PEC op jacht naar de koppositie

PEC op jacht naar de koppositie

12-12-2022

Voor de gemiddelde voetballiefhebber was het gisteren ongetwijfeld even schakelen. Van de kraker tussen Engeland en Frankrijk naar het treffen tussen Almere City en ADO Den Haag. Toch bewees de Keuken Kampioen Divisie maar weer eens één van de leukste competities ter wereld te zijn. Er werd weer volop gescoord, Heracles won knap met 3-1 op bezoek bij Roda JC en ADO ging door met dramatisch presteren. Laten we voor hen hopen dat Dick Advocaat het tij kan keren. Ook vandaag staan er een tweetal wedstrijden op het programma. En wie anders dan de mannen van OddsBeater bereiden je hierop voor?

PEC Zwolle - Helmond Sport

We beginnen uiteraard met de wedstrijd van nummer twee PEC Zwolle. De degradant van vorig jaar staat momenteel op een 2e plaats met 5 punten minder dan koploper Heracles Almelo. Daarbij moet gezegd worden dat de Almeloërs wel een wedstrijd meer hebben gespeeld. PEC is de laatste weken lekker op dreef en wist de afgelopen 3 wedstrijden met volle overtuiging te winnen. Hierin viel met name de spectaculaire 5-2 overwinning op naaste concurrent FC Eindhoven in het oog.

Mochten de Zwollenaren vandaag winnen, dan versterken zij de 2e positie, een plek die aan het eind van het seizoen zorgt voor promotie naar het hoogste niveau van Nederland. Dan moeten ze wel zien te winnen van Helmond Sport. Ondanks de grote ambities van de Brabanders staan ze echter gewoon op een 18e plek. Een plek waar niemand blij van wordt. Lukt het PEC Zwolle om ‘gewoon’ te winnen van Helmond?

European Handicap - PEC Zwolle

Wij verwachten een eclatante zege van nummer twee PEC Zwolle. Ze zijn lekker in vorm en wisten de laatste 3 wedstrijden met ruime cijfers te winnen. Helmond ging in de laatste 5 wedstrijden 3 keer bijzonder hard onderuit, waardoor wij verwachten dat PEC Zwolle met minimaal 2 doelpunten verschil gaat winnen. Een European Handicap -1 voor de ploeg van Dick Schreuder levert je bij Unibet een quotering van 1,79 op.​

Beide teams scoren - JA

PEC Zwolle is de grote favoriet vandaag. Dat staat buiten kijf. Opvallend aan de thuisreeks van de ploeg van Bram van Polen is echter het feit dat ze in alle thuiswedstrijden tot nu toe minimaal één tegendoelpunt kregen. Ook tegen de laagvliegers. Wij gaan daarom mee in deze lijn en verwachten dat Helmond Sport, ondanks de rol van underdog, minimaal 1 doelpunt gaan maken. Beide teams scoren levert je bij Circus een quotering van 1,81 op.

Jong AZ - Jong PSV

De andere wedstrijd van vandaag gaat tussen Jong AZ en Jong PSV. Dit zijn vaak wedstrijden die bijzonder lastig te voorspellen zijn. De ploegen staan op een respectievelijke 7e en 14e plek, waarbij gezegd moet worden dat het verschil tussen beide ploegen maar 4 punten is. Met name de Eindhovenaren gingen de laatste weken door een moeilijke fase, waardoor het sterke begin enigszins is verbloemd. Jong AZ heeft de smaak te pakken en verloor geen enkele van de laatste 4 wedstrijden in de competitie. Wie gaat er vandaag met de zege aan de haal?

Beide teams scoren - NEE

Als we kijken naar de laatste 3 edities van deze wedstrijd, dan zien we dat 1 team telkens de dienst uitmaakte. Dit leidde tot overtuigende overwinningen voor zowel Jong AZ als Jong PSV. Hierin zagen we dan ook uitslagen als 3-0 en 2-0 terugkomen. Wij gaan mee in deze lijn en verwachten dat een van beide ploegen de dienst gaat uitmaken, met uiteindelijk maar één team op het scorebord. Beide teams scoren - NEE levert je bij LiveScore Bet een quotering van 2,45 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën