Wedtips Fiorentina-West Ham United

Wedtips Fiorentina-West Ham United

06-06-2023

Na de Europa League finale van vorige week, is het deze woensdag de beurt aan de Conference League. Hierin gaat de eindstrijd tussen het Italiaanse Fiorentina en het Engelse West Ham United. Het is voor de tweede keer dat de finale van het ‘derde’ toernooi van Europa wordt gehouden, waarbij gezegd moet worden dat het vooral leuk is dat subtoppers als Fiorentina en West Ham United kans maken op Europese prijzen. Welke ploeg houdt vanavond de beker omhoog in de Fortuna Arena in Praag?

Fiorentina met de prachtige tenues 

Laten we beginnen met een korte toelichting over het seizoen van Fiorentina. La Viola eindigde dit seizoen op een 8e plek, een positie die je eigenlijk voorafgaand aan het seizoen al had kunnen invullen. Naast deze 8e plek werd vorige week de finale van de Coppa Italia verloren van Inter Milan, waardoor de ploeg uit Toscane vandaag revanche wil nemen voor deze verloren finale. Weet Fiorentina de prestatie van 1961 te herhalen, het jaar waarin de ploeg de Europa Cup II wist te winnen? 

West Ham United, the Hammers 

Net als Fiorentina kent West Ham United een matig seizoen in de vaderlandse competitie. Sterker nog, West Ham eindigde op een 14e plek en kent hiermee eigenlijk een zeer ondermaatse voetbaljaargang. De ploeg zit vol met miljoenenaankopen en internationals maar wist in de ijzersterke Premier League maar weinig potten te breken. Ook tegen AZ Alkmaar hebben we gezien dat The Hammers absoluut geen sterrenploeg zijn. Iets wat we overigens ook niet direct kunnen zeggen over de tegenstander van vanavond. Will The Hammers blow bubbles again tonight? 

Beide teams scoren – JA 

De wedstrijden van Fiorentina in Europa zijn gek genoeg bijzonder doelpuntrijk. Iets wat we niet altijd zien bij wedstrijden van Italiaanse ploegen. Neem AS Roma hierin als voorbeeld. In de laatste 5 duels in Europa van Fiorentina werd er 5 keer door beide ploegen gescoord, waarbij het aantal goals in totaal op 22 staat. Om die reden kiezen wij vandaag voor beide teams die op het scorebord verschijnen. Beide teams scoren - JA levert je bij Circus een quotering van 1,87 op.  

Check de actuele Conference League odds in onze Oddsvergelijker.

Meer dan 0,5 schoten op doel - Jonathan Ikoné

Wij gaan vandaag voor meer dan 0,5 schoten op doel van Jonathan Ikoné. De Fransman is doorgaans basisspeler bij Fiorentina en was onlangs trefzeker in de wedstrijd tegen AS Roma. Daarbij valt ook op dat de aanvallende middenvelder veelal is betrokken bij doelgevaar. Zo loste hij in zijn laatste 2 duels telkens minstens 1 schot op doel. Wij denken dat hij dit vandaag ook gaat flikken. Meer dan 0,5 schoten op doel levert je bij bet365 een quotering van 2,20 op.

Meer dan 0,5 schoten op doel - Jarrod Bowen  

Naast Jonathan Ikoné bij Fiorentina kent ook West Ham United een speler die met grote regelmaat een schot op doel lost. We hebben het over de 26-jarige aanvaller Jarrod Bowen. Ook hij was van grote waarde in de meest recente wedstrijden voor zijn ploeg. Om die reden kiezen we ook in het geval van deze behendige buitenspeler voor minimaal 1 schot op doel. Meer dan 0,5 schoten op doel van Jarrod Bowen levert je bij Unibet een quotering van 1,74 op.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën