Wie wint de Bundesliga?

Wie wint de Bundesliga?

26-05-2023

De grote vraag die al een week rondgaat in Duitsland is of Borussia Dortmund voor het eerst in jaren weer kampioen van Duitsland wordt. De club uit het westen van Duitsland heeft momenteel de beste papieren, aangezien een overwinning op FSV Mainz 05 voldoende is. Tegelijkertijd speelt Bayern München de lastige uitwedstrijden tegen 1. FC Köln. Tot slot zien we in Engeland de wedstrijd om 100 miljoen tussen Coventry City en Luton Town. Voor velen wellicht twee onbekende ploegen, terwijl deze wedstrijd op Wembley doorgaans voor ongekend spektakel zorgt.

Borussia Dortmund - FSV Mainz 05 

Door een zeer kostbaar slippertje van Bayern München tegen RB Leipzig (1-3) staat Dortmund op poleposition om vanmiddag de Bundesliga te winnen. Hiervoor dienen ze af te rekenen met FSV Mainz 05. Aangezien dit een ploeg is die de laatste 4 duels allemaal verloor, zou je zeggen dat de competitie hierdoor in kannen en kruiken is. Zeker omdat Dortmund de laatste 11 thuisduels allemaal wist te winnen. Flikken Haller en Malen het en kronen zij zichzelf tot Landesmeister? 

Doelpunt Donyell Malen 

De laatste weken hebben we je meermaals getipt voor een doelpunt van Donyell Malen. Nog steeds laat hij wekelijks met doelpunten en assists zien dat hij momenteel in bloedvorm verkeert. Echter etaleert hij deze vorm voornamelijk in wedstrijden in het Signal Iduna Park. Zo scoorde hij inmiddels in 5 thuisduels op rij. Wij denken dat hij het vandaag weer flikt tegen een tegenstander die er op z’n zachtst gezegd niet lekker in zit. Een doelpunt van Donyell Malen levert je bij bet365 een quotering van 2,37 op.  

1. FC Köln - Bayern München 

Het rommelt in Beieren. Eigenlijk al het hele seizoen. Nadat eerst trainer Nagelsmann werd ontslagen, is er nu weer kritiek op Noussair Mazraoui door zijn steunbetuigingen aan Zakaria Aboukhlal. Tot overmaat van ramp is de kans ook nog eens groot dat Bayern vandaag wordt onttroond als landskampioen. En dat na zo’n lange reeks van successen. Bayern moet vandaag winnen van 1. FC. Köln, terwijl men moet hopen dat Dortmund niet wint van Mainz.  

Minder dan 3,5 doelpunten 

Wij verwachten vandaag minder dan 3,5 doelpunten. Dit gebeurde namelijk 7 keer in de laatste 8 thuiswedstrijden in Keulen. Daarnaast staan ook de uitwedstrijden van Bayern München niet bekend om de vele doelpunten. In 80% van de laatste 5 duels vielen er niet meer dan 3 doelpunten. Daarom gaan wij opnieuw voor maximaal 3 goals. Minder dan 3,5 doelpunten levert je bij Circus een quotering van 2,20 op.  

Check de actuele Bundesliga odds in onze Oddsvergelijker.

Coventry City - Luton Town

Er zijn van die wedstrijden waar mensen al een jaar naar uitkijken. Om welke twee ploegen het ook gaat, de finalewedstrijd in de play-offs voor een plek in de Premier League gaat om miljoenen en staat daardoor garant voor spektakel. Dit jaar gaat de eindstrijd tussen Coventry City en Luton Town. Voor laatstgenoemde zou dit de eerste keer ooit zijn dat zij op het hoogste niveau spelen. Ergens hebben wij een sympathie voor dit soort verhalen, net zoals ooit bij Swansea City. Welke club schrijft vandaag geschiedenis op Wembley? 

Meer dan 0,5 schoten op doel - Thomas Alun Lockyer 

Een van de meest opvallende spelers van Luton Town is verdediger Thomas Alun Lockyer. Je hebt van die momenten dat alles wat je doet voor even in goud verandert. Precies dit gebeurt de laatste weken met de verdediger uit Wales. In 37 wedstrijden wist de mandekker 1 keer te scoren, terwijl hier in de laatste 4 duels opeens 3 goals bij kwamen. Wij verwachten een rol voor de verdediger met minimaal 1 schot op doel. Meer dan 0,5 schoten op doel levert je bij bet365 een quotering van 4,33.  

Check de actuele Championship odds in onze Oddsvergelijker.

logo
Populaire artikelen
logo
Categorieën