Een midweekje Premier League

Een midweekje Premier League

30-01-2024

Waar de meest recente dinsdagen recentelijk vooral in het teken stonden van de Turkse Süper Lig, de Afrika Cup en de nationale bekertoernooien, mogen we ons vandaag opmaken voor een avondje Premier League voetbal. In Engeland staat er dit weekend een midweekse speelronde op het programma. Zo geniet je vandaag onder andere van Nottingham Forest - Arsenal, Aston Villa - Newcastle United en Fulham - Everton. Wij vertellen je alles over de 3 genoemde wedstrijden en geven je per wedstrijd een wedtip!

Nottingham Forest - Arsenal

We trappen vandaag af op The City Ground, het stadion van Nottingham Forest. Hier gaat de thuisploeg, de nummer 16 van de ranglijst, proberen om punten af te snoepen van Arsenal. Van Arsenal mogen we zeggen dat ze enigszins uit vorm zijn geweest. Voor een periode rond de jaarwisseling werd er maar 1 wedstrijd uit 7 duels gewonnen. Toch boekten The Gunners vorige week een ruime 5-0 zege op Crystal Palace, een zege die de ploeg van Mikel Arteta ongetwijfeld een boost geeft. Om de druk op Liverpool te behouden moet er daarbij gewonnen worden van de degradatiekandidaat. Of weten The Tricky Trees te verrassen?

Asian Handicap +0,5 - Nottingham Forest

Arsenal mag dan wel van Crystal Palace hebben gewonnen in het Emirates Stadium, buitenshuis gaat het allesbehalve voor de wind voor de ploeg uit Londen. Geen van de laatste 3 duels op vreemde bodem werd namelijk gewonnen. En dat terwijl Nottingham Forest inmiddels 2 thuiswedstrijden op rij ongeslagen is en onder andere van Manchester United wist te winnen. Om die reden gaan wij voor een kleine verrassing, waarbij Arsenal opnieuw averij oploopt. Dit leidt tot een Asian Handicap +0,5 voor Nottingham Forest en levert je bij LiveScore Bet een quotering van 3,05 op. 

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker. 

Aston Villa - Newcastle United

Voor Aston Villa is het eigenlijk niet al een seizoen om nooit te vergeten. De ploeg uit Birmingham staat momenteel op een 4e positie, een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op Champions League voetbal. Goed om te benoemen is het feit dat The Villans zeer dicht bij de nummers 2 en 3, Manchester City en Arsenal, staat. Hierdoor kan de ploeg van Unai Emery zelfs nog omhoog kijken. Newcastle United ondergaat een tegenvallend seizoen. De ploeg werd al snel uitgeschakeld in de Champions League, terwijl men het in de Premier League momenteel met een teleurstellende 10e plek moet doen. Weten The Magpies het tij te keren?

Winst Aston Villa

Een ding is dit seizoen duidelijk geworden in de Engelse Premier League. En dat is dat een bezoekje aan Villa Park voor niemand succesvol is geweest. Negen van de tien thuiswedstrijden werden gewonnen, waaronder wedstrijden tegen Arsenal en Manchester City. Alleen tegen hekkensluiter Sheffield United werd verrassend puntverlies geleden. Newcastle daarentegen verloor de laatste 5 duels buiten St James Park. Om die reden kunnen wij ons niets anders voorstellen dan een zege voor Aston Villa. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,88 op. 

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker. 

Fulham - Everton

We eindigen deze Dinsdag Preview met de wedstrijd tussen Fulham en Everton, twee klassieke clubs uit het Engelse voetbal. Beide ploegen dromen ervan om weer eens mee te doen om Europees voetbal, maar ook dit jaar zit dit er niet in. Everton staat mede door de 10 punten in mindering op een 17e positie, terwijl thuisclub Fulham het momenteel met een 13e plek moet doen. Beide ploegen kunnen eigenlijk niets anders dan een overwinning gebruiken om de weg omhoog in te zetten. Wel dient er hiervoor iets te veranderen aan de huidige vorm. Niet voor niets werden beide clubs afgelopen weekend uitgeschakeld in de FA Cup.

Minder dan 2,5 doelpunten

Beide ploegen lijken voornamelijk moeite te hebben met het maken van doelpunten. Zo kwamen The Toffees uit Liverpool in de laatste 5 duels tot maar 2 doelpunten, terwijl Fulham het met 3 doelpunten uit de laatste 5 duels ook niet bepaald goed doet. Dit leidt automatisch tot wedstrijden met weinig doelpunten. In 80% van de laatste 5 duels van Fulham werd er maximaal 2 keer gescoord. Bij Everton ligt dit percentage op 60%. Reden genoeg voor ons om voor minder dan 2,5 doelpunten te gaan. Net zoals in 80% van de laatste 5 onderlinge ontmoetingen. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij Circus een quotering van 1,78 op. 

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën