Wie gaat er naar de kwartfinale?

Wie gaat er naar de kwartfinale?

12-03-2024

Deze week staan de laatste 4 returnwedstrijden in de achtste finales van de Champions League op het programma, waarin we met z’n allen natuurlijk het meeste uitkijken naar de verrichtingen van PSV. De Eindhovenaren komen echter pas morgen in actie, waardoor we het vandaag moeten doen met Arsenal - Porto en FC Barcelona - Napoli. Arsenal heeft wat goed te maken na de 1-0 nederlaag in Porto, terwijl Barcelona en Napoli nog altijd in evenwicht staan. Wij geven je twee wedtips per duel en hopen je hiermee te inspireren!

Arsenal - Porto

We trappen af met de kersverse koploper in de Premier League. Door het gelijkspel tussen Liverpool en Manchester City en de nipte 2-1 zege van Arsenal op Brentford zijn het The Gunners die momenteel de dans leiden in de Engelse competitie. De ploeg blaakt van het zelfvertrouwen, al moet gezegd worden dat de 1-0 nederlaag van 3 weken geleden in Portugal een flinke tegenvaller was. Sterker nog, Arsenal moet vandaag dus ruim winnen om door te stoten naar de kwartfinale. Porto staat 3e in Portugal en won de laatste wedstrijd in eigen land met grote overtuiging. Een lastig karweitje voor de Londenaren. 

Doelpunt Kai Havertz

Waar de meeste aandacht bij Arsenal doorgaans uitgaat naar spelers als Gabriel Jesus, Bukayo Saka en Martin Odegaard, is het Kai Havertz die momenteel in de vorm van zijn leven verkeert. De Duitser wachtte eerder dit seizoen zeer lang op zijn eerste treffer in het shirt van Arsenal, maar lijkt zijn oude vorm van Leverkusen inmiddels te hebben gevonden. Zo scoorde hij in elk van zijn laatste 4 Premier League duels. Aangezien wij een aanvallend Arsenal verwachten, gaan wij opnieuw voor een doelpunt van Havertz. Dit levert je bij Circus een quotering van 3,10 op. 

Beide teams scoren - JA

Dat Arsenal er momenteel lekker in zit, ziet iedereen. Dit kan overigens ook gezegd worden van de bezoekers van vandaag. Eerder lieten zij al zien dat ze kunnen scoren tegen de Engelsen, terwijl ze 8 treffers maakten in de laatste 2 duels. Bovendien lukte het Arsenal al 3 thuiswedstrijden op rij niet om het doel schoon te houden. Om die reden gaan wij voor beide teams scoren - JA. Dit levert je bij LeoVegas een quotering van 2,16 op. 

Check de actuele Champions League odds in onze Oddsvergelijker. 

FC Barcelona - Napoli

Van Londen reizen we door naar Barcelona, waar de regerend Spaans landskampioen FC Barcelona tegen Napoli aantreedt. De heenwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel door treffers van de 2 topspitsen van beide ploegen: Victor Osimhen en Robert Lewandowski. Na de wedstrijd hebben beide ploegen meer dan aardig gepresteerd in de nationale competities, waarbij men allebei 2 zeges boekte en eenmaal gelijk speelde. Hierdoor staat Barcelona nog altijd op de 3e plek in Spanje, terwijl de 7e plek voor Napoli in de Serie A nog altijd voor teleurstelling zorgt bij de regerend landskampioen van Italië. Wie kwalificeert zich vandaag voor de laatste 8 in de Champions League?

Minder dan 2,5 doelpunten

Wij verwachten een redelijk voorzichtige wedstrijd van beide kanten. Barcelona boekte afgelopen weekend een matige 1-0 zege op Real Mallorca door onder andere de afwezigheid van een groot aantal sterspelers, waaronder Frenkie de Jong. Napoli pakte onlangs met 1-6 uit bij Sassuolo, maar kende in de 3 wedstrijden hiervoor een wedstrijd met maximaal 2 treffers. Afgelopen weekend kwam men niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Torino in eigen huis. Wij denken daarom dat we vandaag minder dan 2,5 doelpunten te zien krijgen. Dit levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,20 op. 

Meer dan 0,5 schoten op doel - Lamine Yamal

In de wedstrijd van afgelopen weekend tussen Barcelona en Real Mallorca liet de jongeling Lamine Yamal maar weer eens zien wat voor een grote belofte hij is. Hij maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en zorgde ervoor dat hij op 3 treffers in zijn laatste 3 thuisduels kwam. De aanvaller is een plaag voor elke verdediger, waardoor wij denken dat hij het ook de Italiaanse achterhoede lastig gaat maken met minimaal 1 schot op doel als gevolg. Meer dan 0,5 schoten op doel van Lamine Yamal levert je bij LeoVegas een quotering van 1,66 op. 

Check de actuele Champions League odds in onze Oddsvergelijker. 

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën