Wie wint de bekerfinale?

Wie wint de bekerfinale?

30-04-2023

Vandaag is het tijd voor misschien wel de mooiste wedstrijd van het seizoen op de Nederlandse velden: de TOTO KNVB Beker finale. Dit jaar gaat de eindstrijd tussen Ajax en PSV, twee ploegen die elkaar vorige week al troffen in Eindhoven. Kan Ajax zich herpakken of wint PSV dit seizoen voor de 4e (!) keer van de Amsterdammers? Naast deze kraker hebben we de mooiste Premier League affiches voor je uitgezocht. Hierin de keuze gevallen op Manchester United - Aston Villa en Liverpool - Tottenham Hotspur. Ben jij klaar voor 3 gloednieuwe wedtips?

Pak €400 met de bekerfinale!

Voordat we beginnen met onze wedtips hebben wij nog een tip die wij niet achterwege kunnen laten. De bookmakers zijn weer als gekken aan het stunten met aanbiedingen voor nieuwe spelers, dus als je nog niet overal een account hebt, dan is dit je kans! In dit artikel lees je hoe je met een schamele inzet van €4 maar liefst €400 kunt verdienen als jij de juiste winnaar kiest. Wordt vandaag jouw geluksdag?

Ajax - PSV

Vanavond om 18.00 uur zit voetbal liefhebbend Nederland klappertandend klaar voor de bekerfinale. In de Rotterdamse Kuip nemen Ajax en PSV het dit seizoen voor de 4e keer tegen elkaar op. De 3 eerdere ontmoetingen werden gewonnen door de Eindhovenaren, waaronder de veelbesproken 3-0 winst van vorige week in het eigen Philips Stadion. PSV stevent af op de voorronde Champions League, terwijl er bij Ajax al wordt gesproken over de voorronde van de Conference League. Het is echter nog lang niet zover, aangezien er ook vanavond weer een hoop kan gebeuren. Voor het eerst in de geschiedenis zien we twee dezelfde bekerfinales achter elkaar. Vorig jaar trok PSV aan het langste eind, mede dankzij een uitblinkende Cody Gakpo. Kan Ajax ditmaal wel winnen van de rivaal uit Eindhoven? Of wordt het 4-in-a-row voor Ruud van Nistelrooij en zijn ploeg?

Winst PSV

Dit seizoen zit Ajax in de hoek waar de klappen vallen. De grote wedstrijden zijn allemaal te veel gevraagd, waarbij de wedstrijd van vorige week een perfect voorbeeld was. De kwetsbaarheid met voorzetten van de zijkant speelde de Amsterdammers opnieuw parten. PSV daarentegen wint inmiddels wedstrijd op wedstrijd en komt ongetwijfeld met een enorme bak vertrouwen richting Rotterdam. Wij denken daarom dat winst voor PSV deze wedstrijd een zekerheidje is. Winst voor PSV levert je bij Circus een quotering van 2,75 op. Vind jij deze weddenschap te risicovol over 90 minuten? PSV pakt de beker gaat 1,90x je inzet bij Unibet!

Check de actuele TOTO KNVB Beker odds in onze Oddsvergelijker.

Doelpunt Luuk de Jong

Vorige week hebben we kunnen zien dat Ajax maar lastig is opgewassen tegen de kopkracht van Luuk de Jong. De aanvaller scoorde uiteindelijk 2x, waarmee hij zijn ploeg uiteindelijk naar een knappe en overtuigende 3-0 zege schoot. Wij verwachten dat Luuk de Jong vandaag opnieuw scoort. Net als in de laatste 2 onderlinge ontmoetingen. En dat ondanks de aanwezigheid van Ajacied Edson Alvarez. Soms is de kwaliteit van een aanvaller nu eenmaal belangrijker om te benoemen dan de defensieve kwetsbaarheden van een speler als Jurriën Timber. Een doelpunt van Luuk de Jong in de bekerfinale levert je bij Holland Casino een quotering van 2,95 op. Denk jij dat Luuk de Jong net als vorige week met het hoofd scoort? Bij Jacks.nl hebben ze deze weddenschap geboost van 5,50 naar 6,75!

Manchester United - Aston Villa

Voordat de bekerfinale van start gaat, wordt er in Engeland al gevoetbald door het Manchester United van Wout Weghorst, Tyrell Malacia, Donny van de Beek en trainer Erik ten Hag. Manchester United verloor afgelopen week dure punten tegen Tottenham Hotspur door, net als tegen Sevilla, een 2-0 voorsprong in de slotfase te verspelen. Gelukkig voor hen blijft de voorsprong op de Spurs 6 punten met 2 minder gespeelde wedstrijden. Hierdoor lijkt Champions League voetbal zo goed als voetbal. Tenzij Aston Villa blijft doen waar ze nu mee bezig zijn. The Villans staan 6e en pakte 26 (!) punten uit de laatste 10 wedstrijden. Verrast Aston Villa ook Manchester United?

Minder dan 2,5 doelpunten

Wij gaan voor een wedstrijd met maximaal 2 goals. In de laatste gespeelde Premier League wedstrijden op Old Trafford vielen in totaal maar 3 goals, terwijl er in 6 van de 8 laatste uitwedstrijden van Aston Villa niet meer dan 2 goals vielen. Dit is voor ons reden genoeg om te verwachten dat dit ook deze wedstrijd het geval is. Minder dan 2,5 doelpunten tijdens Manchester United tegen Aston Villa levert je bij bet365 een quotering van 2,30 op.

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker.

Liverpool - Tottenham Hotspur

Heb jij geen interesse in Ajax tegen PSV? Dan heb je mazzel, aangezien Liverpool het in eigen huis opneemt tegen Tottenham Hotspur. We spreken hierbij van twee teleurstellende ploegen, waarbij Liverpool zich enigszins lijkt te herpakken. Daar moeten we echter direct aan toevoegen dat dit wel vaker is gebeurd, waarna een dramatische nederlaag tegen een laagvlieger volgde. Tottenham Hotspur leek aanvankelijk een prima seizoen te spelen, maar won maar 2 van de laatste 8 duels. Bovendien kregen zij in de laatste 3 duels maar liefst 11 tegendoelpunten om de oren. Wint Liverpool voor de 4e keer op rij? Of weet Tottenham voor het eerst in 4 duels juist weer eens te winnen?

Meer dan 3,5 doelpunten

Liverpool en Tottenham Hotspur hebben beide problemen in de achterhoede. De laatste 7 duels van Tottenham Hotspur kende tekens minimaal 1 doelpunt van beide ploegen, terwijl er in 5 van de 7 duels minimaal 4 keer werd gescoord. Kijken we naar de laatste 3 Premier League duels op Anfield Road? Dan zien we in totaal 16 doelpunten, een gemiddelde van 5,33 doelpunten per wedstrijd. Wij denken dat we een open wedstrijd gaan zien met een lekker pakketje doelpunten. Meer dan 3,5 doelpunten levert je bij Jacks.nl een quotering van 2,10 op.

Check de actuele Premier League odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën