Wedtips Champions League finale

Wedtips Champions League finale

09-06-2023

Wint Manchester City vanavond voor de allereerste keer in de clubgeschiedenis de Champions League. Of weet Inter Milan de beker voor het eerst in 13 jaar weer eens te winnen? Vanavond weten we wie er met de beker boven het hoofd staat in het Atatürk Olimpiyat Stadi in Istanbul. Is het Pep Guardiola of gaat de eer naar Simone Inzaghi, de Italiaanse keuzeheer? Wij bereiden je voor op deze Champions League finale van het seizoen 2022-2023 en geven je 3 wedtips.

Manchester City, de grote favoriet 

Iedereen verwacht dat Manchester City vandaag wint. Dit komt voornamelijk door de fantastische vorm waarin de ploeg uit Engeland verkeert. De Premier League werd uiteindelijk overtuigend gewonnen, waarna The Citizens vorige week de FA Cup finale tegen Manchester United met 2-1 wisten te winnen. Dit laat zien dat City piekt op het juiste moment en voor het eerst sinds bijzonder lange tijd een treble kan pakken. Een prestatie die onder de Engelse clubs opvallend genoeg als laatst werd behaald door de grote rode rivaal uit Manchester. Zij wonnen de Premier League, FA Cup en Champions League in het seizoen 1998-1999. 

Kan Inter stunten? 

Voor Inter is het een prachtig seizoen. De Coppa Italia werd gewonnen, terwijl het behalen van de finale van de Champions League als een daverende verrassing wordt gezien. In de Serie A was Napoli beduidend te sterk, waardoor de Milanezen uiteindelijk op een 3e plek eindigden. De route van Inter naar de finale verliep via FC Porto, Benfica en AC Milan, waardoor we kunnen spreken van een redelijk eenvoudige weg naar de eindstrijd. En dat in tegenstelling tot de tegenstander van vanavond. City rekende namelijk af met RB Leipzig, Bayern München en Real Madrid.

Minder dan 2,5 doelpunten 

Wij verwachten vandaag een finale met niet al te veel doelpunten. Dit is opvallend te noemen, aangezien Manchester City een van de twee ploegen is die op het veld staat. Toch doet een finale soms vreemde dingen. Kijk alleen al naar de finale van een aantal jaar geleden, waarin City geen doelpunt maakte tegen Chelsea (0-1 voor Chelsea). Daar komt bij dat Inter een ploeg is die de schade regelmatig weet te beperken. Het blijven namelijk Italianen. Wij gaan daarom voor een wedstrijd met minder dan 2,5 doelpunten. Net als in de laatste 4 Champions League finales. Dit levert je bij Circus een quotering van 2,14 op.

Check de actuele Champions League odds in onze Oddsvergelijker.

Meer dan 1,5 schoten op doel - Erling Haaland

De speler van het jaar in Engeland is natuurlijk Erling Braut Haaland. Ondanks het feit dat hij inmiddels een tijdje droog staat, blijft zijn doelgerichtheid van ongekende grootte. Om die reden verwachten wij dat de Noorse topspits vandaag meer dan 1,5 schoten op doel lost. Een prestatie die de aanvaller in elk van zijn laatste 5 Champions League duels behaalde. Meer dan 1,5 schoten op doel van Erling Haaland levert je bij Unibet een quotering van 1,95 op.  

Beide teams scoren – NEE 

Opvallend genoeg speelden beide ploegen 3 keer eerder tegen elkaar, waarbij er maar 1 ploeg was die op het scorebord verscheen. Daarbij verwachten wij een redelijk gesloten wedstrijd, waarin het lastig wordt om echt te voetballen. Niet voor niets wist er in de laatste 4 Champions League finales maar 1 team te scoren. Wij gaan daarom voor beide teams scoren - NEE. Dit levert je bij Circus een quotering van 1,87 op. 
Check de actuele Champions League odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën