Midweeks avondje competitievoetbal!

Midweeks avondje competitievoetbal!

02-04-2024

Net als gisteren wordt er vanavond volop gevoetbald in de Nederlandse Eredivisie en de Engelse Premier League. De mooiste wedstrijden in ons eigen kikkerlandje zijn Heerenveen - FC Twente en Heracles - AZ Alkmaar. Aan de andere kant van de Noordzee zijn alle ogen gericht op Manchester City - Aston Villa. Kan Manchester City zich herpakken van het onverwachte puntverlies tegen Arsenal? Wij vertellen je meer over de genoemde wedstrijden en geven je 3 wedtips.

Heerenveen - FC Twente

We beginnen in het noorden van Nederland. In het Abe Lenstra Stadion spelen SC Heerenveen en FC Twente namelijk tegen elkaar. FC Twente kent een heerlijk seizoen en won afgelopen weekend de derby tegen Heracles Almelo. Moeizaam weliswaar, maar elke zege telt. SC Heerenveen, de ploeg van kersvers international Thom Haye (Indonesië) staat 11e en moet alle zeilen bijzetten om de play-offs te halen. Te beginnen met het behalen van punten. 1 puntje in 3 duels is namelijk niet genoeg voor de Super Friezen.

Meer dan 2,5 doelpunten

Wedstrijden tussen Heerenveen en FC Twente zijn doorgaans een lust voor het oog. In 4 van de laatste 5 onderlinge duels vielen er namelijk minimaal 3 treffers. Als we dit alleen betrekken op wedstrijden in het Abe Lenstra Stadion, dan zien we dat er in de laatste 3 onderlinge duels minimaal 3 treffers vielen. Wij denken daarom dat er vandaag weer genoeg te smullen valt. Meer dan 2,5 doelpunten levert je bij Circus een quotering van 1,70 op.

Check de actuele Eredivisie quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

Heracles - AZ Alkmaar

Na de jaarwisseling leek het even goed mis te zijn bij AZ Alkmaar. Er werd lange tijd geen wedstrijd gewonnen. En toch herpakte de Alkmaarders zich op tijd en houden ze Ajax nog altijd goed op afstand. Hierdoor lijken de Noord-Hollanders af te stevenen op een 4e plek die recht geeft op Europees voetbal. Heracles Almelo staat 14e en moet toch nog even naar beneden kijken. De voorsprong op de gevreesde 16e plek is maar 4 puntjes. Kan Heracles, net als in de jaren van Martin Pieckenhagen, verrassen tegen AZ Alkmaar?

AZ wint zonder tegendoelpunt

Wij zien een AZ dat de boel achterin de laatste weken keurig op orde heeft. Er werden 5 van de laatste 6 duels gewonnen, waarbij men in de laatste 5 duels zelfs maar 1 tegendoelpunt om de oren kreeg. Dit was een maand geleden in de uitwedstrijd tegen Sparta op Het Kasteel. De laatste 3 wedstrijden hield men de ‘0’. Daarom verwachten wij opnieuw een degelijke zege van AZ Alkmaar waarin men opnieuw geen tegendoelpunt incasseert. Dit levert je bij bet365 een quotering van 2,50 op.

Check de actuele Eredivisie quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

Manchester City - Aston Villa

We sluiten deze Woensdag Preview af in de top van het Engelse voetbal. Het is namelijk tijd voor een duel tussen de nummers 3 en 4 van de ranglijst. Manchester City staat momenteel 3e en heeft dit vooral te danken aan de off-day tegen Arsenal. De wedstrijd eindigde in 0-0, wat betekende dat The Citizens voor het eerst in 58 thuisduels niet tot scoren kwamen. Eerder dit seizoen liet Aston Villa zien hoe je Manchester City bestrijdt: volle bak vooruit en niet aan voetballen toe laten komen. Het resultaat? Een 1-0 zege voor The Villans. Kan de ploeg uit Birmingham weer stunten?

Meer dan 0,5 schoten op doel - Ollie Watkins

Ollie Watkins liet dit seizoen al meermaals zien dat hij een van de beste spitsen in de Premier League is. Dat Aston Villa daarnaast een ijzersterke periode in uitduels neerzet, heeft met onder andere aan hem te danken. 5 goals in de laatste 4 uitduels is namelijk een prestatie van wereldformaat. Of hij vanavond zijn 17e van het seizoen maakt? Dat laten we nog even in het midden. Wel zien wij hem minimaal 1 keer het vijandelijke doel onder vuur nemen. Meer dan 0,5 schoten op doel van Ollie Watkins levert je bij Unibet een quotering van 1,78 op.

Check de actuele Premier League quoteringen nu in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën