Wedden op de Conference League

Na het seizoen 2021-2022 is elke Nederlander stiekem fan geworden van de Conference League. Dit is het nieuwste internationale voetbaltoernooi, waarbij het vooral Feyenoord was dat in de eerste editie bijzonder hoge ogen wist te gooien. Zij behaalden de finale die ze uiteindelijk verloren van het AS Roma van José Mourinho. Toch heeft dit ervoor gezorgd dat het nieuwe toernooi, dat door Louis van Gaal ooit als de Jut en Jul competitie werd neergezet, een bijzonder hoge amusementswaarde heeft.


Uiteraard heb jij ook de mogelijkheid om te wedden op de Conference League net als dat je kunt wedden op de Champions League. Je kunt tijdens elke speelronde inzetten op een groot aantal wedstrijden met ploegen uit heel Europa. Want ondanks de soms matige clubs die aanwezig zijn, blijft het wedden op voetbal. En dat is iets wat we allemaal leuk vinden. Het fijne is overigens dat je ook kunt inzetten op de prestaties van spelers, waaronder het aantal doelpunten of schoten.


Je begrijpt hieruit dat gokken op de Conference League zeer interessant is. Wat het echter nog interessanter maakt is het feit dat je met onze Oddsvergelijker binnen een zeer korte tijd ziet waar je de hoogste quoteringen voor jouw geselecteerde weddenschap vindt. Op die manier profiteer jij te allen tijde van de hoogste odds en potentiële winsten.

Gokken op Teams/spelers

Als we het hebben over het plaatsen van weddenschappen op het 3e clubtoernooi van Europa, dan is het natuurlijk leuk om dit te doen op de Nederlandse ploegen. Er wordt met grote regelmaat gesproken over de coëfficiënten polonaise, waarmee de opmars van het Nederlandse voetbal wordt bedoeld. Doordat de Nederlandse ploegen als AZ en Feyenoord het vorig jaar al zo goed deden in dit toernooi, maakt dit het wedden hierop extra leuk.


Verder is het interessant om bepaalde affiches scherp in de gaten te houden. Er zitten namelijk veel ploegen van een redelijk grote naam in het toernooi, die hier eigenlijk niet in zouden willen zitten. Dit kan nog weleens van invloed op de resultaten zijn, aangezien veel van deze, normaal gesproken, topploegen vaak met een B-team op de proppen komen. Dit kan tot aangename verrassingen leiden, waardoor je profiteert van zeer hoge quoteringen.


Naast het wedden op de Nederlandse ploegen of topploegen in de Conference League, is het ook leuk om in te zetten op spelers. Er zijn namelijk spelers, zoals Cyriel Dessers, die juist in de Conference League enorm opleven en de ene na de andere bal tegen de touwen schiet. Elk jaar weer zijn er spelers die boven zichzelf uitstijgen, waardoor jij wellicht kunt profiteren van de hoogste odds. En is dat niet stiekem waarom jij houdt van wedden op voetbal?

Wedden op de winnaar van de Conference League

Net als in de Champions League en Europa League, heb jij ook de mogelijkheid een weddenschap te plaatsen op de winnaar van de Conference League. Natuurlijk wordt dit toernooi halverwege aangevuld met een aantal afvallers uit de Europa League. Wel zijn het tot nu toe vaak de grotere namen in het deelnemersveld die er uiteindelijk met de titel vandoor gaan. Echter liggen de quoteringen redelijk hoog, doordat de concurrentie voor elk team in grote getalen aanwezig is.

Wie zijn de favorieten?

Als we kijken naar het huidige deelnemersveld van de Conference League, dan zijn er een aantal ploegen die wat ons betreft een grote kans maken op de titel. Denk hierbij aan een ploeg als West Ham United, de ploeg die alle zes de poulewedstrijden wist te winnen. Ook een team als Villarreal is wat ons betreft een van de grote favorieten. Zij wonnen onlangs de Europa League en hebben hierbij al laten zien over een flinke dosis toernooi ervaring te beschikken.


Wat betreft de Nederlandse teams is er maar één team dat een gooi naar de titel kan doen. AZ Alkmaar doorstond een zeer eenvoudige groepsronde, waardoor het zich eenvoudig wist te plaatsen voor de volgende ronde. Twee andere ploegen die wat ons betreft hoge ogen kunnen gooien zijn Lazio Roma en Fiorentina. Beide ploegen beschikken over de nodige Italiaanse ervaring. En dat is exact iets wat de doorslag kan geven in een toernooi als de Conference League.

Meer wedopties uitgelegd

Zoals gezegd, er zijn zoveel verschillende weddenschappen te vinden bij de bookmakers, maar we hebben ze nog lang niet allemaal benoemd. De meest populaire weddenschappen zijn:

  1. 1X2 wedmarkt
  2. Dubbele kans
  3. Outright kampioen Conference League
  4. Topscorer Conference League
  5. Doelpuntenmaker


Hierboven zie je vijf van de meest populaire wedmarkten. Naast dit aangename rijtje zijn er echter nog een groot aantal andere wedmarkten, waarop jij jouw favoriete weddenschappen kunt plaatsen. Wat te denken van de handicaps, waarbij jij bepaalde teams van een voor- of nadeel voorziet?


Ook de wedmarkt die zich focust op het aantal doelpunten in een wedstrijd is zeer interessant. Er zijn namelijk ploegen die alleen maar wedstrijden hebben met zeer weinig doelpunten. Een interessant voorbeeld hiervan zijn de wedstrijden van Union Berlin in de Europa League. Tijdens al hun zes wedstrijden in de groepsfase was de uitslag 1-0. Hieruit kun je snel opmaken dat het zeer interessant kan zijn om in te zetten op minder dan 1,5 doelpunten. Zeker omdat de odds hier vaak redelijk hoog voor liggen.

Beste Conference League bookmakers

Als we het hebben over gokken op de Conference League, dan is er niet een bookmaker die uitblinkt wat betreft de hoogste quoteringen. De odds variëren met grote regelmaat. Wel vind je bij een bookmaker als bet365 vaak de hoogste quoteringen voor doelpuntenmakers. Als we het hebben over de overige wedmarkten, dan kan jij het beste gebruik maken van de Oddsvergelijker van OddsBeater. Via deze tool kun jij voor 10 verschillende wedmarkten alle quoteringen met elkaar vergelijken. Zo weet jij binnen een oogopslag bij welke bookmaker jij profiteert van de hoogste quoteringen.


Het is daarnaast bijzonder slim om een account bij meerdere bookmakers aan te maken. Op deze manier heb jij altijd de mogelijkheid in te zetten bij de bookmaker die de hoogste quoteringen aanbiedt. Daarnaast profiteer je bij elke bookmaker van een zeer aangename welkomstbonus. Hierbij word je overladen met Free Bets en stortingsbonussen. En heel eerlijk, iedereen gaat toch lekker op krijgen van een fijn presentje?


Veelgestelde vragen

Kan ik wedden op spelers in de Conference League?

Is wedden op voetbal veilig?

Kan ik live wedden op de Conference League?

Kan ik wedden op de winnaar van de Conference League?

Waar vind ik de hoogste quoteringen voor wedden op voetbal?