer 4 AZ Alkmaar speelt vandaag in Friesland tegen SC Heerenveen en probeert de matige vorm van de laatste weken te doorbreken. Tot slot staat er in de Italiaanse Serie A een mooie wedstrijd tussen Fiorentina en Inter Milan op het programma. Reden genoeg om hier eens dieper op in te gaan en jou te trakteren op wedtips. 

Feyenoord - FC Twente

De Rotterdamse Kuip is dit weekend het toneel voor de mooiste wedstrijd van het weekend. De strijd om rechtstreekse plaatsing voor de Champions League lijkt in het voordeel van Feyenoord te vallen. Toch weten we allemaal dat het seizoen nog lang genoeg is. FC Twente moet vandaag echter winnen in de havenstad om de Rotterdammers onder druk te houden. Wel moeten de mannen van Joseph Oosting beter spelen dan vorige week in Nijmegen. Heeft FC Twente Feyenoord na vandaag nog in het vizier?

Beide teams scoren - JA

Feyenoord speelde afgelopen week een belangrijke wedstrijd tegen PSV die met 1-0 werd gewonnen. Wel was duidelijk dat PSV 100% een penalty tegen zou moeten krijgen. Dit meevallertje zorgde er echter wel voor dat Feyenoord voor het eerst in lange tijd de ‘0’ wist te houden in eigen huis. In de Eredivisie is het namelijk al 3 wedstrijden op rij niet gelukt om het doel schoon te houden. Om die reden verwachten we, naast een of meer treffers van de ploeg van Arne Slot, vandaag minimaal een tegendoelpunt voor Feyenoord. Dit leidt tot beide teams scoren - JA en levert je bij Circus een quotering van 1,81 op. 

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker.

SC Heerenveen - AZ Alkmaar

Voor AZ Alkmaar is het hoog tijd om de vorm te herpakken. De voorsprong op nummer 5 slinkt met de week en de magere resultaten worden helaas voor de Noord-Hollanders aan elkaar geregen. In de laatste 6 duels werd namelijk maar 1 keer gewonnen. Dit leidde onlangs tot het ontslag van trainer Pascal Jansen. Duidelijk was direct dat het ook onder leiding van Maarten Martens een lastig karwei blijkt te zijn om wedstrijden te winnen. Gelukkig voor AZ zit Heerenveen ook matig in de wedstrijd. Met 1 overwinning in de laatste 5 wedstrijden en de 0-3 nederlaag tegen Excelsior nog op het netvlies, is het voor beide ploegen alle hens aan dek. 

Asian Handicap +0,5 - SC Heerenveen

Heerenveen in eigen huis leek de laatste maanden 2023 een gelukkige combinatie. Toch ging het vlak voor de kerst lelijk mis tegen FC Volendam, aangezien de nummer 17 zowaar met 1-2 won in het Abe Lenstra Stadion. Daarvoor waren de Super Friezen lange tijd ongenaakbaar en wonnen ze driemaal op rij met 3-0 van respectievelijk Heracles Almelo, Fortuna Sittard en Almere City. Wij denken dat de ploeg van Kees van Wonderen zich vandaag enigszins herpakt en minimaal een gelijkspel pakt. Een Asian Handicap +0,5 voor SC Heerenveen levert je bij LeoVegas een quotering van 1,70 op. 

Check de actuele Eredivisie odds in onze Oddsvergelijker.

Fiorentina - Inter Milan

Aan Inter Milan vandaag de taak om de op papier zeer lastige uitwedstrijden tegen Fiorentina winnend af te sluiten. Dit is een zeer belangrijke pot voor de ploeg uit Milaan, aangezien Juventus de nerazzurri vorige week zowaar voorbij ging op de ranglijst. De ploeg van Stefan de Vrij heeft weliswaar een wedstrijd minder gespeeld dan de Oude Dame, maar toch moet dit even hard aankomen. Fiorentina kent een waanzinnig goed seizoen en staat op een verdienstelijke 4e plek. Wel werd La Viola de laatste weken meermaals met beide voeten op de grond gezet door Sassuolo, Napoli en Udinese. Herovert Inter de koppositie?

Meer dan 0,5 schoten op doel - Lucas Beltrán

Een van de meest spraakmakende voetballers van Fiorentina is de Argentijnse aanvaller Lucas Beltrán. De in Cordoba geboren spits scoorde namelijk in 3 van zijn laatste 4 wedstrijden in het eigen Stadio Artemio Franchi. Bovendien laat Fiorentina dit seizoen zien dat men zeer sterk is tijdens thuiswedstrijden. Zo pakte de ploeg van trainer Vincenzo Italiano 13 punten uit de laatste 5 duels in eigen huis. Wij denken dat Beltrán vanavond weer een mooie rol gaat spelen en minimaal 1 schot op doel lost. Meer dan 0,5 schoten op doel van Lucas Beltrán levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,80 op.

Check de actuele Serie A odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën