De traditionele top 3 in actie

De traditionele top 3 in actie

26-02-2023

We sluiten de week zoals gewoonlijk af met onze geroemde Weekend Preview van de zondag. Ga er maar eens even lekker voor zitten want vandaag zien we de traditionele top-3 van Nederland in actie. Zo gaat Feyenoord om 12.15 uur op bezoek bij Fortuna Sittard, neemt Ajax het om 14.30 uur in Arnhem op tegen Vitesse en ontvangt PSV FC Twente om 16.45 uur. Gezien de belangen in de Eredivisie kunnen we vandaag dan ook niet anders dan onszelf volledig focussen op de vaderlandse competitie. Wij behandelen alle drie de wedstrijden en geven je, zoals je van ons gewend bent, drie mooie wedtips.

Fortuna Sittard - Feyenoord

De laatste weken werd er bij Feyenoord veelal gesproken over de bizar lastige reeks die zij hebben gespeeld. Zo hebben de Rotterdammers onder andere wedstrijden tegen PSV, Ajax, FC Twente en AZ Alkmaar achter de rug. De ploeg uit de havenstad is hier goed uitgekomen en staat nog altijd bovenaan. Toch kan er op voorhand niet worden gesproken over een walkover, wanneer de ploeg van Arne Slot op bezoek gaat bij Fortuna Sittard. De Limburgers ondergaan een prima seizoen en zijn onder de ietwat gekke trainer Velasquez flink opgeklommen. Kunnen zij wellicht een puntje van Feyenoord afsnoepen?

Beide teams scoren - JA

Zoals gezegd ondergaan beide ploegen een zeer sterk seizoen. Fortuna pakte knap 10 punten uit de laatste 5 Eredivisiewedstrijden, waarin het onder andere knap met 2-2 gelijk speelde tegen PSV. Feyenoord kende een iets lastiger programma en pakte 1 puntje meer in de laatste 5 duels in eigen land. Opvallend is dat Feyenoord zeer knappe resultaten boekt, maar dat ze altijd wel een tegendoelpunt moeten slikken. Om die reden verwachten wij dat beide teams vandaag op het scorebord komen te staan. Net als tijdens de laatste vijf edities in Sittard. Beide teams scoren - JA levert je bij Unibet een quotering van 1,86 op.

Check de actuele Eredivisie quoteringen in onze Oddsvergelijker.

Vitesse - Ajax

We gaan snel door naar de nummer 2 van de Eredivisie. Het opgeklommen Ajax reist vandaag namelijk af richting de GelreDome en gaat strijden voor alweer de 5e overwinning op rij. Waar de 4 voorgaande potjes relatief eenvoudig waren, is een bezoekje aan Vitesse doorgaans een lastig karwei voor de Amsterdammers. Al moet wel gezegd worden dat Vitesse dit seizoen absoluut minder is dan in voorgaande jaren. Waar een play-off plek in de afgelopen jaren vaste prik was, staat de ploeg van Phillip Cocu momenteel op een teleurstellende 13e positie. Weet Ajax opnieuw te winnen en in het spoor van Feyenoord te blijven?

Doelpunt Dusan Tadic

Er is de laatste weken bijzonder veel gesproken over de Servische gigant en tevens aanvoerder van Ajax. Dusan Tadic maakte vorige week tegen Sparta alweer zijn 100e doelpunt voor Ajax en neemt zijn ploeg overduidelijk bij de hand. Zijn nieuwe positie in de spits doet hem blijkbaar goed, aangezien hij zowaar weer is betrokken bij bijna elk doelpunt. Zelfs het scoren gaat hem de laatste weken weer beter af. Zo maakte hij er vorige week in de eigen Johan Cruijff Arena twee doelpunten. Wij denken dat hij ook vandaag in Arnhem het net gaat vinden. Een zeer interessante bet, aangezien de quotering vrij hoog ligt. Bij Jack's ontvang je hier een quotering van 3,70 voor.

PSV - FC Twente

We sluiten deze Preview af met de op papier meest aantrekkelijke wedstrijd. FC Twente gaat vandaag op bezoek in het Phillips Stadion van PSV Eindhoven. De Eindhovenaren werden afgelopen donderdag uitgeschakeld in de Europa League, waardoor de volledige focus op de beker en competitie kan. Wat betreft de competitie zal de ploeg van Ruud van Nistelrooij vandaag moeten winnen. De achterstand op Feyenoord is flink opgelopen, terwijl ook Ajax langzamerhand weg begint te lopen. Komt FC Twente na vandaag weer op gelijke hoogte met PSV? Of haken ze definitief af voor een plek in de top 3?

Meer dan 2,5 doelpunten

Wedstrijden in de Eredivisie van PSV en FC Twente zijn doorgaans vrij doelpuntrijk. Buiten de thuiswedstrijd tegen Sevilla vielen er in de laatste 5 wedstrijden van de Eindhovenaren steeds minimaal 3 doelpunten. Daarnaast zien we dat er in de meest recente wedstrijden tussen beide ploegen ook voldoende spektakel plaatsvindt. De 4 laatste ontmoetingen tussen beide ploegen leverden namelijk in totaal 19 doelpunten op. Dit is een gemiddelde van 4,75(!) Om die reden gaan wij vandaag voor meer dan 2,5 doelpunten tijdens PSV - FC Twente. Dit levert je bij bet365 een quotering van 1,73 op.

Check de actuele Eredivisie quoteringen in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën