Spanje in actie tegen Noorwegen

Spanje in actie tegen Noorwegen

24-03-2023

We pakken hem dit weekend lekker door met een aantal mooie interlands. Het valt ons nu al op dat het nog lastig is in te schatten hoe alle teams ervoor staan, aangezien veel teams toch alweer maanden niet samen zijn. Daarnaast schijnen er ook nog teams te kampen met griepverschijnselen. Toch staat niets ons in de weg vrolijk door te gaan met het voorbeschouwen op de mooiste interlands van de dag die gepaard gaan met mooie wedtips. Vandaag vertellen we je meer over Spanje - Noorwegen, Kroatië - Wales en Wit-Rusland tegen Zwitserland.

Spanje – Noorwegen

We trappen af met La Furia Roja, de passievolle bijnaam van het Spaanse nationale elftal. Spanje neemt het na een zeer teleurstellend WK in groep A op tegen Noorwegen. Spanje werd tijdens het afgelopen WK in Qatar uitgeschakeld tegen Marokko, waardoor er in de achtste finale al een einde kwam aan het Spaanse sprookje. Daardoor konden de ogen alweer snel op de kwalificatiereeks voor het aankomende EK 2024 in Duitsland. Groep A bestaat uit Spanje, Noorwegen, Schotland, Georgië en Cyprus. Spanje is uiteraard de gedoodverfde favoriet voor de groepswinst. Toch mogen we Noorwegen met Erling Braut Haaland en Martin Odegaard absoluut niet onderschatten. Echter mogen de Spanjaarden vanavond van geluk spreken, aangezien eerstgenoemde moest afhaken met een blessure.

Beide teams scoren – JA 

Als we naar de kwaliteiten van beide teams kijken, dan zien we dat de Spanjaarden uiteraard de grote favoriet zijn. Echter lijkt Noorwegen er door de opmars van Haaland en Odegaard steeds beter voor te staan, waardoor zij zich zomaar eens kunnen gaan plaatsen voor het EK. Tijdens de laatste 4 onderlinge duels tussen beide landen werd er in 3 edities door allebei de teams gescoord. Dit is een resultaat dat de Noren sowieso bijzonder veel halen in hun laatste potjes. 5 van hun laatste 7 interlands waren wedstrijden waarin allebei de ploegen minimaal 1 doelpunt maakten. Om die reden durven wij het aan en gaan we voor beide ploegen die scoren. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,30 op.  

Check de actuele EK Kwalificatie odds nu in onze Oddsvergelijker.

Kroatië – Wales

We pakken hem snel door met de wedstrijd tussen Kroatië en Wales. Kroatië was ook tijdens het afgelopen WK weer zeer dicht bij de finale, ware het niet dat latere wereldkampioen Argentinië hen in de halve finale naar huis stuurde. Toch was het opnieuw een prestatie van wereldformaat, aangezien de Kroaten onder andere België en Brazilië wisten uit te schakelen. Tegenstander Wales nam na het afgelopen teleurstellende WK afscheid van sterspeler Gareth Bale. De aanvaller richt zich vanaf nu op golf, waardoor het van andere spelers moet gaan komen. Echter weten we allemaal dat de Welshman flink achteruitgaan in kwaliteit, waardoor het de vraag is of zij zich ook in 2024 voor het EK kunnen plaatsen.

European Handicap -1 – Kroatië

Als je het ons vraagt, dan is Wales vanavond absoluut kansloos. Er is de laatste interlands amper gewonnen, terwijl de selectie niet meer zo goed is als pak hem beet een half jaar geleden. Kroatië daarentegen dendert hoogstwaarschijnlijk lekker door en hoopt ook de 5e thuiswedstrijd tegen Wales niet te verliezen. Van de eerdere 4 wedstrijden in Kroatië werden er namelijk 3 gewonnen en werd er eentje gelijk gespeeld. Wij durven het aan om voor een European Handicap te gaan, waarin Kroatië met 2 doelpunten verschil wint. Een European Handicap -1 voor Kroatië levert je bij Holland Casino Online een quotering van 2,70 op.

Check de actuele EK Kwalificatie odds nu in onze Oddsvergelijker.

Wit-Rusland – Zwitserland

We sluiten deze Preview af met de wedstrijd tussen Wit-Rusland en Zwitserland. We hoeven er niet omheen te draaien dat de meeste landen ter wereld op dit moment liever niet naar Wit-Rusland afreizen. De redenen hiervoor zijn bekend. Daarom wordt de wedstrijd tussen Wit-Rusland en Zwitserland vanavond in het Servische Novi Sad gespeeld. Veiligheid voorop, zullen we maar zeggen. Wit-Rusland is een piepklein voetballand en krijgt het al jaren niet meer voor elkaar om met fatsoenlijke resultaten over de brug te komen. Zwitserland daarentegen blijft altijd goed presteren op eindtoernooien en wist het ook in Qatar tot de achtste finale te schoppen. Hierin waren de Portugezen echter met 6-1 te sterk. Doen de Zwitsers wat ze moeten doen en nemen ze 3 punten terug naar eigen land? 

Minder dan 2,5 doelpunten 

Het moge duidelijk zijn dat Zwitserland vanavond de grote favoriet is. Toch zijn de Zwitsers bij uitstek een ploeg die het vaak voorzichtig aan doen. Dit blijkt ook wel uit de 3 ontmoetingen tegen Wit-Rusland die zij tot nu toe hebben gespeeld. De uitslagen hierin waren 1-0, 1-0 en 2-0, waardoor het duidelijk is dat er niet al te veel wordt gescoord. Zeker in een afgelegen stadion in Servië zal ook de motivatie enigszins ontbreken. Om die reden gaan wij voor een zuinige overwinning voor de ploeg van onder andere Xhaka en Shaqiri. Minder dan 2,5 doelpunten levert je bij Unibet een quotering van 2,20 op. 

Check de actuele EK Kwalificatie odds nu in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën