PSV, AZ en Arsenal in actie

PSV, AZ en Arsenal in actie

23-10-2022

We gaan ons volgende week weer opmaken voor een interessant weekje Europees voetbal. Gisteren behaalden we een prachtige 100% score met een gemiddelde quotering van 2,89. Heb jij meegespeeld? Vandaag gaat PSV op bezoek bij FC Groningen, het goed presterende AZ reist af naar Kralingen om het op te nemen tegen Excelsior en Premier League koploper Arsenal bezoekt St. Mary’s in Southampton. Wij bereiden je voor op deze 3 wedstrijden en voorzien je van een wedtip per wedstrijd. Vergeet echter niet om altijd nog even de laatste quoteringen te checken in onze Oddsvergelijker. Zo zie jij in één oogopslag bij welke bookmaker jij de hoogste quoteringen ontvangt.

FC Groningen - PSV

We beginnen deze Weekend Preview met de wedstrijd tussen FC Groningen en PSV, op het oog een lastige voor de Eindhovenaren. Na de 1-0 nederlaag op bezoek bij Arsenal, dient PSV de goede vorm die het toch heeft voort te zetten in Het Hoge Noorden. Qua timing lijkt het overigens een zeer aangenaam moment om FC Groningen te treffen. De ploeg van Frank Wormuth verloor de laatste 4 Eredivisiewedstrijden en staat momenteel op een 16e plek. Iets wat natuurlijk nooit mag gebeuren bij de Groningers. Weten zij eindelijk weer eens te winnen? Of gaat winst zoals verwacht gewoon naar de Eindhovenaren?

Beide Teams Scoren - JA

Groningen-uit mag op het oog dan lastig zijn, PSV wist de laatste 8 onderlinge edities allemaal te winnen. Dit is dan ook iets wat wij ook vandaag verwachten. Wel zien we dat PSV dit seizoen in 80% van de wedstrijden in de Eredivisie minimaal 1 tegendoelpunt heeft moeten incasseren. Ditzelfde percentage geldt voor het aantal thuiswedstrijden van de Groningers, waarin zij wisten te scoren. Om die reden zien wij veel in Beide Teams Scoren - JA. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,90 op. Niet slecht toch?

Excelsior - AZ Alkmaar

De tweede wedstrijd in deze preview roept bij veel voetballiefhebbers waarschijnlijk de nodige herinneringen op. Het was inderdaad Excelsior dat AZ Alkmaar een tijd geleden van de titel hield door op de laatste speelronde enorm uit te halen tegen de Alkmaarders. Dit leverde uiteindelijk misschien wel het meest spectaculaire Eredivisie slot ooit op. Maar goed, we leven in het heden en naar de geschiedenis kijken heeft geen zin. AZ Alkmaar doet het dit seizoen namelijk weer meer dan prima en staat momenteel op een knappe 4e plek. Ook in Europa gaat het lekker, al moet gezegd worden dat de laatste 2 officiële wedstrijden wel verloren werden. Excelsior kreeg vorige week genadeloos hard op de klote van Ajax, maar presteert toch eigenlijk best oké. De ploeg van Marinus Dijkhuizen staat op een 12e plek.

Beide Teams Scoren - JA

Net als bij de wedstrijd tussen FC Groningen en PSV, verwachten wij ook dat beide teams bij Excelsior en AZ het net gaan vinden. Wij zien AZ namelijk sowieso wel scoren, aangezien Excelsior verdedigend niet al te lekker draait. Daar moeten we echter wel aan toevoegen dat Excelsior in al haar 7 laatste wedstrijden tegen AZ minimaal één goal wist te maken. Beide Teams Scoren - JA levert je, wederom bij Circus, een quotering van 1,75 op.

Southampton - Arsenal

In Engeland zijn alle ogen al sinds het begin van de competitie gericht op Arsenal. The Gunners presteren uitstekend en gaan eigenlijk bijna het gehele seizoen al aan kop. Daarbij hebben zij inmiddels een gat geslagen van 4 punten met naaste concurrent Manchester City. Midweeks was Arsenal overigens nog met 1-0 te sterk voor PSV. Een zuinige uitslag, maar wel werd duidelijk dat Arsenal nog net een maatje te groot is voor de Eindhovenaren. Southampton staat momenteel op een 14e plek en wist vorige week sinds lange tijd weer eens te winnen. Weet Arsenal haar grote voorsprong te behouden? Of gooien The Saints roet in het eten?

Meer dan 1,5 schot op doel - Gabriel Jesus

Eén van de grote mannen bij Arsenal is Gabriel Jesus. De Braziliaanse spits scoort er lekker op los en is elke wedstrijd weer betrokken bij de nodige kansen. Dit hebben we overigens ook tegen PSV weer kunnen zien, waar Gabriel Jesus weer even 3 schoten op doel loste. Dit is een aantal dat hij in veel van zijn wedstrijden tegen de wat mindere ploegen behaalt. Wij zien Arsenal vandaag voornamelijk in de aanval gaan, aangezien Southampton nu eenmaal een ploeg van een minder kaliber is. Wij zien daarom genoeg kansen voor meer dan 1,5 schot op doel van Gabriel Jesus. Dit levert je bij Jack’s een quotering van 2,20 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën